Kardesim oyun geliştiricisi olmak istiyor

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
arkasalar merhaba kardesim 7. sınıfa gidiyor ve oyun gelistiricisi olmak istedigini söyledi bana :thumbup::thumbup:

bunun ne yapmam lazıma acaba tavsiye edeceginiz setler faln varmı acaba yada baska birsey şimdiden hazırlanmak istiyor tesekkürler :helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

not: konuyu yanlıs yere actıysam lütfen bildiriniz ..

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
arkasalar merhaba kardesim 7. sınıfa gidiyor ve oyun gelistiricisi olmak istedigini söyledi bana :thumbup::thumbup:

bunun ne yapmam lazıma acaba tavsiye edeceginiz setler faln varmı acaba yada baska birsey şimdiden hazırlanmak istiyor tesekkürler :helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

not: konuyu yanlıs yere actıysam lütfen bildiriniz ..
Kardeşinin kodlama ve matematik bilgisinin iyi olması lazım. Öyle oyun yapacağım deyip de oyun yapmak kolay olmuyor doğruya doğru. Liseye geçtiğinde sayısal bölüm seçsin. Mezun olana kadar java, c++, c# gibi dillerle ilgilensin ki bilgisayar mühendisliği seçerse kodlamaya aşina olsun. İşte o zaman ancak oyun geliştiricisi olabilir.
Benim önerim android veya iOS için oyun geliştirmesinden yana. Mobil pazarı öyle küçümsenecek bi yer değil. Orada daha başarılı işler yapabilir.

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
tesekkür edirim dostum bi tane lise yazlım ögretiyor o liseye gitse olurmu matematigi gayet iyi

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
tesekkür edirim dostum bi tane lise yazlım ögretiyor o liseye gitse olurmu matematigi gayet iyi
Kardeşin iyi de olsa öğretmenlerine göre değişir bu durum. Benim de SBS'ye girdiğim senelerde matematiğim süperdi ancak liseye geçtikten sonra toparlayamadım ve bi sene kaybım oldu üniversite sınavında.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
oyun geliştiriciliği diye bir meslek yok. bir oyunun geliştirililmesinde çok farklı niteliklerde birçok insan çalışır.
illede programcı olmasına da gerek yok. oyunlara grafik tasarımları, karakter modellemeleri, animasyon tasarımları gibi daha farklı alanlaır da var. ses tasarımı bile ayrı bir iş oyunlar için.

programlama odaklanma gerektirir. bazen o kadar odaklanırsın ki normal hayat 2. plana düşer.
eğer yatkın değilse çok sıkıntı çeker. ama yatkınsa büyük başarılara ulaşabilir.

basit algoritma eğitimleri ile başlatabilirsin eğer ilgisini çekerse devamı gelir zaten.
http://code.org/ burada intraktif eğitimler var.

eğer kod ilgisini çekmezse grafik tasarım, modelleme gibi konularda şansını deneyebilir.

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
oyun geliştiriciliği diye bir meslek yok. bir oyunun geliştirililmesinde çok farklı niteliklerde birçok insan çalışır.
illede programcı olmasına da gerek yok. oyunlara grafik tasarımları, karakter modellemeleri, animasyon tasarımları gibi daha farklı alanlaır da var. ses tasarımı bile ayrı bir iş oyunlar için.

programlama odaklanma gerektirir. bazen o kadar odaklanırsın ki normal hayat 2. plana düşer.
eğer yatkın değilse çok sıkıntı çeker. ama yatkınsa büyük başarılara ulaşabilir.

basit algoritma eğitimleri ile başlatabilirsin eğer ilgisini çekerse devamı gelir zaten.
http://code.org/ burada intraktif eğitimler var.

eğer kod ilgisini çekmezse grafik tasarım, modelleme gibi konularda şansını deneyebilir.

anladım kardesim bende söylüyorum ama illa kod yazacam diyor cok merakı var

bende simdiden ileride zorlanmasın diye ona setler indiriyorum tavsiye edebilecegin setler var mı acaba ingilizce -

turkce farketmez çevirmenlik yaparım ona

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sete ihtiyacı yok. code.org her türlü eğitimden çok daha etkili. doğrudan deneme şansı veriyor.
üniversitede sınavda kağıda kod yazan biri olarak ciddi şekilde özendiğim bir sistem.

temelleri öğrendikden sonra codecademy.com a geçip detaya inebilir.

benim tavsiye ettiğim yol şu.
algoritma eğitimi ile temel yapıların kavranması.
html vs css ile markup mantığını kavrama ve temel website örnekleri yapılması
javascript ile aksiyona giriş nesne tabanlı programlamanın denemelerini yapmak
php ve mysql ile veritabanı etkileşimlerini öğrenmek.

tüm bunları öğrenmek 3 ay da sürebilir 3 yıl da. ne kadar detaya indiğine göre değişir.
fakat örnek yaparak, küçük hedefler, kolay projeler yaparak ilerlemek en keyiflisi.

include

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İngilizce ve matematiğinin iyi olması lazım. Kod öğrenme konusunda codecademy.com code.org gibi bir sürü site var bunlardan yararlanabilir. Kardeşini destekle, tüketici değil üretici olmak istiyor 😊

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Merhaba arkadasim oyun programlamak cok zordur... Nereden aklina getirdin... Bana kalirsa once okulunu bitir sonra dusunebilirsin. Detayli bilgi icin id Software bakabilirsin...