Karantina işlemi

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar size sorum olucak.Antivirüs programları bir virüsü karantinaya aldıktan sonra biz onu karantinadan sil dersek bilgisayara gerimi yükler yoksa bilgisayardan o virüsü silermi(o virüsün sadece yolunumu siler?) ve antivirüs programının karantinasında birkaç tane virüs varken virüs programını bilgisayardan kaldırırsak o karantinada virüsler bilgisayarda kalırmı yoksa silinirmi?(yoksa sadece yolumu silinir?) Lütfen yardımcı olun.Bilmem konuyu doğru ve anlaşılır şekilde anlatabildimmi ?

cenkut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genellikle antivirus programları windows işletim sistemindeki sistem dosyalarına bulaşan virüsleri temizleyemez yada silemez onları işlem yapamaz hale getirmek için karantinaya alır. Karantinadan silmek virüsü bir nevi salmak gibidir.Fakat bazı antivirüs programları virüsleri karantidan silerken silmeye çalışır ama Clean yada Delete işlemeni yapamaz ise sadece karantinadan salar. Genellikle Autorun virüsleri karantinada çok görünür çünkü ulaşamıyor silmek için path değişik yada çıkartılıyor flash disk o yüzden karantinayı tercih eder ama karantina kesinlikle çözüm değildir.
Güvenlik modda tarama yapın yada bazı antivirüs programları Scandisk gibi açılışta tarama yapmaktadır. en sağlıklı çözüm de sistem açılmadan tarama yaptır.
Eğer antivirüsünüz bunu desteklemiyor ise sağlam olduğuna inandığınız güncel ve lisanslı bir işletim sistemi ve antivirüsü olan bilgisayarda ikinci disk gibi takıp tarama işlemi yapabilirseniz kesin olarak kurtulabilirsiniz.

Kolay gelsin

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim.Bi sorum daha olucak.Ben karantinada virüs varken virüs programını kaldırdım başka virüs programı ile tarattım ama bulmadı.Acaba bilgisayardan tamamen silinmiş olabilirmi o virüs ?Geri eski antivirüs programını yüklediğim zaman ise karantinada o virüs yoktu.Onlan tarattığım zaman o virüsten bulmadı.Pc temiz dedi.Bilgisayardan tamamen silinmiş olabilirmi ?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Sen antivirüsü silerken büyük ihtimal karantinadaki virüsü otomatik silmiştir. Giderken geriye virüs bırakmamıştır :) Hem karantina dosyası da antivirüsün kendi klasörlerinden biri olduğu için sen silerken o da gitmiştir.

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
inşallah öyledir ve pcim temiz gözüküyor.11 ay oldu alalı o pcyi ALLAH'a şükür 1 kere bile format yemedi.İşimide gayet iyi görüyor.Cevabın için çok teşekkür ederim.O zaman benim pc temiz :D 0 zararlı yazılım :D

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kopyala yapıştır veya çift kişilik :D

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=225320]cloud27[/MENTION]

maxiceptede aynı konuyu açmışsın.Korkma PC'ni bozmaz virüs. En fazla format atarsın. Tabi virüsüne göre değişir :)

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@cloud27

maxiceptede aynı konuyu açmışsın.Korkma PC'ni bozmaz virüs. En fazla format atarsın. Tabi virüsüne göre değişir :)
maxicepe cloud27 nickiyle üye değilim
oradaki kişi farklı kişi ve uzub süredirde ama baya uzun süredir maxicepe girmiyorum ve üye olduğundan beridir maxicepe
orada hiç konu açmadım :D @v0ld3m0rt1s

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu içeriği birebir aynıydı :)
olsun ama ben maxicepe oradan cep oyunu indirmek için üye olmustum oradaki nickim farklı ve oraya ben hiç konu açmadım :D
demekki benlen aynı sorunları yaşayan başka kişilerde varmış :D
haha bunu öğrendiğim iyi oldu orayada bakayım nasıl yorumlar gelmiş :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar size " malwarebytes Anti-malware " virüs programını öneririm...

bu programda karantina dakileri kaldır dediğiniz hepsini kaldirir (yanı sıler)

süper bir anti-virüs programıdır. şiddetle öneririm.
indirin ve kullanın hayran kalacaksınız.
bn bu programın setup ıbını hıc sılmem haftada 1 kurarım vırıs taraması yaptırrım ve gerı kaldırrım...
(nıcın gerı kaldır dıma gelın ce: benım pc tek cekırdeklı cok yoruyor :D ama sıze bıse olmaz tabı tek cekırdeklı dılse :) yavaslatmaz )
bn bırde microsoft security kullanıyorum mıcrosoft security pc mı yormuyor ama bı okadar da korumuyo gecen mıcrosoft security le pc mı tarattım bıse bulmadı.
sonra malwerebytes ı kurdum ve tarattım 40 kadar virüs buldu :D
yanı cok guzel 1 program.
windowsun ıcıne gırmıs wuruslerı de wındowsa zarar wermeden sılıyor...
bu arada karantınayı ara ara boşaltın..
sevgiler...:rolleyes:
bana ulasmak ıstersenız:
http://www.facebook.com/h.ibrahim00
ekleye bilirsiniz...
:cool:

iyi forumlar :thumbup:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba..flash diskimdeki dosyaların bir kaçına virüs bulaşmış ve avast ile bilgisayarda flashı tarattığımda dosyaları karantinaya aldı, geri yükle dediğimde de izin vermiyor haliyle virüs mevcut diye..dosyalarım önemli nasıl kurtarabilirim???