Kamera arayüzünde karıncalanma

Bu bir problem mi? Normal bi durum mu?

• Kullanılan toplam oy
    5
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaşlar iphone 8 plus aldım 1 hafta kadar olacak. ben telefonun kamerasını camsille yaklaşık 10 dakika parlatmaya kalktım kirliydi parmak izlerini götüremedim. Camsili direkt kameraya sıkmadım bir beze fıslatıp bezi nemlendirdim sonra uzun süre kamerayı sildim çünkü iz bir türlü gitmemişti çok fazla bastırmadım. Sonra kamera arayüzüne girdiğimde karıncalanmalar farkettim ışığın iyi olduğu ortamlarda hafif gölgelere bakıldığında ya da düz renklere bakıldığında o karıncalanmalar görülüyor fotoğrafı çekip bakınca o karıncalanmalar %99 oranında yok oluyor. Başka iphone kullanan arkadaşıma sordum o bende de var camsil ile silmenden kaynaklanan bişey değil dedi. Portre modunda da floresan ışıkta ve akşam üstü net çekmiyor ille de gündüz doğal ışık gerekiyor. Sizce camsilden kaynaklanan bi sorun mu yoksa bu şey normal bir durum mu? İçim hiç rahat değil

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Merhabalar,
normal bir durum gibi. Özellikle ışıklı ortamlarda pixellerin belirmesiyle çıkan bir durum. Hala tatminkar olmadıysanız, bir arkadaşınızla kıyaslayabilirsiniz...

Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
normal bir durum gibi. Özellikle ışıklı ortamlarda pixellerin belirmesiyle çıkan bir durum. Hala tatminkar olmadıysanız, bir arkadaşınızla kıyaslayabilirsiniz...
Pixel belirginleşmesi hah doğru terim bu işte. Bir başka arkadaşa sordum bende de oluyor dedi ama forumda da yaptığım camsilden kaynaklı diyemler de var şüphe düştü o yüzeden

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Kamera camından içeri sızması muhtemel değil. Ayrıca karanlık ortamlarda da pixel belirlgenleşmesi yapıyor mu?

Reaksiyon puanı
0
Kamera camından içeri sızması muhtemel değil. Ayrıca karanlık ortamlarda da pixel belirlgenleşmesi yapıyor mu?
Karanlık ortamda pixel çok belirgin. Benim sorum tam olarak şu "camsille silmem mercekteki bi takım şeyleri aşındırıp görüntü kalitesini olumsuz yönde etkiler mi? Portre modunda bi kayıp var gibimya da doğru ışığı yakalayamadım..."

---- Mesajlar birleştirildi ----

Merceğe de detaylı baktım çizik felan yok

Son düzenleme:

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Camsil, az da olsa aşındırıcı bir maddedir. Pek etkisi olacağını sanmıyorum. Net, ışıklı ortamlarda çekim yaparken bir sorun oluyor mu?

Reaksiyon puanı
0
Merceğe de baktım çizik felan yok
Camsil, az da olsa aşındırıcı bir maddedir. Pek etkisi olacağını sanmıyorum. Net, ışıklı ortamlarda çekim yaparken bir sorun oluyor mu?
ışıklı ortamda çekerken arayüzde düz renklere dikkatli bakınca pixeller görülüyor gölgelerde de pixeller görülüyor özellikle portre modunda. Fotoğrafı çekince pixeller gözükmüyor. Yakınlaştırma yapınca doğal olarak pixeller belirginleşiyor

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Merceğe de baktım çizik felan yok

ışıklı ortamda çekerken arayüzde düz renklere dikkatli bakınca pixeller görülüyor gölgelerde de pixeller görülüyor özellikle portre modunda. Fotoğrafı çekince pixeller gözükmüyor. Yakınlaştırma yapınca doğal olarak pixeller belirginleşiyor
Yakınlaştırma da pixelleşmesi normaldir. Bir fotoğraf çekip paylaşır mısın?

İlker Önder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Portre modu öyle güçlü ışık istiyo çünkü portre lensin diyaframı diğer lens kadar iyi değil portre modu için güçlü ışık olan ortam olursa sorun yaşamazsın