Kalbim mi Mantığım mı??

recepsah

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konunun yeri sanırım burası. Böyle bişeyi buraya (yani internete) yazacağım hiç aklıma gelmezdi ama artık SDN yi kendime yakın buluyorum çok değerli insanlar var.Belki bi yol bulmama yardımcı olacak bi çift sözü olan vardır.
Aşık olduğum deyim yerindeyse deliler gibi sevdiğim, laf olsun diye değil gerektiğinde gözümü bile kırpmadan uğrunda canımı feda edebileceğim birisi var. Ailesi memleketlerimiz uzak olduğu için kültürel olarakda uyuşamayacağımızı düşündüğü için konuyu açmasına bile izin vermeden bele birlikte olmasını istememiş.Bu yüzden 1,5 yıldan sonra 2 aydır ayrıyız. Evet kültürel olarak dışardan çok farklı görünüyoruz. Yalnış anlaşılmasın sadece aradaki farkı anlatmak için bi kaç örnek vericem. O diskoya giden yerine göre alkol kullanan, genel anlamda rahat insan dediğimiz bi kültüre sahip. Ben onla tanışmadan önce hiç alkol almamıştım, sigara içmemiştim. Anadolu kültürüne sahip biriyim. Birlikte aynı ortamı da çok paylaştık bu 1.5 yılda ve hiç bi sorun yaşamadık diyebilirim.Ne bir tartışma ne bir kavga. Hiç bişey gözüme olumsuz görünmüyo yinede, sırılsıklam aşığım, vazgeçemiyorum.

Diğer tarafta henüz yeni tanıştığım(yaklaşık 2 hafta) ama beni son zamanlarda tamamen kaybettiğim yaşama sevincine, lise yıllarındaki gelecek ve aile hayallerime geri döndüren(onunda aynı hayallere sahip olması sayesinde), saatlerce sıkılmadan konuşabildiğim, mantıklı hareket edebilen ama malesef henüz yüzyüze gelmediğim (netten ve telefon ile görüştüğüm) biri var.

ve malesef şuan ikisiylede konuşuyorum ve vicdanım hiç rahat değil. Olayın gelişimide şöyle, geçen iki aydan sonra yokluğuna alışmaya çalışıken yeni kızla tanıştım. geçen hafta ise eski kız arkadaşım arayarak hala sevdiğini özlediğini söyledi.
NE YAPMALIYIM?!...:helpsmilie:

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
ikiye bölünerek yaşamak nereye kadar gider? kalbin ve mantığın eşit dengede ve sadece birinde olana kadar uzak dur bence. bu şekilde zararı sanada fazla olur o insanlarada.

recepsah

Asistan
Reaksiyon puanı
0
IIavinya teşekkür ediyorum.zaten cevap beklediğim öncelikli kişilerdendin. yazılarının daha doğrusu günlüğündaki yazılarda hayatımda bi yer tutuyor artık. cevabın çok güzel daha dogrusu bir paradoks neden çünkü bu cevap mantıklı bir cevap.öyle değil mi? ama kalbim hemen bi harekete geçmek istiyor :( neyse en iyisi psikologa gitmek sanırım.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
en iyi tedaviyi sen kendine uygulayabilirsin :) kendi haline kal, uzaklaş her ikisindende. doğruyu bulacaksındır.

redfox19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dengeni kurmalısın:
öncelikle niyetin çok önemli,ciddi yani eş olarak kendine almak amaçlı konuşuyorsan hesabın yetiştiğin alie ile aldığın değerler içinde bocalamadan nereye kadar gide bileceğin.
Arkadaş olarak mesafeli sadece bir birlerinini değerlerine saygı içinde bir arkadaşlık ise o zaman kendini ondan ne almak istediğin konusunda ölçmelisin.
zevklerin tatmini içinse o zaman kalbini dinle seni nereye götüreceği malumdur.
Hislerinin peşinden giderken yol üstündeki tehlikeleri göz ardı edecek kadar kapılmışsan kalbinin peşindesin.Nereden ne re gittiğini ve kiminle gittiğini biliyorsan mantığının önde olduğunu anlarsın.
önemlisi insan sosyal varlıktır.Arkadaş olur konuşursun ama bu herkesle yatmanı gerektirmez. o zaman bir süre sonra bazı değerlerini yitirmiş olarak kendinden nefret edersin.......gersi senin bileceğin iş....kolay gelsin

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence ilk anlattığın kişiyle yürümeyeceğini tahmin ediyorum