"Kanserin yüzde yüz ilacını bulduk"

Bu konuyu okuyanlar

Nemre

Profesör
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
38
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'den tıp dünyasını sarsacak iddia
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman, kanserin yüzde 100 ilacını bulduğunu açıkladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde kanserin tedavisi için başlattığı çalışmaları yıllardır sürdüren Prof. Dr. Halis Süleyman, geçtiğimiz yıllarda mide kanserini önleyecek bir ilaç bulduğunu açıklamıştı. Çalışmalarını hızlandırmak için Atatürk Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne geçen Süleyman, burada sürdürdüğü çalışmaları neticesinde kesin sonuca ulaştı. Süleyman, hayvanlar ve kanser kültürleri üzerinde yaptığı deneylerde kanser hücrelerini yüzde yüz yok etmeyi başardı.

Tıp dünyasında devrim yaşatacak buluşun kaynağı şimdilik sır gibi saklanıyor. Bir bitkiden elde edilen etkin madde ile kansere yüzde yüz çözüm bulunurken, ilacın 1-2 yıl içerisinde insanlar üzerinde denenmeye başlaması planlanıyor. Süleyman, ilacın biran önce insanların hizmetine sunulabilmesi için destek bekliyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman, yaptığı deneylerde yüzde yüz başarı elde ettiğini belirterek 'Aslında bu bitki. Fakat şimdilik ismini açıklamıyoruz. Hayvanların üzerinde, kanser modellerinde etkili bulundu. Bu bitki ekstresini alan hayvanların midesinde olsun, pankreasında olsun kanser modelleri gelişmedi. Ayrıca biz bu bitki ekstresini kanser kültürü hücresinde denedik. Kanser kültüründe kanser hücrelerini yüzde yüz öldürdüğünü gördük. Sağlıklı insan hücresine dokunmuyor. Sadece kanser hücresini yakalıyor ve kanser hücresini öldürüyor. Biz bunun heyecanı içerisindeyiz. Bu bitkinin etken maddesini elde ettik. Etken maddeyi tespit ettik. İnşallah bir iki yıl içinde klinik çalışmasını da tamamlayarak insanlar üzerinde de denemeye başlayabiliriz' dedi.

BULUŞ TÜRKİYE'Yİ DÜNYADA BİR NUMARA YAPACAK
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman buluşun sağlık alanında Türkiye'yi dünyada bir numaralı ülkesi yapabileceğini ifade ederek 'Bu buluş sağlık alanında sadece üniversitemizi değil ülkemizi dünyanın bir numaralı ülkesi yapabilir. Ekonomisi olsun, gelişmesi olsun. Yılda sadece mide kanserinden ölen hastaların sayısı 1.5 milyon'u buluyor. Bu çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldim. Bu üniversiteyi başımın üzerinde taşımak istiyorum. İnşallah destek alıp bu çalışmalarımızı en kısa zamanda sonuçlandırırız" diye konuştu.

Tüm dünyanın peşinde olduğu çalışmaya Türkiye'den gereken destek sağlanmıyor. Süleyman dünyanın bir çok üniversitesinden davetler aldığını ancak bu çalışmanın patentinin Türkiye'de kalmasını istediğine vurgu yaparak 'Desteğe ihtiyacımız var. Rektörümüz olsun dekanımız olsun bizi son derece destekliyor. Bir şeyler üretilmesini istiyor. Fakat maalesef ülkemizde üretim politikası yok. Devletten üretim noktasında bir talimat gelmiyor. Ben o talimatı istiyorum. Maalesef tıp alanında ülkemizde üretim politikası sıfır' diye konuştu.

Kaynak
http://www.ahaber.com.tr/Gundem/2013/10/09/kanserin-yuzde-yuz-ilacini-bulduk

Yorumum: Yabana atılacak birşey değil, Ülkemize ve İnsanlığa neler kazandırır bu başarı çok iyi analiz edilmeli, ve hoca mutlaka korunmalıdır.Malum ilaç kartelleri ve MÜTTEFİKLERİMİZ!! boş durmayacaktır.
 

BERVA

Doçent
Katılım
24 Nisan 2011
Mesajlar
712
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
Çocuk avutuyorlar sanki !
İnsanlar üzerinde denemeden nasıl kesin çözüm bulmuş oluyorlar ?

Neredeyse her ay birileri kanserin tedavisini buluyor.
Dünyanın önde gelen ilaç üreticilerinin bile ailelerinden,yakınlarından kanser yüzünden ölenler oluyor.
Tedavisinin bulunmasını onlar da ister.

Kanser hemen hemen her insanda farklı yapıdadır.
Kanseri basit bir hastalık zannetmenizden dolayı komplo teorileri geliyor aklınıza.
Kansere çare bulunabilir ama bulunan çareyi saklamak imkansızdan daha zor.
 

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
48
1.tıpta yüzde yüz diye bir şey yok.kim diyorsa bilimsel konuşmuyordur.
2.hangi kanser türlerinde etkili.

ben tıp uzmanı filan değilim.daha sorulacak bir çok soru var. biz yaptık oldu. mantığıyla olmaz bu işler.
 

ardaozkal

Öğrenci
Katılım
19 Ekim 2013
Mesajlar
47
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
esa bunu silecek ama o zamana kadar, keşke rteü de değilde Erzurum Atatürk Üniversitesinde yapsaydı. iyi bir destekte bulunurdum
 

jack bauer

Profesör
Katılım
8 Şubat 2010
Mesajlar
1,120
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
daha mide kanserine çare bulunmuş insan bünyesi dışında virüslü hücrelerin ilacı olmuşda bide insan vücudunda görelim nasıl işleyecek.
umarım dediği gibi vardır daha geçen gün yeni bir kanseri yenme metodu bulundu. AÇ KALMA
 

Da Vinci's

Doçent
Katılım
7 Eylül 2013
Mesajlar
532
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Kanserin %100 çaresi bulunacak ve bu haberi sadece birkaç kalbur altı Türk gazetesi yapacak öyle mi?
Haber gerçek olsa dünya yerinden olaydı. Sonuçta sivilce ilacı değil kanser ilacı buluyorsun.
The New York Times , The Guardian ,Wasginhton Post, Daily Mail gibi dünya çapında ki gazetelerde ve BBC ,CNN, NBC, Fox News gibi tv kanallarında haber olması lazımdı.
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Haberi görünce bir Zaytung haberi zanettim. ZaytungA bakınca bakın ne gördüm:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'dan geçtiğimiz günlerde gelen kansere kesin çözüm bulunduğu haberinin yankıları sürerken, bir güzel haber de bu akşam saatlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden geldi. Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan açıklamada, üniversite bünyesinde kansere karşı yürütülen mücadeleden olumlu sonuçlar alındığı belirtilirken, Türkiye bu sonuçla birlikte Hindistan'ı da geride bırakarak kansere en çok çare bulan ülkeler arasında lider konuma yükseldi.
Hafta içinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden art arda gelen güzel haberlerin ardından, kansere karşı bir zafer müjdesi de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Ana Bilim Dalı 'ndan geldi. 2 yılı aşkın süredir keçi sütü, dolmalık biber, maraş otu ve il sınırları içinde yetişen diğer 200 kadar bitki ve hayvan çeşidiyle kanseri yok etmek için mücadele eden Üniversite, bu sabah közlenmiş patlıcanla yürütülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alındığını duyurdu.
Tıp camiasında heyecan yaratan gelişmeyle ilgili olarak üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamada, "Hafta içinde prostat kanserini yenen bir hastamız üzerinde yürütülen incelemeler sonucu kendisinin haftada en az 1 kez közlenmiş patlıcan tükettiği tespit edildi. Büyük ihtimalle onun sayesinde iyileşti diye düşünüyoruz" ifadelerine yer verilerek, bu şekilde 2 hasta daha bulunması halinde çalışmanın bilimsel bir makale olarak yayınlanacağı duyuruldu. Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi bu sonuçla kansere karşı çözüm bulan fakülteler sıralamasında kendisine 115. sırada yer bulurken, uzmanlara göre önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye’deki kanser çözümü sayısının, ülkedeki kanser vakalarının önüne geçmesine kesin gözüyle bakıyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nden teşekkür mesajı
Dünya Sağlık Örgütü ise kansere bugüne kadar toplam 115 defa çözüm bulan Türkiye'ye, resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bir basın açıklaması ile teşekkür etti. Özellikle üniversiteler ve sabah programları başta olmak üzere Türkiye'de konunun üzerine kararlılıkla gidildiğine ve önceki çözümlere rağmen bir an olsun rehavete kapılmadan ısrarla yeni çözüm arayışına devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, ayrıca “nasıl olsa Türkiye çözüm buluyor, rahvan gitsin” diyerek yatan, kaytaran diğer ülkeler de üstü kapalı bir şekilde uyarıldı. (zaytung)
 
Üst