Kamera'dan bilgisayara aktarım

crazyfrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim SONY DCR-HC24E kameram var.Ben kameramda kasette bulunan görüntüleri bilgisayara aktarmak istiyorum.Usb ile aktarmak çok sorun oluyor.Aktarılan görüntü bozuk ve çok alan kaplıyor.Benim aver studio 203 tv kartım var.Acaba ben tv kartıyla görüntü aktarımı yapabilirmiyim.Yapabilirsem nasıl yapabilirim.Capture card falan diyorlar.Onların fiyatı da pahalı gibi.Yradımcı olursanız çok sevinirim.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tv kartlarında video kaydı yapmak kaliteli değil ama... Elimden geldiği kadar yardımcı olayım...

2br.jpg

Bu görüntüdeki senin Tv kartının giriş ve çıkışları büyük bir ihtimalle...

66955437.jpg

Buda senin kameranın kablosu...
http://www.computercableinc.com/ccinc/images/CABLE-Audio-Y-Splitter-2-RCA-*******-to-1-3-5mm-Male-IEC-M7401.jpg
Tv kartın ile kayıt yapabilmen için böyle bir kabloya veya buna benzer bir aparata ihtiyacın olacak...

Bu aparatı Tv kartının Audio in girişine bağla, Kamerana ait görüntü kablosundaki sarı ucu Tv kartındaki Video in girişine bağla Ses girişlerinide bir birine bağla...
Ve kamerandaki kasedi başa sar... Donanımsal olarak işlem bitti...

2soft.gif

Bu da senin tv kartını ara yüzü, üzerinde VCR yazan butonu tıkla kamerandan görüntüyü oynat ekrana görüntü geliyorsa gerekli kısmı bulduk demektir...

Kaseti tekrar başa sar. Ben ara yüzünde kayıt düğmesini bulamadım, sen daha önceden yayın kaydetdiysen biliyorsundur zaten...
Kaydetmeden önce video kaydı ayarlarını kontrol et kaydı ne kadar yüksek çözünürlükte ve kalitede kaydeder isen o kadar iyi olur... Videonun uzunluğuna göre yer lazım, bilgisayarında boş alanı en çok olan sürücüyü seç... (Kayıt butonunu bildiğini var sayarak yazıyorum...)

Bağlantılar tamam, bilgisayara görüntü geliyor, kayıta başlayalım...
Kayıt butonuna bas iki üç saniye sonra kamerandaki Play btonuna bas ve video bitene kadar kayıda devam et, bittikten sonra durdur...

Videoyu bilgisayarına aktardın, büyük bir ihtimalle boyutu Gigabaytlarcadır... Sana bir video düzenleme programı gerekli şimdi, tavsiyem Ulead video Studio 11 arayüzü basitdir, kesmek istediğin yerleri keser, istersen efekt ve yazıda ekleyebilirsin... (demo sürümü işini görür)...

Hadi kolay gelsin, anlatımım çok kötüdür ama idare et artık... :D

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
süper anlatım frekans ;)

usb yerine firewire kullanman daha iyi sonuç veriyormuş.ben hiç denemedim ama kamera ve pc denildği zaman akla ilk gelen firewire dir.kameran kaset kaydı yapıyorsa firewire girişi vardır büyük bir ihtimalle.eğer pc de yoksa bir firewire kartı alman gerekiyor.tabi sen tv kartını sormuşsun.ozman Frekans ın dediği gibi olacak.tv kartının kalitesine göre görüntü kalitesi değişir

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben konu anlatırken millet @shiftdelete.net uzantılı adresleri götürüyormuş... :( :D

crazyfrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Acaba bu tv kartından kayıt yerine,i-link kablosu denilen bir şey varmış.Onunla bu işi nasıl olur.Ben Ankara'da oturuyorum.Bu kablodan aktarım yapmak nasıldır.Başka bir donanım'a ihtiyaç var mıdır.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Alternatifi çok...
Tv kartını anlattım...
Firewire ve usb'nin işleyişi neredeyse aynı...
I-link konusunda bir bilgiye sahip değilim...

cakabuba

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mevzu açılmışken; bu sdn editörleri video incelemelerde hangi marka ve model kamera kullanıyorlar? fotolar için de ayrı kamera kullanıyorlarsa yazabilirler mi?...

crazyfrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu firewire kablodan aktarımda video bilgisayara kaydedilirken aktarımda boyutlar büyüyor mu? Hangi formatta kaydediyor.Bu videoyu vcd formatında vcd'ye yakabilir miyiz? Cd'ye yaktığımız video görüntüsünde bozulmalar olur mu?

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Fireware den aktarım daha hızlı ve kaliteli olur. Ulead ve benzeri programlar ile aktarım yapabilirsin. VCD veya Mpeg veya DVD formatında aktarım yapabiliyor. Ama harddiskinde yer problemi yoksa Adobe Premier ile AVI formatında kayıt etmek ve daha sonra düzenleyip DVD formatına çevirmek daha kaliteli sonuç veriyor.

Harddiskli kameraların çıkacağını bilseydim zamanında kamera almaz şimdi onlardan alırdım. HD kameralar gibi uğraştırmıyor yeni kameralar.

crazyfrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dvd playerim yok.Ailemle birlikteyken kaydettiğim videoları vcd playerde izlemek için bu karttan almayı düşünüyorum.Verimli olur mu acaba? Babam görüntü kalitesi kötü olduğu için fotoğrafçılara falan yaptır diyordu;ama bu kartı duyunca kendim yapmaya karar verdim.Fotoğrafçıların kasetten vcd'ye aktarırkenki görüntüyü ben de elde edebilir miyim?

mehmetbey660

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de Sony- DCR-HC28 var ben firewire kart aldım onunla aktarımı yapıyorum. Kart la beraber ulead video studio 8.0 programı çıktı çok kolay ve güel bir program. Aktarım yapacağın zaman hangi formatta aktarım yapmak istiyorsan o formatı seçmene izin veriyor. (ör DVD VCD VCR...) vcd seçinca kaseti aktardıktan sonra nero ile cd ye yazdırıyorsan eğer tekrar bi işlem yapmadan hızlı bir şekilde cd ye yazdırma işlemi tamamlanıyor.
Son olarak görüntü kalitesi bence çook güzel hatta mükemmel. Firewire kartlar ise 20 ytl civarında

cakabuba

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende de zony DCR-TRV22E var, önceleri usb;vcd yapardım. Sonra tv kartı ile kayıta başladım. Tv kartı Daha pratik oluyor ama firewire çok çok daha iyi oluyor.

DVD oynatıcılar büyük marketlerde 20 ytlye kadar indi ama almayı düşünürsen Divx, Xvid okuyabilen, hafıza kartı ve flash disk bağlanan ve aynı zamanda jpg ve gif formatındaki resim dosyalarını gösterebilen oynatıcılar 50-60 ytl civarında. Ben artık torrent vs. filmleri flash diske atıp öyle seyrediyorum, boşa dvd yakmıyorum.

Bence vcd ile hiç uğraşma. Firewire + dvd player şahane oluyor. Sıkıştırmada da dvd yerine xvid*avi olarak sıkıştırırsın, mutlu mesut yaşarsın. Aslında hddli ya da dvdli bi kameran olsa bunlarla hiç uğraşmasın, direk bilgisayarına atar montaja başlarsın. Bizim komşuda dvdli sony var ama onda da pan mı (nasıl yazıldığını ve adının ne olduğunu tam bilmiyorum) ne varmış, kamerayı hızlı hareket ettirince görüntü bozuluyormuş vs vs...

Bi de sevgili SDN; tekrar sorayım ürün incelemede ne marka kamera kullanıyonuz yazamaz mısınız? ???

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
usb yada ie (1394) bağlantısı kullanmanı tavsiye ederim.Bu kablolarla Sony nin programını asla kullanma yoksa işin icinden çıkmassın.Zaten senin sıkıntında bu sanırım.

Windows Movi Maker kullan.Movi Marker de Video dan görüntü al var .Orda istediğin çözünürlüğe kadar ( ie 1394 de 640x480 üstüne çıkarsın) ayarlama yaparsın. Sonra kayıt düğmesine basınca kamera ile birebir kayıt yaparsın.

Sonra istediğin gibi movi makerda muzik video ekleyerek klip yapabilisin.. Kolay gelsin

crazyfrog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Bu cevabı uzun bir müddet sonra yazdığım için hepinizden özür dilerim.İşlerim çok yoğundu.Tv kartından kayıt yaptım.Vcd formatında yaptığımda kare kare görüntü elde ediyorum.Avi olarak kaydettiğimde ise çok yer kaplıyor ve bunu vcd formatına çevirdiğimde kalite azalıyor.En iyisi en kısa zamanda bir firewire kart almak.Hepinize çok çok teşekkür ederim.Firewire ile kayıt yaptığımda deneyimlerimi sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyacağım.Bütün sdn ailesine teşekkür ederim.

genchane

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende hi8 sony handycam trv-238e var.usb girişi yok sadece televizyona girişi war capture kart mı gerekli tv kart mı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende capture kart var fiyatı 100tl. kaliteli aktarım olmuyor nedense..