Haber Kamusal Olaylarda Ses Kaydı Alınması Ve Görüntüsünün Çekilmesi Yasağı

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,756
Bildiğiniz üzere Emniyet Genel Müdürlüğü, yayımladığı genelge ile kolluk personelinden kamusal alanda görevlerini yaparken ses ve görüntü kaydı alanların engellenmesini istemişti. Bunun üzerine binlerce tepki gelmişken gençlerimizin gitmek için çabaladığı rüyalar ülkesi Amerika'da ise durum bundan hiç farklı değil. Amerika'nın özgürlükler ve refah ülkesi olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Aşağıda bıraktığım görüntüde ortada bir olay olmamasına rağmen uyanık ABD polisi telif hakkı içeren bir müziği telefonundan açarak videonun Youtube'da yayınlanmasını engellemeye çalıştı. Fakat bu kurnazlığı işe yaramadı. Video Youtube'da 200 bin, Twitter'da ise 700 bin izlenmeye ulaştı.
Yani siz siz olun rüyalar ülkesi Amerika'nın hiç de hoş bir ülke olmadığını aklınızdan çıkarmayın.

Reaksiyon puanı
1,766
Cidden bu yasak gerekliydi ve tabii olarak tepkiler de geldi
Zaten neye tepki göstermediler ki?
Bir polis yok tepki çeker şu olur bu olur ben bu tipe bulaşmim vs diyecek ve gorevini yapmayacak veya yaparken cekinecek... Olaya bak ya
Bu sebepten yasak bence doğru oldu ama polislere de yaka kamerası bence şart ne olur ne olmaz her konuda olduğu gibi çürük elma mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için.

Amerika konusunda hâlâ ABD nin muhtişim super hüper hiper fln bişiler olduğunu zanneden mi var :D
Tamam ürünler ucuz da onun dışında pek bi albenisi yok bence
En fazla ABD vatandaşlığı alıp oradan oraya istediğin ülkeyi gezersin
(bu arada ürünler ucuz dediğime bakmayın ya nedense gözlemlediğim kadarıyla millet 1-2 haftalık maaşı değerinde ki lüks telefon ya da arabayı almakta çok zorlanıyor herhalde faturalar çok yüksek maaş ona eriyor. Kira zaten asgari ücretten daha pahalı)

Aslında yalan olmasın ben de ABD ye gitmek istiyorum (panama, isviçre, sırbistan vs de olabilir) bu ülkelerde silah sahibi olmak çok kolay ben de bir silah sever olarak gitmek istiyorum. Türkiye de bin türlü belge istiyorlar zar zor bir tabanca sahibi olabiliyorsun o da 5 yılda bir yenilemen gerekiyor ruhsatı
(alakasız oldu son dediğim ama olsun)

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
insanlar polise karşı haksızlığa uğramamak için bu tür durumlarda doğal olarak kayıt almak isterlerki eğer polisler yanlış bir şey yaparsa daha sonra kendisini savunmak ister. Çünkü böyle bir kayıt vb. olmazsa size karşı gayri hukuki davranan bir polise karşı hukuken hakkınızı arayamazsınız. Abd de yasalar nedir bir bilgim yok ama internette abd de polislerin görüntülerini çeken birçok video izledim. Bu görüntüdeki polisler böyle yapmaya çalışmış olsada yasal olarak çekim yasağı olduğu anlamına gelmiyor. Türkiyede de böyle bir yasağın gelmesini destekleyen her vatandaşın aklından şüphe ederim.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Açıkçası Türkiye'de bu muhabbet tartışıldı flan ama sonradan yasalaştı mı o iş ? Havada kaldı geri çekildi sanki.

Pek mantıklı gelmiyor bu söylem bana. Kamusal alanda yok polisi çekemez vatandaş flan demek. Ama gazeteci ise basın ise çekebilir flan. ÇOK SAÇMA.

Ben genel anlamda devletçi birisiyimdir ve her zaman polisimin yanındayımdır. Hatta polis haklarının dahada arttırılması taraftarıyım. Genel olarak bu uç eylemlerde veya sözde hak aranılan eylemlerde genelde başta polisin üstüne yürünür hakaret küfür edilir taşlanır atta mukavemet gösterilir polise saldırılır darp edilir. Devamında Polis tam taarruza geçince bu kişiler hemen mağdur rolüne bürünür ve kamaralar açılır yerde sürüklenmeye kendilerini yerlere atmaya faşist devlet faşist polisler bakın bize saldırıyorlar diye birden sloganlar başlar. ( Bir vatandaş olarak önü arkası olmayan sadece polis siddeti çekilmiş videolara güvenilmemesi taraftarıyım. ) Ama poliste birinin kafasını kırarken haksız yere araya alıp döverken flan birisi kamera çekti ise video çekmek suçtur tarzı saçma bir şey olamaz bence. Polis vatandaş için vardır ve kanunda tanınan hakkı kadar müdahale edebilir. ( Bu hakkının içinde plastik mermi kullanmada vardır gaz bombasıda vardır göz yaşartıcı spreyde vardır veya tazdikli suda vardır hatta can güvenliği tehlikede ise silah kullanıp vurmada vardır. ) Ama sırf eylem yapıyor diye birinin kafasına kırma yoktur kolunu bacağını kırma yoktur kişilik haklarını veya gururunu zedelemek yoktur gibi...

Not: Normalde olması gereken bana göre bu tarz toplumsal olaylarda olaya müdahale edecek polisler içinden en az 10 tanesinde ve çevredeki TOMA veya polis araçları üstünde kamera olur olay esnası çekilir ve ana DELİL BELGE BİLGİ o görüntüler sayılır o tarz şeyleri desteklerim ama Polis hakları ve yetkileri arttırılmasını savunan biri olarak bile polis ne yaparsa yapsın çekilemez yargılanamaz ceza alamaz gibi bir şeyide savunmam... Sonuçta herkes insan polis içindende gaddar şerefsiz cani hatta vatan haini insan çıkabilir.