Kamera da değişik şeyler oluyor

Serhadcicekli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Şimdi kamerayı açıyorum mod değiştiriyorum (ör. Makro -> Geniş Açı) ve değiştirdiğimde bazen kamera böyle tık sesi çıkarıyor. Yani telefonun arkasına hafif vurmuş gibi ve aynı hissi de veriyor. Telefon: Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Sizce bu bir sorun mu sorunsa da çözümğ var mı?

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Telefonun kendi titreşimi değil di mi. Sessiz modda da yapıyor mu, yani telefondan değil dış seslerle alakalı bir titreşim?
Aynı telefon kullanıp öyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Rahatsız etmiyorsa pek sıkıntı yapacak bir şey değil gibi. Aksi takdirde garantiye gönderebilirsin

TheLastWarrior

Profesör
Reaksiyon puanı
3,046
Şimdi kamerayı açıyorum mod değiştiriyorum (ör. Makro -> Geniş Açı) ve değiştirdiğimde bazen kamera böyle tık sesi çıkarıyor. Yani telefonun arkasına hafif vurmuş gibi ve aynı hissi de veriyor. Telefon: Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Sizce bu bir sorun mu sorunsa da çözümğ var mı?
Kamera fonksiyon sesi olabilir ayarlara bakın

Serhadcicekli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Telefonun kendi titreşimi değil di mi. Sessiz modda da yapıyor mu, yani telefondan değil dış seslerle alakalı bir titreşim?
Aynı telefon kullanıp öyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Rahatsız etmiyorsa pek sıkıntı yapacak bir şey değil gibi. Aksi takdirde garantiye gönderebilirsin
Hayır titreşim değil kamera lensinden geliyor. Daha önce bir kaç telefonda da bunu görmüştüm. Kamera da ani odak değişikliği falan oluyor heralde. Ve yeni farkettim odak noktası lense yakın olunca o titreşim geliyor. Deneyrbilirsiniz.

Son düzenleme:

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Hayır titreşim değil kamera lensinden geliyor. Daha önce bir kaç telefonda da bunu görmüştüm
Anaa bende de geliyor :D
Demek ki daha önce hiç dikkat etmemişim valla helal olsun kulağımı kameraya dokundurarak anlayabildim çok küçük bir ses
Sorun yok demek ki bende de oluyor makroya geçerken falan

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
Kesin olarak bir şey diyemeyeceğim ama bu durum ile bende karşılaştım.
Note 10 lite cihazımda ön kamerada mod değişirken aynı ses geliyor.
Az da olsa geliyor.
Mod değişiminden olabilir.

Serhadcicekli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Anaa bende de geliyor :D
Demek ki daha önce hiç dikkat etmemişim valla helal olsun kulağımı kameraya dokundurarak anlayabildim çok küçük bir ses
Sorun yok demek ki bende de oluyor makroya geçerken falan
O evet oluyor ama bende odak noktası lense yakın olunca gerçekten hissedilebilir bir şey oluyor.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Ha o zaman bilmiyorum bende sadece kulağımı kameraya dayayınca gelen çok küçük bir tik sesi var onun dışında hissedilir bir şey yok. Peki kamera o hissedilir titreşimden başka herhangi bir sorun yaşatıyor mu

Serhadcicekli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Arkadaşlar bence siz deneyin odağı lense yakın bir yere götürüp kamerada mod değiştirin. Sizde de oluyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha o zaman bilmiyorum bende sadece kulağımı kameraya dayayınca gelen çok küçük bir tik sesi var onun dışında hissedilir bir şey yok. Peki kamera o hissedilir titreşimden başka herhangi bir sorun yaşatıyor mu
Hayır düzgün çalışıyor

Sanırım sizde de oluyor yani heralde normal.Redmi note 9 pro da olan genel bir şey

Son düzenleme:

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
O sesi Sony ericsson w810i ile kulağımı dayamadan uzaktan çok rahatça duyabiliyordum. Tık tık yapıyor lensi

Necla123??

Asistan
Reaksiyon puanı
199
Yani ben hic yaşamadım o durumu ama çok degisikmis

Arkadaşlar bence siz deneyin odağı lense yakın bir yere götürüp kamerada mod değiştirin. Sizde de oluyor mu?

Hayır düzgün çalışıyor

Sanırım sizde de oluyor yani heralde normal.Redmi note 9 pro da olan genel bir şey
Ama olmadı ben yapınca?