Kapanma sorunu hakkında yardım

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam Arkadaşlar

öncelikle sorunum bilgisayarım arada bir kapanıyo işlemciyi ekran kartını tam yükte çalıştırıp denedim herhangi bir sorun çıkmadı.

son olarak ısıları gözlemledim kasamda boş slot yok fan dolu yüksek ısı göremedim.. son kapanışında ekrandaki görüntü dondu ve 5+1 den cızırtı benzeri bi ses geldi reset attım bios ekranında kalıyor ilerlemiyor daha fazla kompresör tutup tozunu aldım ram leri tek tek denedim slotlarını değiştirdim termal macunu kontrol ettim herhangi bi sıkıntı yok neden dolayı yapabilir bunu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Ayrıca denemelerimde bazen açılıyor bazen açılmıyor açılsada windows yükleme ekranında mavi ekran veriyor sonu A5 le biten.

FAYIK56

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc ne büyük bi ihtimal virüs bulaşmış benimde başıma geldi tarattım virüsü silemedim format atmak zorunda kaldım... Ama işin uzmanlarına danışmak en iyisi...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

virüs programı kullanıyormusun

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pc ne büyük bi ihtimal virüs bulaşmış benimde başıma geldi tarattım virüsü silemedim format atmak zorunda kaldım... Ama işin uzmanlarına danışmak en iyisi...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

virüs programı kullanıyormusun

evet kullanıyorum hatta formatta attım ama gene aynı

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şuan windows 7 yükleme ekranına girerken mavi ekran verip resetliyor bu neden dolayı olabilir bilen varmı?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bir çok nedeni olabilir, Hdd bad sektör, Ram arızası, Driver ların düzgün yüklenmemesi gibi

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gelen mavi ekranda aynen şunlar yazıyo

a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

The bios in this system is not fully ACPI comliant, please contact your system vendor for an updated bios.

STOP : ( 0x0000a5 devamındada bol sıfırlı rakamlar var

ne alama geliyor yazanlar ACPI nedir?

FAYIK56

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tahminimce harddisk zarar görmüş . Oluşan bu zararlar harddiskinden verim alamamanı sağlıyor. yeni bir harddisk dene ve ya verilerini yedekle ve harddisk onarıcı bot programlar var . Onlarla harddiskini bi gözden geçir derim.

Time2Burn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Sorunum çözüldü

belki başına gelen olur diye söyliyim biostaki güç ayarlarlarıyla windowstaki güç ayarlarının çakışmasından dolayı olan bi sorun bios pilini çıkarıp ayarları sıfırladığınızda çözülüyor. Bu işe yaramazsa bios u en son sürüme update ettiğinizde kesin çözüm oluyor..