Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[MENTION=1416]seyyah[/MENTION] hocam unutum yazmayı bir de şunu yazayım Tarih Sizin kadar yazmasak da burda Her yorumda yazmasam da Sizin kadar da bilemesem de kapasitemin VE zamanımın yetiği kadar Tarih kitaplarını okumuşumdur, Okuduğum Öğrendiğim Kendime dir Kalkıp ta kimseye Tarih Derside vermem Ve Tarih öğrenme Tavsiyesinde Bulunmam Cünkü Bu Karşındaki insanla Alay Etmek ve Seviyemi düşürmekdir.

Size bir Öneri Hocam Tarih biliyorsanız Ne mutluki size biliyorsunuz Bildiğiniz kendinize dir Başkalara tavsiyelerde bulunmayınız size Lokman süreri 18 hatırlatırım ozaman bende size bir tavsiyede bulunum Şu kitabı okuyun tevazu ve kibir​

Reaksiyon puanı
10,315
@seyyah hocam unutum yazmayı bir de şunu yazayım Tarih Sizin kadar yazmasak da burda Her yorumda yazmasam da Sizin kadar da bilemesem de kapasitemin VE zamanımın yetiği kadar Tarih kitaplarını okumuşumdur, Okuduğum Öğrendiğim Kendime dir Kalkıp ta kimseye Tarih Derside vermem Ve Tarih öğrenme Tavsiyesinde Bulunmam Cünkü Bu Karşındaki insanla Alay Etmek ve Seviyemi düşürmekdir.

Size bir Öneri Hocam Tarih biliyorsanız Ne mutluki size biliyorsunuz Bildiğiniz kendinize dir Başkalara tavsiyelerde bulunmayınız size Lokman süreri 18 hatırlatırım ozaman bende size bir tavsiyede bulunum Şu kitabı okuyun tevazu ve kibir​

Masumane bir örnek getirmiştim, hayatımda hiç kimseye kibir satmak gibi bir amacım olmadı.
bundan Allaha sığınırım. ne ki asıl yazılmış sıradan bir yorumu getirip bir sürü kompleks duvarına çarpan siz oldunuz.
bu kadar ithamı hak etmemiştim dostum, ama merak etmeyin, muhtemelen bir daha yollarımız kesişmeyecek.
kalın sağlıcakla.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Masumane bir örnek getirmiştim, hayatımda hiç kimseye kibir satmak gibi bir amacım olmadı.
bundan Allaha sığınırım. ne ki asıl yazılmış sıradan bir yorumu getirip bir sürü kompleks duvarına çarpan siz oldunuz.
bu kadar ithamı hak etmemiştim dostum, ama merak etmeyin, muhtemelen bir daha yollarımız kesişmeyecek.
kalın sağlıcakla.

Hocam sizin gibi bir arkadaşı kaybetmek istemem Ne yazarsanız yazın size saygım var ama yorumlarınız icin hep vurgulama var o yorumda vurgu vardı bize. Ben seni asla diğer bir kaç arkadaşlar kıyaslamam Belki sizinle yazışmak Gezi park konusunda oldu ilkez ama Bu forumda bayadır takip ederim sizi kaç yorumdur belkide farkında değilsiniz ama bizi suclu diye gösteriyorsunuz Hangimiz istemeyiz ülkemizin gelişmesini büyümesini sizin kadar bizde bu ülkeyi seviyoruz bende o yorumu masumane duygularla yazdım ilk yorum ben hiç bir zaman karşı değilim o projelere sadece bir vatandaş olarak kaygılarım var o kaygılarım yine benim ülkemin milletine zarar verirdiye düşüncesine sahibim yani bakın ayırt etmeden yazıyorum yani bir taraflı olarak değil benim yoksa bana ne derim İstanbuldan olmasa ceker gideirm köyümde yaşarım derim fazla bir istanbulu değilim 4 yıldır burdayım istanbul meraklısıda değilim yarın ceker köyüme giderim Geri almanya dönerim büyüdüğüm yere derim ki aman benmi kurtaracam ama değil işte sonuc benim vatanımın insana zarar görür diye 99 depremi halen gözümüzün önünde ki ben bile kalkmış gelmişim yardım icin almanyada ama sizde anlayın Hocam Yok öyle hemen küsüp gitmeler sizi bırakmam siz bıraksanızda:)

Bunu siyasete cevirmeyin geziparkla bağlaştırmayın bu konuyla alakası yok sadece okumanız icin ama ne güzelde söylemiş Hoca efendi.

HUTBEDE "EDEP" VURGUSUBezm-i Alem Valide Sultan Camii İmamı Halil Necipoğlu cuma namazı hutbesinde yaptığı konuşmada edebin insanı utanılacak durumlardan koruyan sağlam bir irade ve vicdan duygusu olduğuna dikkat çekti. Edebin insanın kendisini tanımasıyla başladığını ve haddini bilmekle devam ettiğini belirten Necipoğlu, "Nitekim irfana ermenin ilk şartı kendini bilmektir. Edep, insani ilişkilerle nefsani duyguları birbirine karıştırmamaktır. Kabiliyet ve yetenekleriyle önce kendini gerçekleştirmek sonra da aşmaktır. İnsanlarla iyi geçinmek yük almak, asla yük olmamaktır, yar olmaktır. Haset, kibir ve cimrilik gibi nefsani hasletleri aşarak paylaşan alçak gönülle ve cömert olmaktır. Kimseyi incitmemek kimseden incinmemektir. Yaratılmışlara karşı edep ise her varlığı yaradanı sebebiyle saygın ve değerli görmek, canlı cansız herşeyi önemsemektir. İçinde yaşadığımız 21. yüzyılda insan olarak yaşamak birbirimizin farkına varmak gerçek mutluluğu soluklamak için edebe ne kadar muhtaç olduğumuz açıktır" diye konuştu.
http://gundem.milliyet.com.tr/bakanlar-cuma-yi-o-camide-kildi/gundem/detay/1729285/default.htm

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bu kanal bittiğinde, dünyanın en başarılı ekonomolerinden birini bu kanaldan izleyeceksiniz inşAllah (:

Reaksiyon puanı
10,315
Hocam sizin gibi bir arkadaşı kaybetmek istemem Ne yazarsanız yazın size saygım var ama yorumlarınız icin hep vurgulama var o yorumda vurgu vardı bize. Ben seni asla diğer bir kaç arkadaşlar kıyaslamam Belki sizinle yazışmak Gezi park konusunda oldu ilkez ama Bu forumda bayadır takip ederim sizi kaç yorumdur belkide farkında değilsiniz ama bizi suclu diye gösteriyorsunuz Hangimiz istemeyiz ülkemizin gelişmesini büyümesini sizin kadar bizde bu ülkeyi seviyoruz bende o yorumu masumane duygularla yazdım ilk yorum ben hiç bir zaman karşı değilim o projelere sadece bir vatandaş olarak kaygılarım var o kaygılarım yine benim ülkemin milletine zarar verirdiye düşüncesine sahibim yani bakın ayırt etmeden yazıyorum yani bir taraflı olarak değil benim yoksa bana ne derim İstanbuldan olmasa ceker gideirm köyümde yaşarım derim fazla bir istanbulu değilim 4 yıldır burdayım istanbul meraklısıda değilim yarın ceker köyüme giderim Geri almanya dönerim büyüdüğüm yere derim ki aman benmi kurtaracam ama değil işte sonuc benim vatanımın insana zarar görür diye 99 depremi halen gözümüzün önünde ki ben bile kalkmış gelmişim yardım icin almanyada ama sizde anlayın Hocam Yok öyle hemen küsüp gitmeler sizi bırakmam siz bıraksanızda:)

Bunu siyasete cevirmeyin geziparkla bağlaştırmayın bu konuyla alakası yok sadece okumanız icin ama ne güzelde söylemiş Hoca efendi.

HUTBEDE "EDEP" VURGUSUBezm-i Alem Valide Sultan Camii İmamı Halil Necipoğlu cuma namazı hutbesinde yaptığı konuşmada edebin insanı utanılacak durumlardan koruyan sağlam bir irade ve vicdan duygusu olduğuna dikkat çekti. Edebin insanın kendisini tanımasıyla başladığını ve haddini bilmekle devam ettiğini belirten Necipoğlu, "Nitekim irfana ermenin ilk şartı kendini bilmektir. Edep, insani ilişkilerle nefsani duyguları birbirine karıştırmamaktır. Kabiliyet ve yetenekleriyle önce kendini gerçekleştirmek sonra da aşmaktır. İnsanlarla iyi geçinmek yük almak, asla yük olmamaktır, yar olmaktır. Haset, kibir ve cimrilik gibi nefsani hasletleri aşarak paylaşan alçak gönülle ve cömert olmaktır. Kimseyi incitmemek kimseden incinmemektir. Yaratılmışlara karşı edep ise her varlığı yaradanı sebebiyle saygın ve değerli görmek, canlı cansız herşeyi önemsemektir. İçinde yaşadığımız 21. yüzyılda insan olarak yaşamak birbirimizin farkına varmak gerçek mutluluğu soluklamak için edebe ne kadar muhtaç olduğumuz açıktır" diye konuştu.
http://gundem.milliyet.com.tr/bakanlar-cuma-yi-o-camide-kildi/gundem/detay/1729285/default.htm

galiba benim de size anlatamadığım şey, benim sizlerle, düşüncelerinizle bir sorunum olmadığıdır. sizin en az bizler kadar iyi niyetli, vatan sevgisiyle dolu olduğunuzu biliyorum tabii ki. bundan şüpheniz mi vardı yoksa. kaldı ki hiç kimse bir başkasını vatanı sevme konusunda kendisinden daha zayıflıkla suçlayamaz. yorum yaparken buna azami ölçülerde hassasiyet gösteren biriyimdir, ancak maksadını aşan, yanlış yorumlanılmaya müsait şeyler yazabilirsek de birbirimizi tanıyor olmamız hasebiyle anlayış göstermemiz icap ettiğine inanırım. getirip işi kibir, gurur vs. bi sürü bulamaca bulaştırmanın gereksizliğine inandığım için yazdım bunları tekraren.

ayrıca o hutbeyi okuyan halil necip hoca olsa da o sözleri asıl yazan Diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu üyelerinden prof. dr. Hasan Kamil YAVUZ'a aittir. bütün istanbul camilerinde aynı hutbe okundu.

ayrıştırmak, farklılaştırmak için söylemiyorum ama, bizler bütün hata ve günahımıza rağmen o anlatılan kültür bahçesinde yetişmeye çalışmışızdır kıymetli dostum. Rabbim ayırmasın bizi.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Haziran ayında ihaleye çıkıcaktı bu proje hala çıkarılamadı, muhtemelen engellenmek isteniyor. Sağ salim bi ihal süreci başlasa çok güzel olacak

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hayırlısı Olur İNŞALLAH Ülkemize..

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hükümet karşıtları yine ülke projelerine karşı çıkmaya başlamışlar,
inşallah kanal istanbul, 3. köprü ve 3. havalimanı yapılacak ve ülkemiz kazanacak.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Haber güncellendi.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu tarz haritalara inanmıyorum ama bu harita hiç inanılacak cinsten değil. Bu haritaya göre Küçükçekmece gölü ile kanal denize dökülüyor. Yani boğaz ve kanalın bu kadar yakın olması muhtemelen imkansız. Bu kanalın yapılmasının bir sebebi de İstanbul da ki şehirleşmeyi daha fazla yaymak. Bu projede geçtiği her yer şehir zaten ancak başladığı yerler'de şehirleşme yok oda havalimanı ile beraber zaten olacaktır. Yani bu proje bence imkansız, ilk proje daha mantıklıydı

exen06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu projeler birilerinin çok zoruna gidiyor.

Kanal İstanbul projesi gerçekten çılgın bir düşünce. bence bu tür hareketler nahoş olarak karşılanmamalı. Türkiye bir çok konuda geri kalmış ve devamlı gündem değiştirilerek ve medya kullanılarak insanlar uyutulmuştur. Artır teknoloji yönündende devlet ten hareketler bekliyoruz. İnsanlar hergün birşeyler icat ederken biz ise sadece bunu kullanmaktan ve başkalarına para kazandırmaktan başka birşey yapmıyoruz. Bu arada Kanal İstanbul projesinde Arnavutköy deki en büyük toprak, arsa sahibi ile tanıştım gerçekten burada bile biz tüürklerden fazla yabancı yatırımcıların yurt dışından olduğunu öğrendim ve üzüldüm. İşte yine kaybediyoruz, bu insanların bizden akıllı olması beni üzüyor. Yatırım yapmak isteyenler için kaçmayacak fırsatlar var, umarım bu site size yardımcı olur, arazilerin satıldığı bir danışmanlık firması *********** umarım aydınlatabilmişimdir.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Alman ve Ingiliz basının da 3. Köprü yada kanal ıstanbul ile ilgili tek punto haber söylev yok sürekli deniyor ki bunlar rahatsız adamların umrunda değil ne yaptığımız ama bu yalanı kım uydurduysa bilmiyorum ki öyle bir şey olsa medya davul zurna ile çevirisini yapar bunu kendi çıkarları için kullanırlardi .Su rahatsız bu rahatsız tamamen slogan başka bir şey değil.