Yardım Kasadan duman geldi ne yapmalıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Walleyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Walleyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar kule tipi soğutucu aldım güzelce taktım anakarta macunu frlan sürdüm sonra hepsini fişe taktım açma düğmesine bastığım anda takfığım fandan yoğun bi duman geldi şimdi açmaya korkuyorum ne yapmalıyım? Termal macunu biraz fazla sürdüm ondan olmuş olabilirmi?

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
Fişden çek açma anlamıyorsanda tek başına bişey yapma kasayı söküp bilgisayrcıa götür

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,871
Arkadaşlar kule tipi soğutucu aldım güzelce taktım anakarta macunu frlan sürdüm sonra hepsini fişe taktım açma düğmesine bastığım anda takfığım fandan yoğun bi duman geldi şimdi açmaya korkuyorum ne yapmalıyım? Termal macunu biraz fazla sürdüm ondan olmuş olabilirmi?
İşlemcin yanmış olabilir muhtemelen

Walleyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Fişden çektim hemen dumanları görünce dumanın kokusu plastik yanık kokusuna benziyo sizce termal macundan dolayı olabilirmi sebebi nedir???
İşlemcin yanmış olabilir muhtemelen
Fişden çek açma anlamıyorsanda tek başına bişey yapma kasayı söküp bilgisayrcıa götür
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yapmam gerek bilgisayardan anlıyorum donanımsal olarak ama bu durumda ne yağmam gerek onu bilemedim

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
Fişden çektim hemen dumanları görünce dumanın kokusu plastik yanık kokusuna benziyo sizce termal macundan dolayı olabilirmi sebebi nedir???

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yapmam gerek bilgisayardan anlıyorum donanımsal olarak ama bu durumda ne yağmam gerek onu bilemedim
Fişini çek. Bir süre kullanma bilgisayarcıya götür

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,940
Sizin bir şey yapmanızı önermem en iyisi bir bilgisayarcıya götürmek olur

Walleyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Hocam anlatamıyormuyum yok bilgisayarcı çevremde hiç yok çalışan adamım boş vaktm yok bende anlarım pcden bana yapacağım şeyi Söyleyinki bende ona göre bi hal çağresine bakayım

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,940
Kasanın içini açıp parçaların dış görünüşünde bir değişiklik var mı baktınız mı

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Soğutucuyu tekrar sök,ne olacak ki. Söktükten sonra bi sağına soluna bak.
stok soğutucun duruyorsa,onunla tekrar dene.

Walleyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Arkadaslar fotoğraftaki gibi pervanenin kabloları erimis iki tane giriş vardı birisini cpu fana birisini sys fan a taktım anakartda sizce ondan olmus olabilirmi?

Walleyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Fotoğrafı yüklememiş kusura bakma.-

Arkadaşlar sorun yok yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler. Sorunu anlatayım birdaha kimse böyle birşey yaşamasın.
Raijintek LETO RGB 1 Adet RGB PWM Fanlı, 4 Adet Isı Borulu, Intel & AMD Uyumlu Yüksek Performans İşlemci Soğutucu - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Bu cpu fandan aldım güzelce yerleştirdim taktım ama biryerde hata yapmışım. Bu kule tipinin fanında 2 tane kablo var ben birini anakartdaki cpu_fan soketine birini sys_fan soketine taktım, geri kontrol ettiğimde fan(pervane)in kabloları erimiş bitmişti. Sanırım ben çok çabuk refleks gösterip yanmaya başladığı an gücü kestiğim için anakartın veya işlemcinin yanmasını önledim şanslıydım. 2 girişdende güç geldiği için ve fan içerisindeki kondansatörün bu gücü kaldırmadığını düşünüyorum. Kule tipi fanın sadece pervanesi yandı. Bilgisayarıma eski stok tipi fanımı taktım yine çalışıyor.

- Yeni sorum şudur, egzoz fanı olarak kullandığım fanı kule tipi fana taksam aynı işevi görürmü?