Kartmı arızalı, anakartmı desteklemiyo, psu mu yetersiz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yigitx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar,
saphire ati radeon x1600 pro ekran kartı var ama taktığımda ekran hiç gelmiyo

gigabyte 8knxp ultra anakart
2 gb ram ddr
p4 3.0 işlemci
420 waat everest psu

yiğen denettirdi, çalıştığını söyledi, fakat ben pc ye taktığımda ekran hiç gelmiyo, no signal sürekli :hammer:

biosdan felan ayar mı gerekiyor, agp ile ilgili bişiler var, agp voltaj ayarımı nese artık bilmiyorum.. power mı yetmiyor nedir sorun, ekstra güç kaynağınıda takıyorum, floppy dekini,

normalde pc açılırken ekrandan önce kasadan bi dııt diye ses geliyor sonra ekrana acılıyor ,,

ama x1600 pro yu taktığımda, kasa çalışıyor ama ekran açılışından önceki bu ddıt sesi hiç gelmiyor,,,

biri bişi desin ,, dene dene aklıma bişi gelmedi,

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Butür sorunlar genellikle anakartlardan kaynaklanır ama bi çok kullanıcı bunu ekran kartına vurar ama senin PC'nin sorunu anakart gibi,kesin bişey söylemekte yanlış olur ama durum bundan ibaret.

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
anakart desteklemiyormu sizce, sorum tam olarak ne olabilir, olmadı ekran kartını bir başkası ile değiştireyim..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bios seçeneklerinde vga çıkış mod önceliği vardır şayet o\b aktifken bu ayarı bulup agp\pci olarak değiştirirsen soruna çözüm bulabilirsin ama genelde otomatik olarak kartı aktif etmesi gerekirdi :) sanırım ya kartı tam oturtamıyorsun ki kart takılıyken o\b ye bağla monitörü ekran o şekilde açılırsa büyük bir ihtimal ya sokette sorun vardır ya da kuzey köprüsü hasar görmüştür :)

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ati 9200 kullanıyorum şuan , onda bir sorun yok !!!???

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynen sonrada slotunda bir arıza olabilir , başka bir ekran kartı ile dene

slot çalışıyor , aksitakdirde buralara yazamazdım :thumbup1:

şuan ati 9200 128 mb kullanıyorum, slot çalışıyor, haatta başka bire kart daha var ama o bozuk , ekran kare kare geliyo ama gel,iyo genede,

bu saphire ati x1600pro yu taktiğımda acılmıyor hiç ekran,

birde anakart kitapcıgında pro ekran akrtı taktığınızda , slot ta küçük bir parça var en başta onu çıkarın diyor. diyorda gene orası boş kalıyor dolmuyorki yeri

sdasx.th.jpg