Kardelenler'e Turkcell'den Umut Işığı

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Turkcell'in Kardelenler Projesi kapsamında eğitimlerine devam eden öğrencilerden, Karslı 119 kız öğrenciye bursları, Doğu Anadolu'da en çok "Kardelen"in bulunduğu illerden biri olan Kars'ta düzenlenen törenle verildi.

Turkcell'in kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunulması amacıyla 2000 yılından beri yürüttüğü Kardelenler Projesi kapsamında, 119 Karslı Kardelen'e 2009-2010 eğitim-öğretim dönemi bursları, Kars Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.
Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün ise, 9 yıldır yürüttükleri Kardelenler Projesi'nin, artık Turkcell'in projesi olmaktan çıkıp, Türkiye'nin projesi haline geldiğini ve tüm toplum tarafından sahiplenildiğini söyledi. Tüzün, "Bugüne kadar binlerce kızımızın, verdiğimiz burslarla okuyup üniversiteden mezun olduğunu, meslek sahibi olduklarını gördük. Bu bizim için çok büyük mutluluk. Bugün burada Karslı Kardelen kızlarımıza burslarını takdim ederken, gelecekte çok güzel işler başarıp bizi gururlandıracaklarını biliyoruz. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
kardelen11258956589.jpg
Bugüne kadar proje kapsamında Kars ilinden, 276 öğrenci, Kardelen bursu alarak liseden mezun oldu. Bunlardan 52 tanesi liseyi bitirip, üniversiteyi kazandı. 33 Kardelen üniversiteden mezun oldu.

2000 yılından bu yana Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği desteğiyle yer aldığı Kardelenler projesi ile kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasını; meslek sahibi, ufku açık bireyler haline gelmelerini amaçlayan Turkcell, 9 yılda toplam 20 bin kız öğrenciye burs verdi. 2007 yılında projenin kapsamı genişletilerek burs sayısı her yıl 10.000'e çıkarıldı.
:: Bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ç.Y.D.D yi kutluyorum böyle bir çalışmaya imza attığı için.Yobazlara inat; EĞİTİM, diyorum....

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
klasik olacak ama egitim şart

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bu kuruluşa öncülük eden Türkan Saylan hocamızı rahmetle anıyorum. Ayşe Kulin'in yazmış olduğu Türkan kitabını bugün bitirdim. İnsanlık için çok büyük şeyler yapmış. Çağdaş insanlara her zaman ihtiyaç var bizlerin de bu yolda ilerlemesini eğitime katkı sağlaması ve ülkemizdeki cehaletin bitmesini, çağlaşların da çağdaşlığın da ön planda tutulmasını istiyorum.

jazzboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'de gerçek anlamda en iyi "sosyal sorumluluk" projelerinden biri...
Böyle projeler artarsa ülke olarak çok daha iyi yerlerde olacağımıza eminim...