• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Karne hediyesi gereksiz mi

Reaksiyon puanı
867
Birisi karne hediyesinin anlamsız ve boşa masraf olduğunu söyledi sizcede böyle mi ?

Değil aslında. O karne hediyesi aslında çocukların istediğini hedeflemelerini sağlamaktır.

Ben birkaç yıldır almadım, ama alsam motive olurdum diye düşünüyorum. Gereksiz demek yanlış olur.

Kişiden kişiye göre değişir, eğer zevk içinse bence gereksiz fakat ihtiyacı olan birşey ise sevinmesi ve motive olması için olabilir. Ben şahsen gerekli bulmuyorum pek.

Gereksiz ama motivasyon açısından da iyi. Kararsız kaldım. :D

yani bence bilgisayar gibi pahalı şeyler olmamalı ama çikolata gibi ucuz şeylerde olmamalı

Yaş küçükse olabilir de büyüyünce gereksiz bence.Her sene her sene ne gerek var.İlkokulda güzeldi:) Ailenin imkanı varsa neden olmasın? Ama olmaması da ağlanacak bir durum değil.Doğumgününde falan alırlar.

13 yaş altını ders çalışmaya teşvik etmek için olabilir. 13 yaş üstü için gereksiz.

evebeyn ise karne hediyesi denmesi yanlış bence yeni yıl hediyesi olarak alınsın öğrencilere karnesi kötü olunca ona kötü muamele yada başarısızlıklarını yüzüne vurma gibi algılanır özgüveni düşer ( öğrenci ödül yarışına girmemeli )

bana hep alındı fakat ben ilerde iyi bir meslek sahibi olmak için çalıştım karne az hatta nerdeyse hiç motive sağlamadı bana zaten hedefiniz varsa motive olmak için illa bişi alınması gerekmiyor

Siz karne hediyesi olarak olumlu motivasyon sağlamış oluyorsunuz böylelikle hediye gelecek diye motive olup daha hırslı olup daha fazla çalışıyor. Iyi bir şey gibi gözükebilir ama her seferinde bir koşul şartı ile başarı geleceğini düşündüğü için hep koşul öne sürüp ancak öyle başarılı olduğunu sandığı için kötü bir yanı mevcut. Ama kişinin çok çok abarttığı örnek olarak her 5 kelimesinden 6'sının şu dersten iyi almak istiyorum diye bu konuda tolerans gösterilip hediye bahanesi ile ihtiyacı veya istediği şey bence alınabilir.