"Kandırıldık!"

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
THY çalışanları kandırılmış!

Eyleme gidip hem vatandaşı perişan eden hem de kendilerini yakan kabin memurlarıyla konuşuyoruz... 'Haklar gidiyor gazıyla eylem yaptık. Sonuçta kaybeden biz olduk...'


319092027718.jpg



Hafta başından bu yana Türk Hava Yolları'ndaki (THY) iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi, bazılarına göre de 'grev' hareketi gündemimizde. Dün rakamlar açıklandı. 1 günlük eylem 100 bin vatandaşı perişan etti, 223 uçuş iptal oldu, 2 milyon dolar zarar ortaya çıktı. 305 kişi işini kaybetti. Bunların 260'ı THY'den, 45'i ise THY Teknik'ten... Eylemin her yönünü başından bu yana en iyi biçimde sayfalarımıza taşıyıp, işin taraflarının görüşlerini aktarıyoruz. Resmi ağızların açıklamaları bir tarafa, eylem yapıp işini kaybeden kabin memurlarının düşünceleri bizim için önemliydi. Dün, aralarında işten atılanların da olduğu tanıdığım tanımadığım 30'a yakın kabin memuru ile konuşma imkanı buldum. Ortak kanaat, Hava-İş Sendikası'nın kararı ile harekete geçen çalışanların bu 'tazyikle' işlerini ve geleceklerini kaybetme noktasına gelmeleri.

AMAÇ NEYDİ, NE OLDU?
305 kişinin yıllarca verdikleri emek ve gelecek hayalleri yok oldu. Peki eylemi organize edenler amaçlarına ulaştı mı? Amaçları, yasanın geçmemesi ise; hayır. Yasa Meclis'ten geçti. Amaç insanları perişan edip şirketi zarara uğratmaksa; evet. Vatandaş perişan oldu, THY zarar etti. Hatta halka açık bir şirket olduğu için olayla hiç ilgisi olmayan hissedarlar da olumsuz etkilendi. Oysa sendika meseleyi masada çözmeyi deneseydi, hukuka uygun davranmış olacaktı. Şimdi hem kendileri, hem de çalışanlar hukuksuz eylemle suçlanıyor. Gerçekler çalışanların sözlerinde gizli. Bakın neler anlatıyorlar...

İŞİNİ KAYBEDENLER ANLATIYOR
Gecenin 03.00'ünde cep telefonuna mesaj geldiğini söylüyor, bir hostes. Mesajda "Kendinizi bugün göreve hazır hissetmeyin" yazıyor. Hemen arkadaşlarıyla ve sendikadan birileriyle temas kurduğunda inanılmaz bir şekilde korkutulduğunu belirtiyor: "Herkes, eylem yapmazsak ikramiye, maaş ne kadar hakkımız varsa elimizden alınacağını söyledi. Hatta maaşlarımızın yarıya düşeceği anlatıldı. Bu gazla rapor almaya koştuk. Sonrasında ise işimizden olduk. 'Geçmesin' dedikleri yasa geçmiş. Kandırıldığımızı düşünüyorum."

Bir başkası da arkadaşlarından gelen telefon trafiğinden bahsediyor: "Herkes arayıp eylem yapmazsak çok yakında işten atılacağımızı söyledi. Güya atılmamak için eylem yaptık, sonunda işten çıkartıldık."

Bir diğerinin anlattığı ise uzun uçuşlarla ilgili: "Uzun uçuşlarda kabin memuru sayısı azaltıldı. Bu, hizmet kalitesini azaltırken, yorgunluğu artırdı. Ayrıca çalışma saatlerimiz çoğaldı, dinlenmeler azaldı. Haksızlık yapıldığını düşündüğüm için eyleme katıldım." Anlatılanlar gösteriyor ki, eyleme katılmaları için personelin gözü korkutulmuş. Yaşanılan en ufak sıkıntı bile abartılıp, eylem çağrısının gerekçesi yapılmış.

PiŞMANLIK ÇÖZER Mi?
Konuşmalardan anlaşılıyor ki, birçok çalışan sendikanın tazyikiyle eylemlerin içinde yer aldı ve pişmanlık duyuyor. Bu çalışanların büyük çoğunluğu THY'ye hizmet etmiş tecrübeli isimler. Bunların tekrar kuruma kazandırılması için mutlaka bir formül bulunabilir diye düşünüyoruz. Umarız THY yönetimi bu işi tatlıya bağlayacaktır.

MAAŞLAR İYİ DEĞİL Mİ?
Gelelim ücretlere... Ortalama bir kabin memurunun maaşı 4 bin lirayı buluyor. Eğer uçuş saatleri aşılırsa bu rakam 5-6 bin liraya da çıkıyor. Bunun yanında 3 ayda bir de 1 maaşa yakın ikramiye veriliyor. Rakamlara bakınca, Türkiye ortalamalarında şikayet edilmemesi gereken ücretler. Bunu da konuşuyorum host ve hosteslerle... "Kurumumuz Star Airlines'in üyesi ve buradaki şirketler içinde en az maaşı biz alıyoruz" diyor birisi. Bir diğeri ise, "Bu paraların içinde taksi-benzin masrafları da var" ilavesi yapıyor. Bir hostun söyledikleri ise daha farklı: "Bu sektörde maaşlar yüksek olduğu için biz bu mesleği seçtik ve zorluklarına katlanıyoruz. Eğer 2 bin lira maaş alacaksam bu işi niye yapayım?" Nispeten iyi maaşlar kabin memurlarına iyi birer hayat standardı da sağlıyor. Tabii "Bunu kaybedeceksiniz" söylentisi, eylem yapmaları için iyi bir ateşleyici haline geliyor.

KURUNUN YANINDA YAŞ!
Rapor meselesinde bazı haksızlıklar yaşandığı anlaşılıyor. O gün izinli olan sendika üyesi kabin memurları kurtarıyor kendisini. Fakat eylem günü gerçekten hasta olanların ise canı fena halde yanıyor. Bir kabin memuru anlatıyor: "Arkadaşımın o gün ayağı burkulmuştu. Rapor aldı ve o raporu onaylatmak için geldiğinde görevliler 'Onaylamıyoruz' deyip geri çevirdi. Eylemci listesine adı eklendi." Bu haksızlık iddialarını THY yönetiminin detaylı olarak inceleyip, doğru kararı vereceğini düşünüyoruz.



kaynak
 

|BeyabaN|

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2008
Mesajlar
3,248
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
"aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz" demişler, tabi burda az dediğimiz 4 bin tl gibi bir rakam.

Kimse alınmasın, kimsenin eylem hakkına birşey dediğimiz yok ama insanlara rahat batıyor herhalde.

Tamam evlerinden uzak olabilirler, şartlar zor olabilir ama bir aldığın maaşa bak birde Türkiye standartlarını düşün için elveriyorsa az deyebilirsin.
 

shadow2

Profesör
Katılım
23 Eylül 2009
Mesajlar
1,132
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Eylemleri organize eden düzenleyen insanların bu işlerden kuruş zararı olmaz hep peşine takılıp gidenler zarar görür.İnsanları gaza getirip yollara dökerler işler istedikleri gibi gitmeyince kendileri köşelerine çekilir insanlar yolda kalır.
 

whitedragon

Doçent
Katılım
8 Ekim 2010
Mesajlar
661
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
2001 krizini yaşamayanlar bugünki işleri ve aldıkları dolgun maaşlar için şükretmeli ama kıymetini bilmiyorlar..
 

devkazanı

Öğrenci
Katılım
11 Ekim 2010
Mesajlar
92
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
bu insanlar bu ülkenin en onurlu insanlarıdırlar.Haksızlığa dur dediler.Ceza aldılar.Aldıkları cezanın sonuçlarına katlanacaklardır.Ancak hak mücadelesi yapmışlardır.Maalesef bu ülkenin insanı bu insanların arkasında durmasını bilemediği için bu insanların çektiği sıkıntının hesabı bizlerden kesilir.Bir insan yiyecek ekmek bulamasa da kimseye kendisini ezdirmemeli onurlu bir yaşam sürmelidir.bu insanlar yetenekli insanlar başka yerlerde mutlaka iş bulacaklardır.ancak benim nazarımdaartık "HÜR" insanlardır"
 

Nemre

Profesör
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
38
Bu Ülkede Masada birşey çözülmez (BKZ. Memur Maaşları) Özgürlük dediler, birer birer herkesin elinden Grev hakları alınıyor. Bu mu özgürlük anlayışı.
 

EsPriTüeL

Asistan
Katılım
1 Haziran 2012
Mesajlar
495
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
2001 krizini yaşamayanlar bugünki işleri ve aldıkları dolgun maaşlar için şükretmeli ama kıymetini bilmiyorlar..
Aynen katılıyorum sana. Geçti Borun pazarı sür eşeği Niğde'ye.
 

IuTKuI

Profesör
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Zaten bugünde devam ediyor eylemler. İşten çıkartılan kişiler geri alınana kadar da devam edecek diye söylediler. Maaşı yüksek olabilir, siz de yapın o zaman o mesleği sizi tutan mı var? Herkes tutturmuş maaş da maaş. Aynı işi yapan 1000 kişi olursa maaş yüksek olur, aynı işi yapan 100000 kişi olursa tabi ki az para verilir.

Artık şu insanların maaşlarına laf etmekten vazgeçin. Her işin zorluğu var. Her işe ayrı para veriliyor. Sizi tutan mı var. Yapamadıysan alamıyorsanız o maaşı, kazanan insanlara laf etmeyin. Bırak onlar da özgürlüklerini kullansın, karşı oldukları haklı oldukları bir konu varsa varsın yapsınlar. Ses çıkarmaya çıkarmaya görüyoruz hayatımızdaki zorlukları.
 

tun@h@n

Doçent
Katılım
16 Haziran 2009
Mesajlar
828
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
işveren ve sendika ağalaları tepişiyor ezilen yine ve her zaman çalışan işçilere oluyor.
 
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
7,862
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
Asgari ücret çalışanlarıda eylem yapsın o zaman aldığınız para ülke ekonomisinden fazla bana göre bu eylem yanlış bir tutum kendi düşen ağlamaz.
 

baaydin

Profesör
Katılım
2 Kasım 2007
Mesajlar
2,173
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
işçi, memur ve çalışanların greve gitmesini, eylem yapmasını veya maaş ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını isteyip bunları kınayanları şiddetle kınıyorum.

bu nasıl bir mantıktır anlamıyorum? adam hakkını arıyor daha güzel bir yaşam düzeyi istiyor, ülke büyüyor ülke büyüyor diye sallayanlara bende büyümeden hakkımı istiyorum diyor. bunun nesi yanlış? anlamadığınız bir şey var oda şu; herşey yolunda hiç bir sorunumuz yok dendiğinde yanlış giden bir şeyler var demektir.
 

MBrv

Profesör
Katılım
20 Eylül 2009
Mesajlar
1,761
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
[MENTION=216705]IuTKuI[/MENTION] yanlış düşünüyorsun. Bu ülke de asgari ücretle çalışan insanlar var. Onların gıkı çıkmazken 4000-5000 TL maaş alanın grev yapmaya hakkı yok. Bunu söyler bunu bilirim. O işi yapın diyorsun ama asgari ücretle çalışanların çoğunda o işi yapmak için okuma imkanı bile yok. Galiba sen çok rahat imkanlardasın ki olaya her yönüyle bakamıyorsun. Madem böyle rahat bir işteydin oturacaktın yerinde adam akıllı şükredecektin haline. Haksız bir grevden dolayı işten alınmalarıda tamamen doğrudur bana göre...
 

IuTKuI

Profesör
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
@IuTKuI yanlış düşünüyorsun. Bu ülke de asgari ücretle çalışan insanlar var. Onların gıkı çıkmazken 4000-5000 TL maaş alanın grev yapmaya hakkı yok. Bunu söyler bunu bilirim. O işi yapın diyorsun ama asgari ücretle çalışanların çoğunda o işi yapmak için okuma imkanı bile yok. Galiba sen çok rahat imkanlardasın ki olaya her yönüyle bakamıyorsun. Madem böyle rahat bir işteydin oturacaktın yerinde adam akıllı şükredecektin haline. Haksız bir grevden dolayı işten alınmalarıda tamamen doğrudur bana göre...

Böyle düşünüyor diye çok iyi maaşlar aldığım izlenimi mi çıkıyor ortaya? Adamların şükretmediğini nereden biliyorsun peki? Okuma imkanı yok evet benim de olmadı. Ama okuma imkanı olupta o işini yapabilen ender insanlardan ise bu kişiler bırakın aldıkları maaş onları ilgilendirsin sizi değil. Her yönü diyorsunuz ama tutturmuşsunuz bu kadar maaş alıyo şükretsin greve hakkı yok vs vs. Ne demek yok? Hani özgürlük? Hani "ileri demokrasi" vardı ülkemizde?

Hükümeti eleştiremiyoruz, hakkımızı arayamıyoruz, sesimizi çıkaramıyoruz. Çıkaran olduğunda da arkasında olmak varken o bu kadar maaş alıyo hayır grev yapamaz. Allah Allah. Bir kişinin hakkını aradığı için işten çıkartılması size nasıl doğru geliyor?
 

musti1962

Öğrenci
Katılım
15 Aralık 2009
Mesajlar
55
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Türkiye'nin dış dünyadaki en prestijli markası THY'de son günlerde yaşanan olayları tek bir sözle anlatmam istenseydi derdim ki; "Kılavuzu karga olanın burnu keneften çıkmaz!"

Tabii 305 emekçinin işinden olmasına, THY'nin de trilyonlarca lira zarar etmesine sebep olan karga tek değil! Bunlar iki taneler. Biri alanı olmadığı konuya paraşütle dalan AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'tür. Diğeri ise Hava-İş sendikasının başkanı Atilay Ayçin'dir!
Önce Külünk'ten başlayayım. Kendisini iyi tanırım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına kalkıştığı dönemlerde epeyce bir istişare etmiştik. Sivil havacılık sektöründe grevin yasaklanmasını isteyen yasa teklifinin altında onun imzası olduğunu duyunca çok şaşırdım. Çünkü benim tanıdığım Külünk'ün emekçi haklarına son derece saygılı ve duyarlı bir duruşu vardı. Hangi gerekçeden yola çıkarak akıl etti böyle bir yasa teklifi sunmayı bilmiyorum ama son derece anti demokratik bir girişim olarak gördüğüm bu çıkışını kendisine yakıştıramadığımı söylemeliyim.
Ayrıca zaten havacılık sektöründe grev kararı alınsa bile o kararı bakanlar kurulunun erteleme hakkı var bizim yasalarda. Ne gereği vardı böyle bir girişime, anlamak mümkün değil. Neyse... "Emekçiye grev yasağı" gibi abuk bir yasanın dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde kabul görmediğini hatırlatıp ikinci karganın kılavuzluğuna geçeyim.

Yani 23 yıldır oturduğu Hava-İş sendikasındaki koltuğunda THY çalışanlarını adeta oyuncağı haline getiren Atilay Ayçin'e. Bir kere, bu adamı oyları ile orada tutunduran üyelere de, gerçek bir emekçi savunucusu sanıp destek veren siyasilere ve gazetecilere de yazıklar olsun! Çünkü gerçek şu ki, sırf onun şov tutkusu yüzünden göz göre göre 305 insan ekmeğinden oldu! Geri dönüşleri mümkün mü? Hayır! Çünkü o 305 kişi Atilay Bey'in kendilerini yanlış yönlendirmesi sonucu bilmeden korkunç bir hukuksuzluğa imza attı!
Peki bu nasıl oldu? Şöyle: Uçucuların yönergesine göre kendini uçuşa hazır hissetmeyen kabin memurlarının ve pilotlarının uçuşa gitmemek gibi bir hakkı var yasada. Ancak bu hak reel şartlarda geçerli olan bir hak. Yani ancak gerçekten kendinizi uçuşa hazır hissetmiyorsanız kullanabilirsiniz bu hakkı. Eğer kötü niyetle kullandığınız tespit edilirse cezası belli. Tazminatsız filan işten çıkarılma! Dolayısıyla siz bu hakkı sendikal mücadelede kullanamazsınız. Kullandığınız anda sonuç kaçınılmaz olarak aleyhinize çıkar.

Peki benim bile bildiğim bu ayrıntıyı 23 seneden beridir sendikacılık yapan Atilay Ayçin bilmiyor mu?
Tabii ki biliyor! Eee o zaman neden üyelerine "Yarın eylem var. Uçmama hakkını kullan ve işe gitme!" diye talimat veriyor. Çünkü umurunda değil. Ayçin'in umurunda olan tek şey gündeme gelmek ve "Ortalık karışsın, hükümet zor duruma düşsün, memleket çalkalansın, bunu yaptığım için CHP'de de bana bi gelecek sağlansın" falan diyerek kendi piarını yapmak!
Şimdi sormak isterim kendisine... Ne olacak eyy Ayçin hukuk bu haliyle ortadayken? Yazık değil mi onca emeğe, onca insana? Değdi mi çok merak ediyorum CHP'lilere yaranmak adına yaptığın şovlara?
Şimdi sakın bana, "Şöyle mücadeleciyim. Bu uğurda bedel ödedim" filan diyerek maval okumaya kalkma! Ne yapacaksın işten atılan arkadaşların için onu söyle! Bir de milleti eyleme teşvik ettiğin gün neden Ankara'da olduğunu da...
Bak Atilay Ayçin. Zaten sendikada sağ kolun olan Kaya Sayın'ın kendisini taciz ettiğini söylediği, şikâyet ettiği için sendika çalışanı N.Ö.'yü, onca şahide rağmen beş kuruşsuz sokağa attığında bitmiştin gözümde.
Sana acayip kinlenmiştim. Çünkü o kadını da Kaya Sayın'ı da çok iyi biliyorum. Şimdi 305 kişiyi işsiz bıraktın şov merakından. İyice bittin sen! Sana bu son çağrım; Çek elini artık emekçinin üzerinden! Çek ve git Bodrum'daki arazilerin tadını çıkar!

kaynak
 

MBrv

Profesör
Katılım
20 Eylül 2009
Mesajlar
1,761
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Böyle düşünüyor diye çok iyi maaşlar aldığım izlenimi mi çıkıyor ortaya? Adamların şükretmediğini nereden biliyorsun peki? Okuma imkanı yok evet benim de olmadı. Ama okuma imkanı olupta o işini yapabilen ender insanlardan ise bu kişiler bırakın aldıkları maaş onları ilgilendirsin sizi değil. Her yönü diyorsunuz ama tutturmuşsunuz bu kadar maaş alıyo şükretsin greve hakkı yok vs vs. Ne demek yok? Hani özgürlük? Hani "ileri demokrasi" vardı ülkemizde?

Hükümeti eleştiremiyoruz, hakkımızı arayamıyoruz, sesimizi çıkaramıyoruz. Çıkaran olduğunda da arkasında olmak varken o bu kadar maaş alıyo hayır grev yapamaz. Allah Allah. Bir kişinin hakkını aradığı için işten çıkartılması size nasıl doğru geliyor?

Kusura bakma ama ne hakkını arıyor ? Neymiş efendim bir daha grev yapamayacağız diye hadi kalkalım grev yapalım. Böyle bir mantık olamaz. Sen Dünya' nın neredeyse en prestijli hava kurumunda çalışıyorsun, iyi de kazanıyorsun ama dandik dundik şeylerden grev yapıyorsun. Yok arkadaş ben olsam ben de böyle kişilere yağma yok derdim. Hükümeti eleştir istediğin kadar ki ben de eleştiririm çoğu zaman ama haksız yere eleştirmek doğru değil. Sen gereksiz bir grev yaptın diye kaç insan etkilendi. Hepsi de otellere davet edildi.

Biraz gerçekçi olun, mantıklı olun. Hükümeti eleştireceğiz diye saçma sapan konuşmayın.
 

IuTKuI

Profesör
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Kusura bakma ama ne hakkını arıyor ? Neymiş efendim bir daha grev yapamayacağız diye hadi kalkalım grev yapalım. Böyle bir mantık olamaz. Sen Dünya' nın neredeyse en prestijli hava kurumunda çalışıyorsun, iyi de kazanıyorsun ama dandik dundik şeylerden grev yapıyorsun. Yok arkadaş ben olsam ben de böyle kişilere yağma yok derdim. Hükümeti eleştir istediğin kadar ki ben de eleştiririm çoğu zaman ama haksız yere eleştirmek doğru değil. Sen gereksiz bir grev yaptın diye kaç insan etkilendi. Hepsi de otellere davet edildi.

Biraz gerçekçi olun, mantıklı olun. Hükümeti eleştireceğiz diye saçma sapan konuşmayın.


Burada bana söylüyorsun. Sen şimdi benim eleştirime saygı duymuyor benim dediğim lafa hemen saçma sapan diyip takıştırıyorsun. Ne değişti peki? Senin fikrin sana doğru olabilir başka biri destekleyebilir ama ben katılmıyorum fikrine ve yaptıkları grevler eğer ki haklılarsa davalarında sonlarına kadar da arkalarındayım. İstediği kadar büyük firma olsun, iç tarafta yanlış birşeyler oluyorsa ve bu yanlış şeyler zamanla birikirse her firma için bu grev geçerlidir. Haktır bu Hak. Burada hükümeti de eleştirmiyorum ben. Genel olarak bahsettim.

Evet haklısın şu konuda. Millet etkilendi madem bu kadar kişi etkilendi neden sorun bir an evvel çözülsün diye uğraşılmıyor da hala daha çalışanları işten çıkartıyorlar. Her ne kadar firma önemliyse içerisinde çalıştırdığı çalışanın da önemi aynıdır.

Ayrıca grev yapamama hakkı o kişiler Grev yaptıklarından sonraki günlerde konu oldu. İyice kısıtlasınlar bizi. İyice sustursunlar.
 

Uranos

Profesör
Katılım
11 Nisan 2012
Mesajlar
3,845
Reaksiyon puanı
15
Puanları
0
4bin liraz maaşa grev yaparsan kişten çıkarılmayıda hak edersin kimse kusura bakmasın
 

ALPARS

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2011
Mesajlar
3,883
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Burada alınan maaşların azlığından değil,grev hakkının ellerinden alınması nedeniyle grev yapıldı.

Bu insanların yoğun bir iş temposu var zaten.

Durduk yere grev hakkının kaldırılması bence yanlış.
 

feafert

Öğrenci
Katılım
23 Ocak 2012
Mesajlar
62
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Zaytung haberi gibi :)

O değilde Atlas , Pegasus , Onur da sanki şartlar daha iyi de oralardan hiç ses soluk çıkmadı. THY de verilen maaşların yakınında bile geçemiyor özel havayolu şirketleri.
 

brskyk

Doçent
Katılım
30 Eylül 2008
Mesajlar
842
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Milyonlarca kişiasgeri ucretle (700tl) çalışırken 4000 lira maaş 1000,2000 alarasıfazla ücret daha ne istiyorsunuz yaptıgınızlarkalırsınz işte yazık olmuş çok yazık.
 

Silence

Dekan
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
7,786
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
700 tl ye sabah 08:00 akşam 20:00 çalışan insanların olduğu bi ülkede siz hala onun bunun gazına geliyorsanız beter olun !
 

somurgenim

Öğrenci
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
63
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
700 tl ye sabah 08:00 akşam 20:00 çalışan insanların olduğu bi ülkede siz hala onun bunun gazına geliyorsanız beter olun !
işverenlet çok şey arıyorlar.iş arama sitelerine girince diyorsun ki:ben o konumda olsam ve o işleri yapsam ,senin yanında o maaşa ve kaprise niye çalışayım.arkadaşım anlatır,aykentte çalışıyor.adidasın mı nikeın mı ne ihalesini almış bir firma.çalışanlarına gaz verir,çalışın dermiş.para istenilince çalışmaya göre,adam para kazanmıyor.ama 1 hafta sonra altına sıfır bmw ve mercedesi çekmiş.aramızda hala ,işçileri kötüleyen varsa,yuh diyorum.yattığı yerde,sıfır arabaya binen,gezen tozan,gece kulübünden çıkmayan zengin veletler(hakaret değil ,arapçada velet çocuk demek) ,şerefsizler doluyken,birileri hala asgari ücretle falan geçinileceğini falan mı zannediyor.en basiti evleneceksin ve doğru dürüst bir evin kirası en az kaç para?ne yani insanlar evlenmesinler,başkalarının işkembesi büyüsün diye,çünkü lüks.şu bir gerçek ki ,bu ülkede zengin çok zengin,fakir çok fakir.japonyada bile ,bizim işçilere hakkını verdiği için patronlar,daha fazla milyarder var japonyadan.çünkü namusuyla çalışan zengin oluyor.işi siyasete bağlamıyorum ve gördüklerimi söylüyorum.Alıntı yaptığım kardeş,seni eleştiri yok.asgari ücret mücret bana akıl verdin,bende devamını getirdim kendimce.
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,169
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
her zaman daha fazlasini istersen böyle olur..
 

__L__

Asistan
Katılım
6 Şubat 2010
Mesajlar
264
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Herşey para değil, onlara kalsa 500 lira 600 lira eksik olsun insan gibi çalışalım derler. Ki bu yüzden eylem yapıyolar. Sadece kendi hayatları için de değil bu, uçağa binen bizler için de eylem yapıyolar. Kendilerini ne kadar rahat, ne kadar özgür hissederlerse biz de o kalitede hizmet alırız. Herkes tutturmuş para da para. O insanlar zamanında çekmiş cefasını, senin o sabahtan akşama kadar çalışan adamın yattığı senelerde kafasını kullanıp, kendini geliştirmiş bu insanlar. Yata yata bu seviyeye gelmemişler. O maaşı hak etmeseler kimse o parayı vermez zaten onlara. Ne gaddar, kindar insan olmuşsunuz!
 

uNerreicht

Asistan
Katılım
23 Mayıs 2012
Mesajlar
170
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
4-5-6 Bin TL Maaş alıyorlar ve bunumu protesto ediyorlar :S Anlamadım ...
 

aziz34

Öğrenci
Katılım
23 Şubat 2011
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yüksek maaş alıtyorlar diye herkes işçilere yüklenmiş. adamların ellerinden hakları alınmış,buna isyan ediyorlar. kimse ellerinden alınan hakları görmüyor. güya 12 eylül den darbeci zihniyetten kurtuluyoruz. ama bakıyorsun ki 12 eylülülün darbeci zihniyetiyle grev yasakları, işçi çıkarmalrı sürüyor.
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,325
Puanları
113
kimse kusura bakmasın ama, böyle bir iş yerinde grev hakkı tanıyan devlettir asıl suçlu!
şimdide hatasının farkına varmış olmalı ki olmaması gereken bu hakkı geri alıyor, tabii olarak.

burada işin niteliğidir önemli olan, böyle bir iş kolunda grev olamaz, yapılamaz, yapılmamalı.
bunun için ki devlet bu insanlara tıp eğitimi gibi dünyanın en zor eğitimini alan insanına bile vermediği kadar para vermiş.

siz zamanında yatıp uyumamış, o eğitimi almış diyorsunuz da, sanki o şirkete girmeden kendi gayretleri, parasıyla o eğitimi almışlar gibi konuşuyorsunuz. hayır, o eğitimi o şirkete girdikten sonra alıyor, o kurum onları eğitim o seviyeye getiriyor.

peki sen yapıyorsun, kalkıp zaten olmaması gereken bir hak elimden alınıyor diye binlerce insanın pemperişan olmasına, sana o imkanları sağlayan kuruma ihanet etmek suretiyle milyonlarca dolar zarar etmesine sebep oluyorsun. çünkü biliyorsun ki, ben bu işi yapmazsam sokaktan adam bulup bu işi yaptıramazlar. daha doğrusu böyle bir mecburiyeti istismar ederek kaos yaratıyorsun. sana nice insanın hayalini süsleyen öyle bir işi sağlayan kurumunun haysiyetini beş paralık ettiğin gibi, binlerce insanı da ortalık da bırakıp, hayatlarını alt-üst ediyorsun. çünkü içlerinde yüzlerce de iş adamı vardır, belki işini kaçırıyor, belki kazanacağı bir ihaleden oluyor vs.

tamam, hak vardır, hukuk vardır. hakkını savunacaksın, ama senin hakkın olduğun kadar mağdur ettiğin devletin de, orada pemperişan bekleyen vatandaşın da hakkı vardır. işin zorluğu gibi sebepler ileri sürmek abesle iştigaldir, çünkü bunu zaten aldığın o 5-6 asgari ücretli maaşı kadar para karşılığı işin en başından zaten sen kabul etmişsin. bugün mızmız etmenin manası yok.

dünyada yeri doldurulamayacak hiç kimse yoktur, dağdaki çobanından cumhurbaşkanına kadar herkesin yeri doldurulur. haddini bileceksin, kendini lâyusel görmeyecek, "rabbena, hep bana" demeden aldığın ücretin hakkını ödeyeceksin.

bu kadar basit.

aksi halde adamı koyarlar kapının önüne, bir ömür pişmanlık içinde yaşar gözyaşı dökersin. o maaşı, o işi hayal eden milyonlarca insan var bu ülkede ve o eğitimi aynı kurum verip senden daha ala iş verimi alabilir. sen de yaptığın aptallığın, ihanetinle başbaşa kalırsın.
 
Üst