Yardım Kasada bir şey yaktım yapılabilir mi?

EazyC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kasaya ram yükseltmesi yapıcaktım onun için güç bağlantısını tornavidayla çıkarmaya çalışırken D7601 - D7602 iki kısımdan birinden kıvılcım çıktı şuanda bilgisayarım açılmıyor. Bu yapılabilir bir şey mi yoksa direkt anakart mı değişicek yardımcı olur musunuz? (( TORNAVİDAYLA AÇMAYA ÇALIŞMAM HAKKINDA YORUM YAPMAYIN LÜTFEN?))fotoğraf

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Tornavidayla anakart birbirine temas ettiğimi onu anlamadım.

Devrelerde kıvılcım çıktıysa siz temas etmeden, kart fazla bir yüklenmeye maruz bırakılmış belli ki. Anakart kendisini fazla yüke koruyamaması bileşenler için en büyük sıkıntı. Tamiri yapılıyor fakat her kişi uğraşmadığı gibi yüksek fiyatlar istenilebilinir. Yeni bir anakart aramak en doğru tercih olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tornavidayla anakart birbirine temas ettiğimi onu anlamadım.

Devrelerde kıvılcım çıktıysa siz temas etmeden, kart fazla bir yüklenmeye maruz bırakılmış belli ki. Anakart kendisini fazla yüke koruyamaması bileşenler için en büyük sıkıntı. Tamiri yapılıyor fakat her kişi uğraşmadığı gibi yüksek fiyatlar istenilebilinir. Yeni bir anakart aramak en doğru tercih olabilir.
Ek olarak belirtiğiniz yerden kıvılcım çıkması çok mümkün değil. Göz yanılsaması yaşamış olabilirsiniz.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
4b5faa3a5b937f5d5c7cd6673c57dfd1.jpg

örnek resim bu o resmi böyle koy.

salihaktan_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
543
Bahsettiğiniz alandaki çipler yandı büyük ihtimalle, bununla uğraşacak bir bilgisayarcı kontrol edip eğer sorun çiplerdeyse onları değiştirebilir. Bu çipler ucuz zaten 0.10-0.45 $ gibi fiyatlara satılıyor. Ama dediğim gibi sorunun çiplerden olduğuna emin olacak ve bunları değiştirmekle uğraşcak bir bilgisayarcı lazım size. Günümüzde maalesef tamir kültürü giderek ölüyor, herkes bozulan şeyi yenisiyle değiştirme çabasında...
1671795281838.png