Kasa Fan'ı Sorunum!

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar kasamın önünde hiç fan yok arkasında ise 2 tane var. Bana biraz saçma geldi nereden gelen havayı dışarı atıcak bu kasa diye?

Sizce öndeki fan boşluğunu doldurmam gerekmez mi? :)

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Arkadaki 2 fan bu işi görüyordur zaten ;)

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Aslında doğru gerekse önede bir tane koyarlardı:)

Ama birde şöyle düşün niye önde fan boşluğu var ama fan yok hadi diyelim onu geçtim.

Arkadaki fanlar üstte duruyorlar. Öndekinin boşluğu ise altta yani soğuk hava önden girip kasa içindeki devre elemanlarını soğutarak yükselirse üstteki fanlardan dışarı atılır. Böylece kasa içerisinde sürekli soğuk hava devir dahimi olmazmı yada ben paranoyamı yapıyorum yine ???

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Dediğim gibi gerek yok aslında.. Cok ısınan bir makinan var ise büyük bir fan takman lazım olur.. veya kapakta airduck varsa onu cıkartıp dısarı üfleyen bir fan ile bu işi halledebilirsin..

uzaktan algilama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkada kaç cm'lik fan var? işin özü bu yani Para. öne bir fan koyman gerekiyorsa genel olarak geniş bir fan koymak gerekir yoksa standart o küçük fanlardan koymanın kasada hiç bir hava akımı sağlamaz. Bu yüzden arkaya iki küçük fan ile olayı çözüyorlar. Bu fanların yanına birde önne bir tane büyük fan koyarsan bu seferde kasanın sesinden rahatsız olmaya başlayacaksın. Eğer ki ısınma sorunun yoksa elleşme bırak dağınık kalsın.

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Fan sorunumu hiç donanım satın almadan SpeedFan programı için çözdüm. Konuyla ilgilenen herkese çok teşekkürler.