Yardım Kariyerimin yolunu nasıl çizmeliyim?

Emir han Gökmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben Emir Han asciyim yiyecek içecek hizmetleri meslek lisesi mezunuyum ustalık iş yeri açma ve europass+ belgelerim var aynı zamanda Anadolu AÖF aşçılık bölümünde aktif olarak okumaktayım fakat Türkiye'de mesleğimin her geçen gün kalitesizleşmesi ve piyasasının berbat bir hale gelmesinden dolayı geleceğinden endişeliyim bu sebeple yıllardır hayalini kurduğum yurt dışında çalışma ve yaşamayı düşünüyorum yabancı dil olarak orta seviye İngilizcem var ve daha öncesinde Erasmus ile bir kez Avrupa'ya gitme şansım oldu şimdi ise tamamen gitmek istiyorum bu süreçte ne yapmalıyım ya da nasıl başlamalıyım iş ilanlarına vs bakıyorum ama ilk nereden başlayacağımı bilmiyorum özellikle yurt dışında Avrupa da yaşayan arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz şimdiden yorumlarınızı bekliyorum

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,500
İngilizcenizi daha da geliştirip Almanca öğrenin. Almanya'ya turist vizesiyle gidip oradan iş bulun, iş bulursanız oturma ve çalışma iznini, işveren sizin yerinize hallediyor.

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
214
Hocam kariyeri için endişelenen birçok genç bizlerden birisiniz. Her şey olacağına varıyor bir şekilde ancak olacağına varmadan ben birkaç öneride bulunabilirim. İngilizce öğrenmeniz iyi olacaktır ancak erasmusa gittiğiniz ülkeden bağlantılarınız var mı. Belki daha önce gittiğiniz yerdeki yerel işletmelerden biri ile anlaşırsınız. Oradaki iş ilanlarını kontrol edin. Onun dışında aldığınız belgeleri çok bilmiyorum. Denkiğiniz var mı diplomalarınız belgelerinizin avrupada bir geçerliliği yoksa gitmek hayal olabilir bunları kontrol edin.

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,500
Üstteki yoruma ek olarak da birçok işletme, yurt dışından başvuru kabul etmez çünkü o kişiyi ülkeye getirmek zahmetlidir. En iyisi turist vizesi imkanını değerlendirmek.