Karşılaşan var mı? Win 10 siyah ekran ve yanıp sönen imleç

Bu konuyu okuyanlar

Rzrcrs

Öğrenci
Katılım
24 Mayıs 2016
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
36
Pc arıza
İşlemci: amd fx 8350
Anakart: Msi 970 g43 çipset
Ram: gskil rijpaws 8gb
Hdd: kingstone hyperx ssd 120 gb
Ekran kartı: Msi r7 370 gddr 5.
İşletim sistemi: win 10 64bit pro
Arıza şu şekilde gelişti, mavi ekran hatası aldım ki arızanın açıklaması şu şekilde " NMİ hardware failure" yani donanımla ilgili bir şey söylüyordu, ve pc nin yeniden başlatılacağını söylüyordu.pc yeniden başladıktan sonra bios ekranını geçtikten sonra windowsun başlaması gerekirken siyah bir ekranla karşılaştım ve ekranın sol üst köşesinde imleç yanıp sönüyor du.

araştırmalarımdan sonra sorunun ya ilgili donanımın driverında da yada donanımın kendisinde olabiliyormuş.

Bunun üzerine sırayla ekran kartı ram hdd sök tak yaptım fakat işe yaramadı bir ihtimal diyerek ön panelin anakart üzerindeki kablolarını söküp taktım( usb3 usb3,reset,led pwr,reset power) ve pc yi açtığımda problem çözülmüştü windows açılmıştı.

Aradan bir hafta geçti aynı problem tekrar ortaya çıktı çözümü biliyordum uyguladım ve pc çalıştı.iki gün geçtikten sonra tekrar problem ortaya çıktı tekrar hallettim.

Fakat dün akşam tekrar problem ortaya çıktı fakat kabloları sök tak yapmam işe yaramadı.bunun üzerine anakartın üzerindeki pili çıkardım, cmos pinlerini kısa devre yaptım ve power tuşuna bastım yine siyah ekran geldi.bu sefer ekran kartını söktüm rami söktüm hdd yi söktüm ve tekrar taktım ve power tuşuna bastım,bu sefer pc çalışıyor ancak ne bios ekranı geliyor nede siyah ekrana geçiyor görüntü yok.bu sefer anakart arızalı diye düşündüm ve ekran kartını söküp tekrar power tuşuna bastım.

Ve anakart ekran kartının bana takılı olmadığını belirten sesli hata mesajı verdi bu durumda anakart arızalı olamaz dı.aynı testi ram için yaptım yine bana ramin takılı olmadığını belirtti. Ekran kartını taktım yine ekrana görüntü gelmiyor du.

Diğer bilgisayarımdam nvidia gtx 420 ekran kartımı söküp bu bilgisayara taktım ve power tuşuna bastım ve görüntü geldi ve yine siyah ekran ve yanıp sönen imleç.biosa girdim bios ayarlarını sıfırladım fabrika ayarlarına yine çözüm olmadı.

Ardından msi r7 ekran kartını geri takıp power tuşuna basınca ekrana görüntü geldi ve arıza devam ediyor. Hdd yi biosta görüyorum ama system Windows u boot edemiyor hdd yi söküp diğer pc ye takıp kontrol ettim boot dosyaları eksiksiz duruyordu.

Neyse hdd yi yerine geri takıp format atmayı düşündüm ama o da mümkün değil. Cd yi takıyorum okuyor ve bios ekranını geçtikten sonra system cd yi boot edemiyor ve yine siyah ekran.tekrar bütün tak çalıştır parçalarını söktüm hafıza pilini söktüm cmos pinlerini kısa devre ettim ve bütün parçaları geri taktım ve power tuşuna bastım pc çalıştı ama yine r7 370 in fanları çalışmasına rağmen ekran da görüntü yok.lütfen bana yardım edin.
 

Jubei

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
1,430
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
477
Puanları
83
hdd yi söküp diğer pc ye takıp kontrol ettim boot dosyaları eksiksiz duruyordu.
Diye belirtmişsin, işte orada kontrolden ziyade harddisk,i sıfırlaman gerekiyor, ayrıca windows kurulumunu cd veya dvd ile değil iso üzerinden rufus programı ile usb,den atman gerekiyor.
Bu dediklerimi deneyerek sonucu yazarsın. ;)
 
Üst