Kararsızım akıl verin Hazırlansammı ?

yunskrgl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çok kararsızım meslek lisesi okudum muhasebe ve finansman bölümünü 2 yıllık fethiye meslek yüksek okuluna tercih yaptım ancak; gitsem mi hazırlanıp 4 yıllık için çalışsam mı bilemedim çok şükür dershaneye gitme imkanım var maddi yönden ancak; aileme umut verip, başarısız olmaktan korkuyorum bir yol gösterin bana lütfen.

AdkATR

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım bu senin geleceğin ve de senin ellerinde.
Bak emin ol çevrem şunu der memnun olmaz vs dersen hedeflerine ulaşamazsın.
Onlar da elbet senin mutluluğunu isterler.
Sen eğer aklına koyduysan o yolda yürü ve başarmaya bak.
Sen başardığın için hem özgüvenin yüksek olur hem de ailen mutlu olur zaten.
İnandığın yolda yürü.

mkutlukyildirim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben sana bir meslek öğretmeni olarak görüşümü bildireyim. Öncelikle hayat senin hayatın, bunu aklından çıkarma. Vereceğin kararlar, herkesten çok senin hayatını etkileyecek. Kendi öğrencilerime hep şunu söylerim: 2 yıl meslek yüksekokuluna gideceğine, maddi imkanın varsa 2 yıl dersaneye git; azimli ve dikkatli çalışırsan Türkiye'de derece bile yaparsın. Kendi performansını en iyi sen bilirsin. Eğer kendine güveniyorsan, başarabileceğine inanıyorsan tekrar üniversite sınavına girebilirsin.

Şu da bir gerçek ki; meslek yüksekokullarını kazanmak çok zor değil. Dersaneye gider ve sınavda hedeflediğin başarıyı yakalayamazsan, meslek yüksekokuluna tekrar yerleşebilirsin. Yani kaybettiğin bir şey olmaz. Bir sene geç gitmiş olursun okula.

Bence tekrar denemeye değer. Tabi, bunun kararını verecek olan kişi sensin. Çok çok iyi düşünüp, öyle karar vermelisin. Ve en önemlisi verdiğin kararda başarılı olabilmek için, çok çok çalışmalısın.