Kasamda ısınma sorunu var

sekin72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar ben geçen hafta Gigabyte GTX970 ekran kartı ve Thermaltake 650W güç kaynağı aldım. O günden beri oynadığım tek oyun da Batman Arkham Knight. İşlemcim İntel İ7-950 , anakartım Gigabyte X58A-UD3R , kasam da Aerocool PGS Vs-9 model kasa. İşletim sistemi W7 64 bit.

Tamam oyun oynarken ekran kartı falan ısınacak normal. Zaten ekran kartı sıcaklığı 60 dereceyi bile aşmıyor. Fakat elimi ne zaman kasaya değdirsem cayır cayır yanıyor. Tamam ekran kartı anakart falan ısınırda kasam neden ısnıyor? Kasa 6 tarafı açık bi şekilde havada duruyordu. Donanımı gren kapağı çıkartıp vantilatör dayadım artık ısınmıyor ama bunun bir çözümü yok mu? Kasa mı eski model diye , yoksa işlemci veya anakart eski diye mi? Yoksa sadece Batman'ın bozuk grafiklerini çözümlemeye çalışan gariban 970'imdemi sorun?

Bir de ekran kartının şu sıcaklığı zararlı noktalar diyebileceğimiz sıcaklık noktası nedir bilen varsa çok memnun olurum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
AIDA64 Extreme yazılılımı ile sıcaklık değerlerine bak büyük ihtimal işlemcin ısınıyor. Stok fanını değiştirmen gerekecek veya stok fan bacakları anakarta oturmamış. Termal macun kuruduğu için iletkenliğinide kaybetmiş olabilir.

sekin72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart veya işlemcimin eski olmasıyla alakası yok mu yani?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
egzos fanı önemlidir. üst kısımında veya arkasında havayı dışarı atacak bir fan yoksa kasa normal olarak ısınır.
bu fanlar olmasına rağmen yetmiyor da olabilir. bu durumda daha hızlı bir fan veya 2. bir fan ile çözebilirsin.
bende bir zamanlar eski bir kasa ile yeni bir sistem çalıştırıyorum. kasanın tepesini kesip fan tarakak çözmüştüm.

ek olarak 200 liraya bile sıvı soğutma sistemi var artık. kasa kullanıyor olsam hemen alırdım.
Dark AquaForce Intel 775/115X/1366/2011 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Cooler Master T3 Evo almanı tavsiye ederim. Bu ısı değerleri normal değil.

sekin72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cooler Master T3 Evo almanı tavsiye ederim. Bu ısı değerleri normal değil.

teşekkür ederim yardımlarınız için. peki sistem bu haliyle çalışmaya devam ederse ne olur? yani daha yeni ekran kartı ve güç kaynağı aldım b masrafı daha yakın zamanda kaldıramam biraz beklemesi gerek.

normal değil derken , nesi yanlış işlemcim mi ısınıyor ekran kartı mı problemli , açabilir misiniz biraz

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Güç kaynağınızıda kontrol edebilir misiniz? Fanından kaynaklı bir problem olup oda aşırı ısınabilir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
teşekkür ederim yardımlarınız için. peki sistem bu haliyle çalışmaya devam ederse ne olur? yani daha yeni ekran kartı ve güç kaynağı aldım b masrafı daha yakın zamanda kaldıramam biraz beklemesi gerek.

normal değil derken , nesi yanlış işlemcim mi ısınıyor ekran kartı mı problemli , açabilir misiniz biraz

Ekran kartın ısınmıyor anakart ısında gayet normal fakat işlemci konusunda sıkıntılı. En iyisi sağlam bir stok fan almak.

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
neyini kontrol etmeliyim anlamadım , sıcaklığını mı?
Evet, fanından kaynaklı bir problem varsa , çalışmıyor yada gerektiği devirde dönmüyorsa kasanız aşırı ısınacaktır.Ki kontrolünü yapmışınızdır sanırım.Kasa içi hava sirkülasyonu için nette aramalar yapın.Hava akışını engelleyen kablolar ve PC bileşenlerini hava akışını kesmeyecek şekılde düzenleyın.Fanlarınızı ve diğer bileşenlerinizi kontrol edin.