Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
SABAH, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Kanal İstanbul projesinin güzergâhını içeren imar planına ulaştı. Plana göre 44 kilometre uzunluğundaki kanal, Yeniköy'den başlayıp, Sazlıdere Barajı'nı takip ederek Küçükçekmece Gölü'nden denize dökülüyor.

fft64_mf1531793.Jpeg

Aylardır güzergâhıyla ilgili rivayetlerin dilden dile dolaştığı Kanal İstanbul'un kesin güzergâhı belirlenirken coğrafi koşullar gözönünde bulunduruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, proje ile ilgili İmar Planı'nı bu doğrultuda hazırladı. Bakanlık planı ön inceleme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kamu kurumlarına da gönderdi. Plan şu anda İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından inceleniyor. Belediye inceleme sonucunda Bakanlığa görüş bildirecek. Bakanlık kesin planı hazırlayıp imzaladıktan sonra planla ilgili olarak diğer belediyeler ve kamu kurumlarından da görüş alınacak. Ardından da plan, İBB ve ilçe belediyelerinde askıya çıkarılacak.

BARAJ VE GÖLDEN YARARLANILACAK

Plana göre Kanal İstanbul'un başlangıcı, 3. Havalimanı ile komşu olacak. Bakanlığın, bu rotayı seçmesinin en önemli nedeni ise, kanal aksında bulunan arazilerin çoğunun hazineye ait olması ve kanal açılırken Sazlıdere Barajı ve Küçükçekmece Gölü'nden maksimum düzeyde faydalanılacak olması. Sazlıdere Barajı ve Küçükçekmece Gölü'nün dışında kalan alan 16 kilometrelik kısmında hafriyat çalışması yapılacak. İstanbul'un çılgın projesi kesin güzergâhı Yeniköy-Sazlıdere Barajı- Arnavutköy -Başakşehir - Küçükçekmece Gölü olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesi için geçtiğimiz Nisan ayında alt ve üst yapı projeleriyle ilgili belediyeler ve kurumlardan önümüzdeki 50-100 yıllık yaklaşım planlarını, projelerini ve çalışmalarını istedi. Bakanlığa ulaşan görüşler doğrultusunda 1/100.000 ölçekli imar planı yaptı. Planı, Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü hazırladı.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINA KOMŞU

Plan ile Kanal İstanbul güzergâhı ve güzergâhta yapılacak yeni yerleşim birimleri, ticaret alanları ve turizm merkezleri ile rezerv alanları da belirlendi. İmar Planı'na göre Kanal, Kuzey'de Yeniköy'den başlayacak, 3. Havalimanı'na komşu olacak. 44 km uzunluğunda ve 200 metre genişliğinde olması planlanan Kanal'ın kuzey ve güney ucunda birer lüks marina kurulacak. Bakanlığın, bu rotayı seçmesinin en önemli nedeni ise, kanal aksında bulunan arazilerin büyük bölümünün hazineye ait olması. Hazırlanan plandaki verilere göre kanalın geçtiği arazilerin büyük bölümü tarımda kullanılıyor. Projede Sazlıdere Barajı ve Küçükçekmece Gölü'nden maksimum fayda sağlanması da planlandı. Sazlıdere Barajı boydan boya kanalın içinde olacak. Kirlilik sebebiyle tehlike alarmı verilen Küçükçekmece Gölü de kanal içinde yer alacak. Bu sayede istimlak bedeli ile diğer maliyetler daha düşük olacak. Güzergâhın bir diğer avantajı, yol üzerinde hiç orman arazisi bulunmaması. Kanal boyunca yoğun ve az yoğunlukta konutlar, ticaret alanları ve turizm merkezleri bulunacak.

Sabah

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Hayırlısı olsun inşallah..

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bende gündem nasıl değişecek diye bekliyordum :) Aha çılgın projeler hortlamış yine. Troll resmen bu adamlar.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İstanbul'un konumuna bak süper yerde.

Haberde 7 köprü olacak diyor resimde 4 köprü var çizmeyi unutmuşlar :D

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bence boğazı beton döksünler komple, hem kprüye falan gerek kalmaz. hemde boğazdan kimse geçemez.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Teker teker gerçekleşsin, beklentimiz o...

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şaşırtıcı bir haber doğrulup payı ne kadar var bilmiyorum. Biz işimiz gereği Çatalca bölgesinde çalışıyoruz ve bu tarz şeylerin haritasına kesinlikle ulaşamıyorsun hatta 3. Köprü yolunda bile proje göstermediler biz yaptıkça göreceksiniz dediler. Silivri'ye Havaalanı yapılacağı söylentileri olduğunda da aynısı söylendi. Çünkü proje belli oldu mu arsa fiyatlarında artış oluyor birileri fazlaca rant elde ediyor bu nedenden bu projeleri saklıyorlar.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Şaşırtıcı bir haber doğrulup payı ne kadar var bilmiyorum. Biz işimiz gereği Çatalca bölgesinde çalışıyoruz ve bu tarz şeylerin haritasına kesinlikle ulaşamıyorsun hatta 3. Köprü yolunda bile proje göstermediler biz yaptıkça göreceksiniz dediler. Silivri'ye Havaalanı yapılacağı söylentileri olduğunda da aynısı söylendi. Çünkü proje belli oldu mu arsa fiyatlarında artış oluyor birileri fazlaca rant elde ediyor bu nedenden bu projeleri saklıyorlar.

Sen ne kadar saklarsan sakla :) Birileri nihayetinde ordaki rant'ı götürecek.

Bu planlardan haberi olanlar mutlaka vardır, sana bana yar olmaz sadece.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sen ne kadar saklarsan sakla :) Birileri nihayetinde ordaki rant'ı götürecek.

Bu planlardan haberi olanlar mutlaka vardır, sana bana yar olmaz sadece.

Orası kesin birileri biliyor bu işi hiç kimse bilmeden zaten yürütülmesi ihtimal dışı ama bu tarzda bi haber yapılarak herkese duyrulmadı şaşırtıcı olmuş

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2
istanbula giden veya orda yaşayan bilir boğazdan sürekli dev gemiler geçiyor ve istanbula çok tehlikesi var,ayrıca lozan anlaşması bu projeyle risk oluşturmayacak bir nevi gavurlar avucunu yalayacak

Lhuki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar silivride oturuyorum havalimanı yapılacak dediler tüm arsalar piyasanın altında istimlak edildi her tarafta değerler değişti sonra havalimanı yalan oldu ardından çılgın proje silivri üzerinden geçiyodu arsa fiyatları 3 katına çıktı tamda seçim zamanı herkesin oylar tabi iktidardaki partiye kaydı ama nolduysa gene silivriyi teğet geçti şimdi bide kanal üzerine köprü yapçaklar bunlar varya beleş yolu paralı yapar kakalar bize söyliyim bu masraflar nerden çıkçak yoksa hey gidi heyy

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İnsansız hava aracı yapamasınız dediler yaptık, taarruz helikopterinizi yapamazsınız dediler yaptık, tankınızı yapamazsınız dediler yaptık. Benim milletime yapamazsınız psikolojisini yediremezler bu saatten sonra.

Bu proje gibi daha farklı farklı nice projeler yapılacak, yapamazsınız diyenlere inat.

Yeter ki bu halk geçmişini bilsin, neler başardığımızı bilsin ve inançlı olsun.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İnsansız hava aracı yapamasınız dediler yaptık, taarruz helikopterinizi yapamazsınız dediler yaptık, tankınızı yapamazsınız dediler yaptık. Benim milletime yapamazsınız psikolojisini yediremezler bu saatten sonra.

Bu proje gibi daha farklı farklı nice projeler yapılacak, yapamazsınız diyenlere inat.
Yeter ki bu halk geçmişini bilsin, neler başardığımızı bilsin ve inançlı olsun.

askerde bize %100 türk diye kobra aracını tanıttılar motoru abd termal kamerası hollanda silah sistemide israildi yapmış yanlış hatırlamıyorsam ee neresi %100 gövdesimi yapıyoruz yapıyoruz birşeyler hala eksik

bu projede başta rusya olmak üzere çoğu kişinin tepkisini çeker :D aslında çok süper olacak..
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] sana katılıyorum gündem değiştirme çabaları yine başladı

Reaksiyon puanı
10,315
Eğer birilerinin kalbinde bir yamukluk varsa, herkesi de kendisi gibi sanırmış.

Geçmişte aynı zihniyetin ne "mallar" götürdüğünü bilmesek, bugün "doğrucu davut"luk triplerini yutacağız da şükür ki, hafızamız o kadar da zayıflamadı henüz.

28 şubat tiyatro oyununda orkestra şefliği yapan bu "mandrake"lerin 'şeriat geliyor' diyerek tavşanı gösterip örtünün altında ne dolaplar çevirdiğini de elbet!

O yüzden ki şimdi birileri devasa ölçülerde projelerden bahsedince akıllarına ilk gelen "götürmek" oluyor. hani bi yerde Pavlov'un "şartlı refleks"inin zuhur ettiğini hissediyorsunuz.

İhale kanunu ortada, bu gibi proje ihalelerinde canlı yayın yapılarak bütün şüphelerin giderilmesine rağmen, birilerinin hakkı hukuku çiğnenerek birilerine "pas" edilmenin artık mümkün olmadığını, hakkın ve hukukun artık kanunların güvencesinde sağlandığını gözlerimizle görüyor olmamıza rağmen, yine de ve ille "götürüyor" psikolojisi geçmişteki alışkanlıkların bir "halüsinasyon" oluşundan başka bir şey değil zannımca.

yukarıda bir arkadaşımız bakın nasıl itiraf ediyor:

Biz işimiz gereği Çatalca bölgesinde çalışıyoruz ve bu tarz şeylerin haritasına kesinlikle ulaşamıyorsun hatta 3. Köprü yolunda bile proje göstermediler biz yaptıkça göreceksiniz dediler. Silivri'ye Havaalanı yapılacağı söylentileri olduğunda da aynısı söylendi. Çünkü proje belli oldu mu arsa fiyatlarında artış oluyor birileri fazlaca rant elde ediyor bu nedenden bu projeleri saklıyorlar.

Ama aynı arkadaşımız bu "şartlı refleks"ten yine de kurtulamıyor ve: "Sen ne kadar saklarsan sakla
001_smile.gif
Birileri nihayetinde ordaki rant'ı götürecek."
diyen bir arkadaşa,

diyebiliyor. Ama belli ki -olan bitene vakıf olması hasebiyle- vicdanı elvermiyor olmalı ki, akabinde yine de,

hiç kimse bilmeden zaten yürütülmesi ihtimal dışı ama bu tarzda bi haber yapılarak herkese duyrulmadı şaşırtıcı olmuş

hayretini gizleyemiyor.

Ezcümle, tarih tekerrürden ibarettir, birileri yapacak, bunu yapamayan, başaramayan birileri de "götürüyorlar" kavalını çalmaya devam edecektir. Aslında bu Türkiye'nin de kısa tarihi gibi bişeydir hani! :D

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

Geçmişte aynı zihniyetin ne "mallar" götürdüğünü bilmesek, bugün "doğrucu davut"luk triplerini yutacağız da şükür ki, hafızamız o kadar da zayıflamadı henüz.

28 şubat tiyatro oyununda orkestra şefliği yapan bu "mandrake"lerin 'şeriat geliyor' diyerek tavşanı gösterip örtünün altında ne dolaplar çevirdiğini de elbet!

O yüzden ki şimdi birileri devasa ölçülerde projelerden bahsedince akıllarına ilk gelen "götürmek" oluyor. hani bi yerde Pavlov'un "şartlı refleks"inin zuhur ettiğini hissediyorsunuz.

İhale kanunu ortada, bu gibi proje ihalelerinde canlı yayın yapılarak bütün şüphelerin giderilmesine rağmen, birilerinin hakkı hukuku çiğnenerek birilerine "pas" edilmenin artık mümkün olmadığını, hakkın ve hukukun artık kanunların güvencesinde sağlandığını gözlerimizle görüyor olmamıza rağmen, yine de ve ille "götürüyor" psikolojisi geçmişteki alışkanlıkların bir "halüsinasyon" oluşundan başka bir şey değil zannımca.

Ama aynı arkadaşımız bu "şartlı refleks"ten yine de kurtulamıyor ve: "Sen ne kadar saklarsan sakla
001_smile.gif
diyen bir arkadaşa,

diyebiliyor. Ama belli ki -olan bitene vakıf olması hasebiyle- vicdanı elvermiyor olmalı ki, akabinde yine de,

hayretini gizleyemiyor.

Ezcümle, tarih tekerrürden ibarettir, birileri yapacak, bunu yapamayan, başaramayan birileri de "götürüyorlar" kavalını çalmaya devam edecektir. Aslında bu Türkiye'nin de kısa tarihi gibi bişeydir hani! :D

Hocam bunu 3 havalimanı icin diyemezsin canlı yapıldı herkesin gözü önünde diye diyemezsin neler döndü neler önceden bitirilmiş bir ihaleydi mahsat görüntü olsun diye canlı yayına girildi sakın buna itiraz etme bizat icinde olan biriyim.

Bu kanal icinde ayrıten icinde olcaz ki şahet olursa kanal ama cok az ihtimal veriyorum güzel bir proje ülkemde güzel şeylerin olmasını siterim tabiki benim kendi gördüğüm bizat büyük büyükler bunu projeyi ele alırken kulak misafiri olduğum bir ortamda cizelen maket poje üzerinde olduğu gibi kolay değil.
nitekim hükümetin icinde de bu proje ye karşı olan coğunluk var tamamen istanbul icin cok cok büyük risk taşıyor deprem esnasında ki şuda deniyor eğerim istanbul 3 bölündümü yarım ada şeklinde kanal acılan yerin zamanla kayması riski var cünkü bu bir bahçe sulama kanalı değil insan eli değmiş büyük bir cukur doğanın kendi yaratığı birşeyde değil marmara gibi yerde his etmediğimiz günde 10 binlerce deprem oluyor depremler bu kanala zarar verir yer altı tabakasında Allah etmesin büyük bir depremde neler ola bileceğini düşüyormusun yarım ada gibi bölünmüş yerde.

3. havalimanıda ihtimal vermiyorum yer konusunda kuşların göc etiği bir yer cok riskli zemin konusunda cok riskli ihaleyi alan firmanın acıklamaları var para konusunda sıkıntıları var belli 3.havalimanı yer arazinin şartları konusunda bence ertelene bilir başka bir yer yapılır ve ya Atatütk havalimanı büyütülür zaten şuan calışmalar var büyütülüyor yeni pist yeni ucak park ek terminal yapılacak buyrun gelin bakın.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

001_smile.gif
diyen bir arkadaşa,

hayretini gizleyemiyor.

Hocam sen böyle korkak dövüşmezdin :)

Etiketleyip sonra düzenleyip silmeler fln.

Sürekli benim zihniyetimden bahsetmişsin ama benim zihniyetimin bu ülkede hiçbir zaman iktidar olmayı geçtim yanına dahi yaklaşmadığını başka bir konuda uzun uzun anlatmama rağmen yine aynı safsatalardan bahsederek çakmaya çalışmışsın. Bu ülkede çok partili dönemden itibaren 63 yılın 47 senesi sağ-muhafazakar partilerin iktidarını görmüş, 8 senesi ordu, 7 seneside merkez sol. Şimdi benim zihniyetim mi yıllarca yönetmiş bu ülkeyi yoksa senin zihniyetinin-tabanın mu muhasebesini yap.

Şartlı refleks, koşulsuz şartsız destekten çok daha sağlıklıdır!

Hem siyaset yasaklansın iste, sonra gel kralını yapmaya yelten, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Siz övücü siyaset yapın, kimse dokunmasın istiyorsunuz, adına haber densin, bizim yanlışları göstermemiz yasak olsun, bu nasıl bir adalet!

Rant mevzusunu anlamaktan hala çok uzaksın, ihalelerde de çok kez değerinin 1/10'una özelleştirilen, "bizim çalık" a verilen ihaleleri biliyoruz ama ben burda ihaleye laf atmadım.
Sonuçta o kanalın geçeceği güzergahı öğrenenler, gidip belli olmadığı için şimdiden ucuza alacak, daha sonra fiyatlar patlayınca devlete aldığının 3-5 katı fiyatı satacak diyorum. Ve bu, yıllardır bu işlerden ekmek yiyen, parababaları ve az gözlü sermaye tarafından yapılacak diyorum, aksini iddia ediyorsan bilemem ama etmiyorsan bir kamyon alakasız şey yazmana gerek yoktu :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca kanal istanbula karşı çıktığımı hiç okudun mu bu forumda? :) Sadece göz boyamak ve gündem değiştirmek için sürekli hortlatıyorlar diyorum, boğazların, marmara ve karadenizdeki ekolojik sisteme zarar vermemesi adına iyi araştırılmalı diyorum, eğer marmaradaki akıntı bu nedenle yavaşlarsa, işte o zmn kanalizasyona döner boğaz diyorum.

Reaksiyon puanı
10,315
Hocam sen böyle korkak dövüşmezdin :)

Etiketleyip sonra düzenleyip silmeler fln.

Sürekli benim zihniyetimden bahsetmişsin ama benim zihniyetimin bu ülkede hiçbir zaman iktidar olmayı geçtim yanına dahi yaklaşmadığını başka bir konuda uzun uzun anlatmama rağmen yine aynı safsatalardan bahsederek çakmaya çalışmışsın. Bu ülkede çok partili dönemden itibaren 63 yılın 47 senesi sağ-muhafazakar partilerin iktidarını görmüş, 8 senesi ordu, 7 seneside merkez sol. Şimdi benim zihniyetim mi yıllarca yönetmiş bu ülkeyi yoksa senin zihniyetinin-tabanın mu muhasebesini yap.

Şartlı refleks, koşulsuz şartsız destekten çok daha sağlıklıdır!

Hem siyaset yasaklansın iste, sonra gel kralını yapmaya yelten, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Siz övücü siyaset yapın, kimse dokunmasın istiyorsunuz, adına haber densin, bizim yanlışları göstermemiz yasak olsun, bu nasıl bir adalet!

Rant mevzusunu anlamaktan hala çok uzaksın, ihalelerde de çok kez değerinin 1/10'una özelleştirilen, "bizim çalık" a verilen ihaleleri biliyoruz ama ben burda ihaleye laf atmadım.
Sonuçta o kanalın geçeceği güzergahı öğrenenler, gidip belli olmadığı için şimdiden ucuza alacak, daha sonra fiyatlar patlayınca devlete aldığının 3-5 katı fiyatı satacak diyorum. Ve bu, yıllardır bu işlerden ekmek yiyen, parababaları ve az gözlü sermaye tarafından yapılacak diyorum, aksini iddia ediyorsan bilemem ama etmiyorsan bir kamyon alakasız şey yazmana gerek yoktu :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca kanal istanbula karşı çıktığımı hiç okudun mu bu forumda? :) Sadece göz boyamak ve gündem değiştirmek için sürekli hortlatıyorlar diyorum, boğazların, marmara ve karadenizdeki ekolojik sisteme zarar vermemesi adına iyi araştırılmalı diyorum, eğer marmaradaki akıntı bu nedenle yavaşlarsa, işte o zmn kanalizasyona döner boğaz diyorum.

[MENTION=142972]tambjk[/MENTION], günahımı alıyorsun ama!
001_smile.gif

Söylediklerimin senin şahsınla bir ilgisi yok, ben bir zihniyetten -genel olarak- bahsettim.

Ayrıca, sildiğim ne tek bir satır var, ne de -korku sebebiyle- vazgeçtiğim tek bir düşüncem.

Genel olarak yazdığımı söyledim, bu sebeple kimseyi etiketlemeyi de bu yüzden hiç düşünmedim.

Zihniyetleri sağ-sol diye pek kategorize etmem.

Sana bir itirafta bulunayım mı?

Mesela benim zihni yapım sol sistematiğin jargonuna senin o sağ dediğin zihniyetten daha yakındır.

Farkındaysan bu iktidarın da, geçmişteki benzer birçok iktidarın da sosyal politikalarını seninle aynı paralelde olarak eleştirmişizdir.

Ve yine mesela ben rahmetli Ecevit'i şu fötr şapkalı cambazdan çok daha ileri tutmuşumdur, büyük bir sempati beslemişimdir.

Ne ki sol belki de sürekli muhalif olmanın verdiği psikolojiğle hep müşteki olmuş, gerekli gereksiz itham edici pozisyonunu muhafaza etmiştir. Kaldı ki geçmişte az da iktidar şansı yakalamadı hani, hükümetlere ortak oldu, koalisyonlarda bulundu. Bu zamanlar içindeki mezhepsel yapılanmayı -detaylarına girmeyi gereksiz görüyorum-, yandaş kayırmalarını falan fazlasıyla gördük.

Ama bu durum elbette "sol söylem"in suçu değil, ama bu jargonu savunan kişilerdeki söylem-eylem tezadıdır diyebiliriz.

Aslında bu tezat bizim ülke insanımızın genlerinde mevcut ne yazık ki... Sağından soluna, müslümanından gavuruna kadar insanımızın ruhuna işlemiş bir algı yanılsaması.

Her neyse, söylemek istediğim şuydu... Ben bu projenin, projelerin hayata geçirileceğine inanıyorum. Her ne kadar sevmeseniz de Tayyip beyin -bütün engelleme, torpilleme gayretlerine rağmen- bu projeleri yapacağına, hayata geçireceğine bütün kalbimle inanıyorum. Birçok hatasına, günahına rağmen iş yapma konusunda en gözü kara liderlerden biri olduğunu eminim sizler de kabulleneceksinizdir.

Sevmeyebilirsiniz, ama Sezar'ın hakkını teslim etme konusunda yeterli vicdana sahip olduğunuzdan kuşkum yoktur. Ve tabii bu işler yapılırken de herşeyin Hz. Ömer adaletiyle gitmesi mümkün olamayabilir, ancak neticede mutlaka olacaktır. On yıldan bu yana olan, yapılan onca iş gibi tıpkı.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
@tambjk, günahımı alıyorsun ama!
001_smile.gif

Söylediklerimin senin şahsınla bir ilgisi yok, ben bir zihniyetten -genel olarak- bahsettim.

Ayrıca, sildiğim ne tek bir satır var, ne de -korku sebebiyle- vazgeçtiğim tek bir düşüncem.

Genel olarak yazdığımı söyledim, bu sebeple kimseyi etiketlemeyi de bu yüzden hiç düşünmedim.

Zihniyetleri sağ-sol diye pek kategorize etmem.

Sana bir itirafta bulunayım mı?

Mesela benim zihni yapım sol sistematiğin jargonuna senin o sağ dediğin zihniyetten daha yakındır.

Farkındaysan bu iktidarın da, geçmişteki benzer birçok iktidarın da sosyal politikalarını seninle aynı paralelde olarak eleştirmişizdir.

Ve yine mesela ben rahmetli Ecevit'i şu fötr şapkalı cambazdan çok daha ileri tutmuşumdur, büyük bir sempati beslemişimdir.

Ne ki sol belki de sürekli muhalif olmanın verdiği psikolojiğle hep müşteki olmuş, gerekli gereksiz itham edici pozisyonunu muhafaza etmiştir. Kaldı ki geçmişte az da iktidar şansı yakalamadı hani, hükümetlere ortak oldu, koalisyonlarda bulundu. Bu zamanlar içindeki mezhepsel yapılanmayı -detaylarına girmeyi gereksiz görüyorum-, yandaş kayırmalarını falan fazlasıyla gördük.

Ama bu durum elbette "sol söylem"in suçu değil, ama bu jargonu savunan kişilerdeki söylem-eylem tezadıdır diyebiliriz.

Aslında bu tezat bizim ülke insanımızın genlerinde mevcut ne yazık ki... Sağından soluna, müslümanından gavuruna kadar insanımızın ruhuna işlemiş bir algı yanılsaması.

Her neyse, söylemek istediğim şuydu... Ben bu projenin, projelerin hayata geçirileceğine inanıyorum. Her ne kadar sevmeseniz de Tayyip beyin -bütün engelleme, torpilleme gayretlerine rağmen- bu projeleri yapacağına, hayata geçireceğine bütün kalbimle inanıyorum. Birçok hatasına, günahına rağmen iş yapma konusunda en gözü kara liderlerden biri olduğunu eminim sizler de kabulleneceksinizdir.

Sevmeyebilirsiniz, ama Sezar'ın hakkını teslim etme konusunda yeterli vicdana sahip olduğunuzdan kuşkum yoktur. Ve tabii bu işler yapılırken de herşeyin Hz. Ömer adaletiyle gitmesi mümkün olamayabilir, ancak neticede mutlaka olacaktır. On yıldan bu yana olan, yapılan onca iş gibi tıpkı.

Hocam yaptığınız hata şu; her muhalefeti aynı kefeye koyup, bunları düşman ilan edip, yıllardır geliştirilen kaliplaşmış söylemler ile vuruyorsunuz :) Tüp sıralarının, ekmek sıralarının sorumlusu benmişim gibi.

Yazdıklarımda itiraz edeceğiniz noktalar varsa, gelin edin, tartışalaım beraber. Ama benim söylediklerime cevap vermeyip 50-60 yıl öncesi yapılan yanlışlarla biz sizi de biliyoruz demek minderden kaçmaktır :)

Fikirlerin doğruluğu ve yanlışlığından ziyade, onları temsil ettiğini iddia eden insanların başarısızlıkları ve hataları fikirlere değil kişilere yüklenmeli :)

Başbakanın doğru yaptığı şeylere zaten ses etmiyorum, ama yanlış yaptığında ses edicez ki adaletin sağlanması yolunda daha duyarlı olursun, dikkat edilsin, dikkat çekilsin, yanlışlardan dönülsün.

Gayem yanlışlarını da düzeltmesi ki en az zararla atlatalım. Eleştiriden zarar gelmez, farklı sesler, muhalif sesler olacak ki, sevgisinden ve güveninden ses etmeyenlerin, gözünden kaçıranların aksine bir faydamız olsun :)

Reaksiyon puanı
10,315
Hocam bunu 3 havalimanı icin diyemezsin canlı yapıldı herkesin gözü önünde diye diyemezsin neler döndü neler önceden bitirilmiş bir ihaleydi mahsat görüntü olsun diye canlı yayına girildi sakın buna itiraz etme bizat icinde olan biriyim.

Bu kanal icinde ayrıten icinde olcaz ki şahet olursa kanal ama cok az ihtimal veriyorum güzel bir proje ülkemde güzel şeylerin olmasını siterim tabiki benim kendi gördüğüm bizat büyük büyükler bunu projeyi ele alırken kulak misafiri olduğum bir ortamda cizelen maket poje üzerinde olduğu gibi kolay değil.
nitekim hükümetin icinde de bu proje ye karşı olan coğunluk var tamamen istanbul icin cok cok büyük risk taşıyor deprem esnasında ki şuda deniyor eğerim istanbul 3 bölündümü yarım ada şeklinde kanal acılan yerin zamanla kayması riski var cünkü bu bir bahçe sulama kanalı değil insan eli değmiş büyük bir cukur doğanın kendi yaratığı birşeyde değil marmara gibi yerde his etmediğimiz günde 10 binlerce deprem oluyor depremler bu kanala zarar verir yer altı tabakasında Allah etmesin büyük bir depremde neler ola bileceğini düşüyormusun yarım ada gibi bölünmüş yerde.

3. havalimanıda ihtimal vermiyorum yer konusunda kuşların göc etiği bir yer cok riskli zemin konusunda cok riskli ihaleyi alan firmanın acıklamaları var para konusunda sıkıntıları var belli 3.havalimanı yer arazinin şartları konusunda bence ertelene bilir başka bir yer yapılır ve ya Atatütk havalimanı büyütülür zaten şuan calışmalar var büyütülüyor yeni pist yeni ucak park ek terminal yapılacak buyrun gelin bakın.

[MENTION=136676]IThelp[/MENTION], Meraklanma kıymetli abim, olacaktır muhakkak. 1982 yılında o günkü Halk Parti lideri olan -İsmet İnönü'nün kalem kâtibi- Necdet Calp "Köprü yapacağım" diyen rahmetli Özal'ın karşısında "yaptırtmam" diye yumruğunu masaya vurmuş, bütün hiddetiyle de hörelenmişti adeta... Gerekçelerini sayarken tıpkı sizin gibi tabiattan, doğal dengeden falan filan bahsetmişti.

Sonuçta Özal kazandı, köprüyü de yaptı. Bak bugün o köprünün üzerinden hergün yüzbinlerce araç geçiyor.

Ha bir de bu köprüye de, özellikle havalimanına da Almanlar çok fena karşı çıkıyor, adate hayat-memat meselesi haline getirmiş gibiler. Sen bu işin nasıl içindesin, hangi tarafındasın bilemem ama, işin bu yönü beni çok daha fazla ilgilendiriyor.

Bu durumu şöyle izah edeyim, hani Osmanlıda uzun süre dışişleri bakanlığı yapan bir paşa vardı. Öylesine hasbelkader bu makama getirilmiş işte. ama osmanlı'nın en başarılı bakanı olmuş. deruhte ettiği parlak bir beş yılın ardından, bir gün bir dostu ona merakından soruvermiş: "paşam siz hiç hariciyeden, uluslararası politikalardan hiç anlamadığın halde bu kadar nasıl başarılı oldun?"

Paşa hiç yüksünmeden samimi olarak itiraf etmiş: "Ne zaman müşkülüm olsa Rus büyükelçisini çağırır, ondan fikrini sorardım. Nasıl yapmam gerektiği konusunda fikrini beyan edince de doğru olanın onun söylediğinin tam tersini yapmak olduğunu anlar, onu uygulardım. Ve hep de isabet ettim, bu yüzden başarılı oldum" deyivermiş.

Bilmem anlatabildim mi kıymetli abim?

Tarih okumak, geçmişi kurcalamak insana çok şey katıyor, hayattan, günümüzden dahi çok önemli ipuçları veriyor.

Size de tavsiye ederim! :D

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
@IThelp, Meraklanma kıymetli abim, olacaktır muhakkak. 1982 yılında o günkü Halk Parti lideri olan -İsmet İnönü'nün kalem kâtibi- Necdet Calp "Köprü yapacağım" diyen rahmetli Özal'ın karşısında "yaptırtmam" diye yumruğunu masaya vurmuş, bütün hiddetiyle de hörelenmişti adeta... Gerekçelerini sayarken tıpkı sizin gibi tabiattan, doğal dengeden falan filan bahsetmişti.

Sonuçta Özal kazandı, köprüyü de yaptı. Bak bugün o köprünün üzerinden hergün yüzbinlerce araç geçiyor.

Ha bir de bu köprüye de, özellikle havalimanına da Almanlar çok fena karşı çıkıyor, adate hayat-memat meselesi haline getirmiş gibiler. Sen bu işin nasıl içindesin, hangi tarafındasın bilemem ama, işin bu yönü beni çok daha fazla ilgilendiriyor.

Bu durumu şöyle izah edeyim, hani Osmanlıda uzun süre dışişleri bakanlığı yapan bir paşa vardı. Öylesine hasbelkader bu makama getirilmiş işte. ama osmanlı'nın en başarılı bakanı olmuş. deruhte ettiği parlak bir beş yılın ardından, bir gün bir dostu ona merakından soruvermiş: "paşam siz hiç hariciyeden, uluslararası politikalardan hiç anlamadığın halde bu kadar nasıl başarılı oldun?"

Paşa hiç yüksünmeden samimi olarak itiraf etmiş: "Ne zaman müşkülüm olsa Rus büyükelçisini çağırır, ondan fikrini sorardım. Nasıl yapmam gerektiği konusunda fikrini beyan edince de doğru olanın onun söylediğinin tam tersini yapmak olduğunu anlar, onu uygulardım. Ve hep de isabet ettim, bu yüzden başarılı oldum" deyivermiş.

Bilmem anlatabildim mi kıymetli abim?

Tarih okumak, geçmişi kurcalamak insana çok şey katıyor, hayattan, günümüzden dahi çok önemli ipuçları veriyor.

Size de tavsiye ederim! :D

Hocam ya siz beni anlamadınız yada ben anlatamadım güzel olan birşeyin neden karşısında durayım şimdi diyelim kabataş dan kadıköye boğazın üstünde bir yaya üst gecidi yapsalar kötümü diyeceğim hayır benim icin iyi cebimde az gider vapura binmem kanal istanbul da cok güzel bir proje 3 köprüde gerekiyor ki yapılıyor oda güzel ben bunların hiç birine karşı değilimki Bana ne ingilizler almanlar istemiyor istediği kadar yırtınsınlar benim dediğim bunları yaparken doğa bilecek zararları göz önünde bulundurmamız.

Seni severim saygı duyarım ama şimdi ne alak kanal istanul havalimanın köprünün osmanlı ile tarihle alakası var bak hocam 21 inci yüzyıldayız Türkiye Cumhuriyetindeyiz Yok osmanlı biti giti kül oldu her konuda osmanlıyı dayatıyorsunuz Kanal istanbul 'a getirdiniz 3 köprüyede getirdiniz osmanlıyı biz Şimdiye bakalım 21 inci yüzyılın şartlarına bakalım illeriye bakalım bu atılan adımlar yapılan projeler illeriye dönük değilmi başbakan demiyormu 3 havalimanı yapılırsa önümüzdeki 100 yıl istanbul hava trafiğinde sorunu olmayacak ama adam 100 sonraya bakıyor siz 500 sene önceye bakıyorsunuz.

Oturduğun dairenin icine havuz yap bakalım bir odanı havuz yap 1 sene sonra bak bakalım senin binanın temeli ne hale geliyor yapmak kolay hocam koyar 100 tane kepce 100 dozer 1000 kamyon 3 sene kazar kanalı acar suyu doldurur hiç zor değil yapılması ama sonrası İstanbul gibi deprem beklenen bir il ve bölgede bir ucundan diğer uca kadar deleceksin suyla dolduracaksın Allah Korusun büyük bir debrem de neler olacağını hesabladınızmı zamanla Su seviyesi yükselirse o kanalı etkilenmeyecekmi heylanlar olamazmı alta alt tabakadan yer boşlukları oluşmazmı. benim demek istediğim bunlar Ben projelere karşı değilim

dediğim gibi siz getirdiniz almanlara ingilizlere Osmanlara dayatınız konuyu. Tabi onlar istemez Türkiyenin Büyümesini bende onlara alkışmı calacam kendi sorunumuzu kendi icimizde tartışalım diyorum her zaman birileri örnek vererek değil bizi başkaların yandaşları olarak görmeyin.

Hocam yazılarımı okurken anlmadınız yerler varsa eleştirmeden önce ne demek istedimi ne söylediğimi sorun Hemen uzun uzun yazıya dökmeyin:) doğal alarak ya ben kendimi size anlatamıyorum yada siz beni anlamak istemiyorsunuz

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24

askerde bize %100 türk diye kobra aracını tanıttılar motoru abd termal kamerası hollanda silah sistemide israildi yapmış yanlış hatırlamıyorsam ee neresi %100 gövdesimi yapıyoruz yapıyoruz birşeyler hala eksik

bu projede başta rusya olmak üzere çoğu kişinin tepkisini çeker :D aslında çok süper olacak..
@tambjk sana katılıyorum gündem değiştirme çabaları yine başladı

1997 yapımı bi araçla şu anı karşılaştırman uygun değil. Kobra 2 çıktı, onu araştırabilirsin.

cobraII_zpsa1b717b7.jpg

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yapılan atak helikopteri %100 Türk sermayesidir. Türk ve İtalyan ortak yapımıdır bilgisizce israil amerika gibisinde komiklikleri yazıp kimseyi kandıramazsınız

Bütün insanlığın anladığı bir bizim (bizim değilde neyse) sol grupların anlayamadığı şey şudur 'doğa insanoğlunu yönetmez insanoğlu doğayı yönetir' ülkeye para getiren her projeyi destekliyorum tabi güvenlik sorunu yaratmadıkça