Kahverengi mi yoksa beyaz yumurta mı ?

Yumurta tercihiniz var mı?

• Kullanılan toplam oy
    17

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Kahverengi mi yoksa beyaz yumurta mı yemeli?
Yapılan bir araştırma, kahvaltıda yumurta tüketmenin, vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koydu.
fft20_mf5214938.Jpeg

Beyin gelişiminde önemli rol oynayan protein zengini olan yumurtanın beyazını mı yoksa kahverengi olanını mı tüketmeliyiz? İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü`nde yapılan araştırmaya göre, besinler içerisinde en kaliteli proteine sahip gıdanın yumurta olduğu tespit edildi.

Yumurta proteini, dışarıdan alınması gerekli olan ‘elzem amino asitleri’ yeterli ve dengeli miktarda içerir. Protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan yumurta, sağlıklı yaşam açısından gerekli olan A, D, E ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamini ve thiamin, niacin, riboflavin, demir ve fosfordan gibi birçok temel gıdayı önemli oranda içerir.

Kolin içeren yumurta, beynin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır.

Kahvaltıda yumurta yemek yağları azaltmaya yardımcı
Yumurta konusunda dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerde çeşitli araştırmalar yapılıyor. ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta yemenin vücut yağının kaybedilmesinde etkili olduğu belirlendi.

Üniversitede 10 hafta süreli yapılan araştırmada, kahvaltıda yumurta, düşük yağlı süt ürünleri ve yağsız et gibi ‘lösin’ amino asidince zengin protein tüketen kişilerin, kahvaltılarında karbonhidratça zengin bir diyetle beslenen kişilere kıyasla iki kat daha fazla yağ kaybettiklerinin belirlendi ve böylece yumurtanın farklı bir faydası daha tespit edildi.

Mükemmel bir gıda olan yumurta, yüksek değerde protein ihtiva ettiği için yemeklerde kullanılabilir. Yemeklerinize koyacağınız birkaç yumurta (60-90 gr) balık veya beyaz et yerine geçebilir.

Yumurta nasıl korunur
Yumurta çabuk bozulan gıdalardan olduğu için buzdolabında karton ambalajıyla muhafaza edilmelidir. Yumurta; oda sıcaklığında 7 gün, buzdolabında 1 ay süreyle sağlıklı olarak muhafaza edilebilir.

Yumurta sarısındaki renk farklılığının nedeni
Yumurta sarısının koyuluğu tavuğun yemine göre değişebilir ve yumurtanın besleyiciliği veya kalitesi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Tavuk yeminde önerilen miktarından daha fazla buğday bulunursa yumurta sarısı açık, mısır bulunursa koyu olabilmektedir.

Kahverengi mi yoksa beyaz yumurta mı daha besleyici
Yumurtanın kabuk rengi tavuğun cinsiyle alakalıdır. Kahverengi ve beyaz yumurtalar besleyicilik yönünden aynıdır.

Pişmiş yumurta ne kadar saklanabilir
Kabuğun kırılmasından sonra 7-9 gün buzdolabında saklanabilir.

haberkita

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Her sabah düzenli 2 yumurta ve bal veya katı süt yerim ama kahverengi kabuklu yumurta hiç yemem sebep kokusunun çok fazla olması

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Evet bende bir takıntı da var yumurta büyük olmamalı, beyaz küçük olmalı :)

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Valla benim için farketmiyor hepsini yiyorum :) Ama kahverengi olan bana daha güzelmiş gibi geliyor. Sebebi yok :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Organik yumurtanın tanesi 1tl ye satılıyor tavuklar 30 35tl arası horoz 50 55 tl Organik beslenmek çok pahalı

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
isterse altından olsun yemiyorum

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Fark etmez yanında sucuk olsun da kahverengi beyaz mühim değil.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Hergün düzenli olarak 3 adet yumurta, Bol tereyağı ve Bal. Bu Üçlü bi harika dostum. :thumbup1:
Bana kalırsa ben şuana kadar hep beyaz yumurta yedim ve beyaz yumurtayı tercih ediyorum. Forever White Egg :D

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Hergün düzenli olarak 3 adet yumurta, Bol tereyağı ve Bal. Bu Üçlü bi harika dostum. :thumbup1:
Bana kalırsa ben şuana kadar hep beyaz yumurta yedim ve beyaz yumurtayı tercih ediyorum. Forever White Egg :D
Hergün 3 adet yumurta nasıl yiyorsun ya[emoji1]

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Çift sarılı köy yumurtasını bi dene fikrin değişecek dostum :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Hergün 3 adet yumurta nasıl yiyorsun ya[emoji1]
Valla tavaya ilk önce 2 dilim salam atıyom parçalayıp tabiki. Onlar piştikten sonra 3 tane yumurtayı kırıyorum üstüne ve pişiriyorum. Hemen hemen hergün bunu yiyorum. Tabi bazen sosis , bazen hindi salamı , bazen macar , bazen et salam vb. Ama 3 yumurta hep sabit yiyorum.
Çift sarılı köy yumurtasını bi dene fikrin değişecek dostum :)
Bi deneyim. Öneri için teşekkürler .:thumbup1:

hunter5334

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
6 aydır her sabah düzenli olarak 5 haşlanmış yumurta yiyorum faydasını gördüm.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
Valla tavaya ilk önce 2 dilim salam atıyom parçalayıp tabiki. Onlar piştikten sonra 3 tane yumurtayı kırıyorum üstüne ve pişiriyorum. Hemen hemen hergün bunu yiyorum. Tabi bazen sosis , bazen hindi salamı , bazen macar , bazen et salam vb. Ama 3 yumurta hep sabit yiyorum.

Bi deneyim. Öneri için teşekkürler .:thumbup1:

Ne demek dostum :thumbup1:
Tarifin on numaraymış en kısa zaman da yapcam :)

mezmerdek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Badem şekeri mi bu Yumurta dediğiniz büyük olmalı :devil:

mayycryy

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sadece cumartesi günleri yiyorum yumurtayı ben abi :cool:

bud

Cezalı