Kargom neden gelmiyor?

Enis AYYILDIZ

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Screenshot_20200912-110822.png
Screenshot_20200912-111342.png

24 truck ru sitesinden takip edebiliyorum sadece. Takipsiz kargoydu. Ülkeye geldi herhalde gümrükten de geçti fakat bilgi alamıyorum ne yapmam gerekir bu durumda bilenler yardımcı olabilir mi?

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Takipsiz kargo ise daha çok beklersin. Hatta gelmeme ihtimali de var. Bir şey alırken takipli olmasına özen göster.

Reaksiyon puanı
3,029
Yani gümrüğe gelmemiş mi oluyor? Ülkeye vardı diyor ama pek anlayamadım
Geçen ay bir kargomu takip ettiğimde ikinci bir takip numarası görünüyordu. Bu takip numarası PTT'ye ait oluyor PTT'nin sitesinden takip edebiliyorsun. Takip süreci açıklamalarına dikkat et ikinci bir takip kodu varsa onu kullan. Veya şu anki kodu PTT üzerinden takip et.

Enis AYYILDIZ

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Takipsiz kargo ise daha çok beklersin. Hatta gelmeme ihtimali de var. Bir şey alırken takipli olmasına özen göster.
Amaç parçanın ucuz gelmesiydi zaten böyle bir sıkıntı olduğunun farkındayım. Gelir mi diye takip etmeye çalışıyorum sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçen ay bir kargomu takip ettiğimde ikinci bir takip numarası görünüyordu. Bu takip numarası PTT'ye ait oluyor PTT'nin sitesinden takip edebiliyorsun. Takip süreci açıklamalarına dikkat et ikinci bir takip kodu varsa onu kullan. Veya şu anki kodu PTT üzerinden takip et.
Tamam teşekkürler

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Amaç parçanın ucuz gelmesiydi zaten böyle bir sıkıntı olduğunun farkındayım. Gelir mi diye takip etmeye çalışıyorum sadece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam teşekkürler
Tamam işte. Eğer 50-60TL üzerinde alırsan genelde takipli kargo ücretsiz oluyor. Çok ucuz ürünlerde takipsiz veriyorlar. Neden gelmediğine dair birçok iddia var. Hangisi doğru bilmiyorum ama takipsiz kargo sakat iş. Bende zorunluluktan almıştım. 2 hafta içinde Türkiye ye geldi. Ama ondan sonra 2 ay geçmesine rağmen ses seda yok.

Constantin87

Profesör
Reaksiyon puanı
1,969
Bende yakın zaman da 3 parça ürün aldım bunun vergisini kargocuya mı veriyoruz nasıl oluyor acaba

Enis AYYILDIZ

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Adsız.png

böyle postaneye ulaştığı yazıyor fakat ne bi ikinci kargo numarası var ne bir haber...