Kasa - Anakart Uyumu

gökhan8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhabalar arkadaşlar

Mevcut anakartım: Asus PRIME B350M-A Amd B350 3200+MHz DDR4 Soket AM4 uATX Anakart [Micro ATX]

Kullanacağım kasa: NZXT H440 Midi tower Kasahttps://www.hepsiburada.com/nzxt-h440-mid-tower-oyuncu-bilgisayar-kasasi-beyaz-mor-p-HBV000004YR7W

Pc bileşenleri arasındaki uyum konusunda pek tecrübeli değilim burada merak ettiğim,Kasa ATX ana kart ise Micro ATX.Kasa için Micro ATX uyumluymuş yinede bunlar arasında bir sorun yaşarmıyım ?
Kasa toplama videolarında ATX kasalara takılan ATX anakartlar kasaya tam oturuyor ve kasanın yan kısmında (kablo saklama kısmı)anakartın kablo giriş ve çıkışları tam denk geliyor.
Ben burada ATX kasay Micro ATX anakart bağladığımda kasanın yan kısmındaki anakart kablo giriş çıkışları yine denk düşer mi ?

örneğin: burada 17.45 dk'deki gibi

Umarım analatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078

gökhan8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ATX kasaya micro ATX Anakart takılr. Sorun olmaz. Kablolar da ,bu anakartlara uyum sağlayacak boydadırlar.
Bu arada kasada tek fan varmış. Yetersiz gelir.
En azından,ç,ft fanlı ve biraz daha hesaplı şuna da bi bakın ,isterseniz.
PHANTEKS P400 WHITE Eclipse P400 (PH-EC416P_WT) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Beyaz Kasa - inventus

Aslına Phanteks P400S ve NZXT H440 arasında kaldım.Daha sonra 2.el az kullanılmış NZXT H440 'ı 450 tl ye buldum ve almayı planlıyorum.
Şöylede bi seçenek var muhtemelen yakında olacak olan Hepsiburada KDV indirimini bekleyip orada Phanteks P400S 'i 600-700 tl ye 0 olarakta alabilirim.Bu arada H440 ' ın yanında 1 tane fan verdiğini bilmiyordum.
Tek fanla geldiğine eminmisiniz hocam ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Hepsi burada da aşağıda fan sayısı 1 diye yazmşlar. Resmi sitesinden baktım. 4 fan varmış.
H440 Mid Tower Gaming Case | NZXT
2el temizse,alınabilir bu durumda. 400 tl ye düzgün hesap versinler.:)Anakart ,içinde kaybolacak.

gökhan8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepsi burada da aşağıda fan sayısı 1 diye yazmşlar. Resmi sitesinden baktım. 4 fan varmış.
2el temizse,alınabilir bu durumda. 400 tl ye düzgün hesap versinler.:)Anakart ,içinde kaybolacak.

:) Hocam yanında verdiği fanlara arkadaki egzos fan dahil 4 fan mı yoksa egzos fan hariç 4 fan mı veriyor bunu bulamadım ben; birde arka egzos,üstteki 3 lü ve önde ki 3 lü fanlar sırasıyla kaç mm olduğunu bulamadım.Ayrıca birde verdiği fanlar RGB fan mı bunları bulamadım hocam yardımcı olursanız sevinirim ona göre takviye fan alacağım çünkü.

gökhan8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önde 3 adet 120 lik,arkada 1 adet 140 mm diye yazyor,özelliklerinde.specification'a tıklayın.

Evet şimdi fark ettim üst 3 tane 120mm veya 2 tane 140mm önede 3 tane 120mm veya 2 tane 140mm burada merak ettiğim egzos fan RGB mi yoksa normal fan mı bunu bulamadım birde:
Psu HighPower 600W 80+ Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Power Supply Fiyatı ve
ekran kartım Sapphire NITRO+ RADEON RX 580 8GB GDDR5 SPECI Ekran Kartı Fiyatı

bunların boyutları kasayla uyumlumudur herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım sizce hocam ?

teşekkürler.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Son düzenleme:

gökhan8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
600 watt düşünürseniz ,sanırım ledsiz ı ledsiz olanı var,aynı simplicity modelin. Daha hesaplı.
High Power 600W 80+ Güç Kaynağı
HIGH POWER ELECTRONIC CO., LTD.
Güç kaynakları, standart ölçüde olur. Çok yüksek wattlarda biraz uzun olabiliyor.Uyar.

---- Mesajlar birleştirildi ----

6
---- Mesajlar birleştirildi ----

FN V2 fan ları kullanmışlar. RGB DEĞİL.
NZXT FN V2 120mm Fan Review

Hocam güç kaynağım : HighPower 600W 80+ Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Power Supply Fiyatı

ve kasam : H440 Black + Red PC Case - Windowed Mid Tower Gaming Case | NZXT

Güç kaynağı kasa ile uyum sorunu çıkarır mı ?

Kasadaki fanları da pin yetersizliğinden dolayı adaptör alıp çoklamayı düşünüyorum bu 2 konuda ne düşünüyorsunuz ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Kasa ile poweriniz arasında hiç bi sorun olmaz.

Anakartınızda kaç tane fan soketi var,bakmak lazım. Bir de,fanların soketleri ,
anakart girişlerine uygunmu acaba.

Neyse,bunlar sorun değil. 4 adet fanın hiçbirisini bile anaakrta takamıyor olsanız dahi ,molex çoklayıcı ile powere direkt bağlarsınız. Fanlar o kadar az watt çeker ki,4 tane fanı , çoklayıcı ile aynı molexden dahi alsanız,o aldığınız molexe ,sivrisinek vızıltısı gibi gelir.

gökhan8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kasa ile poweriniz arasında hiç bi sorun olmaz.

Anakartınızda kaç tane fan soketi var,bakmak lazım. Bir de,fanların soketleri ,
anakart girişlerine uygunmu acaba.

Neyse,bunlar sorun değil. 4 adet fanın hiçbirisini bile anaakrta takamıyor olsanız dahi ,molex çoklayıcı ile powere direkt bağlarsınız. Fanlar o kadar az watt çeker ki,4 tane fanı , çoklayıcı ile aynı molexden dahi alsanız,o aldığınız molexe ,sivrisinek vızıltısı gibi gelir.

Hocam anakartım : Asus PRIME B350M-A Amd B350 3200+MHz DDR4 Soket AM4 uATX Anakart

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Yukarda yazmışsın zaten,önceden de.Kullanma klavuzuna baktım. cha fan olarak ,bir adet fan takma slotu koymuşlar. Eğer kasadaki fanların uç soketleri ,,anakarttaki bu sokete uygunsa,ancak bi adet fanı,anakarta takabileceksin demektir,yani Diğer 3fanı ,powerden çıkan kablolara bağlıyacaksın.Kasa gelince, fanların soketlerine bi bakarız.