Soru Karaciğer son evre tamam mı devam mı?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Arkadaşlar 34 yıllık hayatımı anlatmıyorum, son zamanları anlatacam.

34 yıllık acılarım sorunlarım üzerine aşırı alkol içtim, 2020-2022 arası sonuna kadar cılkını çıkardım, annem babam 2021 eylülde boşandı, asgari ücretin alım gücü yok biliyorsunuz özgürlüğü yok, 2 yıllık turizm mezunuyum güvenlik görevlisiyim 4 senedir tabi Allahın ne hayat getireceği belli değil ama yaşadıklarım üzerinden konuşuyorum, karaciğerim son evrede sonraki evre siroz şuan alkol içmiş olarak yazıyorum sizce ne yapayım genç hayatımın baharında değilim, kız arkadaşım oldu 32 yaşımda ama ona kavuşamıyorum 70 bin lira borcum var 16 ay kaldı sonrası belli değil.

Ne yapayım siz söyleyin, 34 yılı anlatmadan yazdım.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,153
Herşeye rağmen yaşayın. hepatit B veya C nedenli karaciğer hücresi hasarını kontrol etmek için ilaçlar reçete edilebilir.doktor alkolizm için bir tedavi programı önerecektir. Alkolü bırakın. Borç ödenir dert etme.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255

34 yıllık acılarım sorunlarım üzerine aşırı alkol içtim, 2020-2022 arası sonuna kadar cılkını çıkardım, annem babam 2021 eylülde boşandı, asgari ücretin alım gücü yok biliyorsunuz özgürlüğü yok, 2 yıllık turizm mezunuyum güvenlik görevlisiyim 4 senedir tabi Allahın ne hayat getireceği belli değil ama yaşadıklarım üzerinden konuşuyorum, karaciğerim son evrede sonraki evre siroz şuan alkol içmiş olarak yazıyorum sizce ne yapayım genç hayatımın baharında değilim, kız arkadaşım oldu 32 yaşımda ama ona kavuşamıyorum 70 bin lira borcum var 16 ay kaldı sonrası belli değil.

Henüz siroz olmamışsın, lütfen bırak alkolü, borçlarını her türlü kapatırsın, sağlığından önemli değil. 4-5 ay boyunca sadece iyileşmeye odaklan, ondan sonra spor salonuna falan gidersin toparlarsın kendini, biliyorum ergence geliyor olabilir ama mentaliteni aşırı olumlu etkiler bu.

Kola, enerji içeceği, cips, fazla yağlı yemekler vs. yeme içme, şekeri olabildiğince az tüket. Sanırım sigarada kullanıyordun, sigara kolay, psikolojik bir bağımlılık o, kendi iradeni sağlayacaksın ama alkolü vücut ister, burada da kendi iradeni sağlayacaksın. İlk 1-2 hafta başın ağrır belki uyuyamazsın ama buna kesinlikle değecek. Güçlü ol, şimdi gerçekten kendin olma vakti.

Eğer yalnızsan iyileşme sürecinde abinin yanına gidebilirsin.

mtanhu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Kardeşim yaşlı bir bedene sahip değilsin. Bu beden var ya, mükemmel bir makineden çok daha mükemmeldir.

Alkolü bıraksan, yemene içmene ve uykuna dikkat etsek, çok çabuk sürede eski sağlığına kavuşursun. Endişe etme.

Borç nedir ki ödenir.

Yalnız, şu dünyayı, hayatı böylesine gereğinden fazla önemseyip, sırtına yük yükleme. Lütfen.

Bak yakında deprem oldu, bir sürü insan öldü, onların da dertleri mutlulukları var. Ölümlü canlılarız. Bu yüzden, her günü güzel geçirmek bize çok daha iyi gelecektir.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257

hocam borç işini cidden kafaya takmaya hiç değmiyor. Zamanla düzelecektir. Sağlık işi de sizde bitiyor alkolu bırakıp onu unutturacak aktivitelere başlasanız çok iyi olabilir

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Dostlar can kardeşlerim dediklerinizi yapacam, hanginizin ne sıkıntısı varsa inşallah düzelir ??
hocam borç işini cidden kafaya takmaya hiç değmiyor. Zamanla düzelecektir. Sağlık işi de sizde bitiyor alkolu bırakıp onu unutturacak aktivitelere başlasanız çok iyi olabilir
Onu unutmak derken kız arkadaşımsa ondan ayrılmadım ama kavuşamıyorumda ve bu beni öldürüyor ?

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Dostlar can kardeşlerim dediklerinizi yapacam, hanginizin ne sıkıntısı varsa inşallah düzelir ??

Onu unutmak derken kız arkadaşımsa ondan ayrılmadım ama kavuşamıyorumda ve bu beni öldürüyor ?
Yok alkolden bahsetmiştim. İnşallah o isteğiniz de gönlünüzce olur

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,959

Benim de dertlerim var, boşanmış olsalar bile şükür et anne ve baban hayatta, unutma senden daha kötü durumda insanlar var. Alkol derdini çözmeyeceği gibi arttıracak. Bunu bu noktaya gelip halen göremiyorsan buraya ne yazılırsa yazılsın, senin için pek değişen bir şey olmayacak galiba

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Yok alkolden bahsetmiştim. İnşallah o isteğiniz de gönlünüzce olur
Alkol içmek istemiyorum hiç istemiyorum alkolikte değilim olmasa kıyamet kopmuyor ama yaşadığım sıkıntılar beni alkole itiyor, namazda kıldım kılıyorum ama alkol başka namaz başka, neyse bırakacak alkolü ??
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim de dertlerim var, boşanmış olsalar bile şükür et anne ve baban hayatta, unutma senden daha kötü durumda insanlar var. Alkol derdini çözmeyeceği gibi arttıracak. Bunu bu noktaya gelip halen göremiyorsan buraya ne yazılırsa yazılsın, senin için pek değişen bir şey olmayacak galiba
Görüyorum kardeşim hepsini görüyorum herşeyin farkındayım, ama şunu bilin yaşım 34 ve hala yuva kuramadım ?

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Alkol içmek istemiyorum hiç istemiyorum alkolikte değilim olmasa kıyamet kopmuyor ama yaşadığım sıkıntılar beni alkole itiyor, namazda kıldım kılıyorum ama alkol başka namaz başka, neyse bırakacak alkolü ??
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görüyorum kardeşim hepsini görüyorum herşeyin farkındayım, ama şunu bilin yaşım 34 ve hala yuva kuramadım ?
Herkesin yaşantısı hayatı çektiği sıkıntıları farklı farklı. Hayatta zaten insan ömrü belli bir yere kadar gidebiliyor. Yani 40 yaşında işsiz olsan da veya başarısız olsanda aç açıkta kalsanda veya multi milyarder olsan da aynı yere çıkıyor sonu. Evlenenler sanki çok mu mutlular. Çoğu idare ediyor emin ol. Hayata atılmak demek iş evlilik değil bence. En iyi adımı atman lazım. 40 yaşında kendi işinin patronu olanlar var hayatta ne olacağını bilemezsin. Belki bir bakmışsın çok zengin olmuşsun. Tabi önce sağlık önemli içkiyi bırakman lazım kendini koşullaman lazım. Sonrası gelir. Şu yaşta evlenmeliyiz şu işim olmalı diye düşünme bence. Ama elinden geleni de yap tabiki. Sadece panikleme. Borcu da kapatırsın zamanla. Yapmak istediğin şeyi yap bence hayatı 1 kez yaşıyoruz. Ben artık çoğu şeyi aştım gibi. Ne para ne zenginlik yok iyi yaşammış falan hepsi bir yere kadar. Önemli olan belirli bir felsefi düşüncede olman. Belki yapabilirsen hayata iz bırakmak.

Reaksiyon puanı
993
Ben buraya yazsam neler yazarım da gerek yok sadece şunu diyeyim azrail tepemde yaşıyorum resmen şuan hayatta olmamın sebebi belki de bazı sırların ortaya çıkmamış olmasıdır.
Yani bu ne demek olurda çıkarsa ben de aranızdan ayrılabilirim demek.
Çok enteresan bir piskoloji hem hayatta birşeyler başarmak zorundasınız bunu ortadan kaldırmak için hem de yaptığınız her şey boş gibi geliyor.
Kısacası ölü değilsiniz ama her an ölme ihtimali de yakın olduğu için bir nevi nefes alan ölü gibisiniz.
Din konusunda iyi bu durum çünkü taviz vermek istemiyorsunuz ama plan yaparken kafa karıştırıcı bir durum maalesef.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Ben buraya yazsam neler yazarım da gerek yok sadece şunu diyeyim azrail tepemde yaşıyorum resmen şuan hayatta olmamın sebebi belki de bazı sırların ortaya çıkmamış olmasıdır.
Yani bu ne demek olurda çıkarsa ben de aranızdan ayrılabilirim demek.
Çok enteresan bir piskoloji hem hayatta birşeyler başarmak zorundasınız bunu ortadan kaldırmak için hem de yaptığınız her şey boş gibi geliyor.
Kısacası ölü değilsiniz ama her an ölme ihtimali de yakın olduğu için bir nevi nefes alan ölü gibisiniz.
Din konusunda iyi bu durum çünkü taviz vermek istemiyorsunuz ama plan yaparken kafa karıştırıcı bir durum maalesef.
Maalesef işte biraz da bence ülke yönetimi gelişmişlik ile ilgili. İnsan ömrü yaşamı belli. Refah düzeyi yüksek olan yerlerde adam belki hiç sıkıntı çekmeden yaşayıp ölüyor mis gibi anı biriktiriyor gezdiği yerleri okuduğu kitapları alım gücünü geçtim yani. Adamın hayatı renkleniyor dünyayı geziyor. İş hayatı desen sıkıcı ve yoğun değil belli bir saate kadar günü tamamlıyor. Yani öyle bir yaşıyorlar ki yapmadıkları şey kalmıyor. Bizde dert sıkıntı keder doğar doğmaz başlıyor.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Boşver knk bu dünyada ölmek için bir sürü sebep var. Yaşamaya bak. Umudunu da hiç yitirme.