Kadir Şeker'in 18 yıla kadar hapsi istendi

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Konya'da, kız arkadaşı Ayşe D.'yi darp ettiğini söylediği Özgür Duran adlı kişiyi engellemek isterken ölümüne yol açan 20 yaşındaki Kadir Şeker hakkında iddianame hazırlandı. Şeker'in 12 ile 18 yıl arası hapsi istendi.

İddianamede Şeker'in 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına kadar yargılanması talep edildi. Şeker'in, suçu tahrik altında işlediği belirtilerek, Türk Ceza Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre de indirim yapılması istendi. Şeker, hakkındaki iddianame Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirse 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Ayrıca yanında taşıdığı bıçak içinde 'Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar yargılanacak.

Olay nasıl gerçekleşti?
32 yaşındaki Özgür Duran ile kız arkadaşı Ayşe D arasında evde oldukları sırada kıskançlık nedeniyle tartışma çıktığı ve tartışma sırasında Duran'ın Ayşe D'yi darp ettiği bildirildi.

Bunun üzerine Ayşe D evden çıkıp yakınlardaki parka gitti.

O sırada parktan geçmekte olan Kadir Şeker, Ayşe D'yi darp eden Özgür Duran'a müdahale etmek istedi.

Şeker'in ifadesine göre Duran, boğazını sıktığı Şeker'i yere yatırıp yumruk atmaya başladı.

Bunun üzerine Şeker, yanında taşıdığı bıçağı çıkardı. Boğuşma sırasında bıçak Özgür Duran'ın kalbine saplandı. Şeker, olay yerinden kaçtı.

Ayşe D.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldrılan Duran, hayatını kaybetti.

Şeker ise yakalanarak, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bu ne Kadir nefretiymiş bee. 5 veya 6 oldu mu şu çocuk ile ilgili açtığın konu sayısı.
Hapis cezası alacak işte sende rahat edebilirsin sevinebilir. Gençliğinin baharı hapiste geçecek çocuğun.

Benim gibi düşünen insanları sevindiren karar ise hiç yoktan Ağırlaştırılmış mühebbet veya mühebbet habis ile yargılanmıyor. 12 ile 18 yıl arası hapis ile yargılanıyor ve Umarım en alt sınırdan alır cezayı. 12 yıl alsa bu cezanın 4 yılını kapalıda 4 yılınıda acık ceza evinde yatıp 9. yılda şartlı tahliye olabilir. Ama 20-21 yaşında bir genç 30 yaşında çıkacak hapisten genede en değerli yılları gitmiş olacak :( Yazık ki ne yazık gerçekten.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
benim nefretim kadir nefreti değil

benim nefretim sokak adaletinedir.

sokak adaletinin olduğu yerde devlet olmaz kaos olur suç olur

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,406
Şimdi o Kadir o darp olayını görse ve yardım etmese şuan bi çok kişi ona sayıp sövüyordu ama yardım etti bir kızın hayatı gitmesin diye kendi yıllarını hiç etti ama bazıları onu savunmak yerine şuan bile onu linç ediyor hapise girmesini istiyor lütfen sadece kendinizi onun yerine koyup bi düşünün sen bi kızı kurtarmışsın ama insanlar senin hapise girmeni istiyor :(

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Şimdi o Kadir o darp olayını görse ve yardım etmese şuan bi çok kişi ona sayıp sövüyordu ama yardım etti bir kızın hayatı gitmesin diye kendi yıllarını hiç etti ama bazıları onu savunmak yerine şuan bile onu linç ediyor hapise girmesini istiyor lütfen sadece kendinizi onun yerine koyup bi düşünün sen bi kızı kurtarmışsın ama insanlar senin hapise girmeni istiyor :(
iyide ortada darp yokmuş, kadın darp raporu almış, yani olay yerinde darp edilmediği ortaya çıkmış

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,406
iyide ortada darp yokmuş, kadın darp raporu almış, yani olay yerinde darp edilmediği ortaya çıkmış
o kıza pek güvenmedim ama eğer cidden darp falan yoksa hapis cezası gerekli

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Yanında bıçak taşıyan ve o bıçağı herhangi bir arbedede çikarıp, bi insana sokabilen birinin pek de masum olabileceğini düşünmüyorum açıkcası. Olay yerinde darp olmadığı da kriminal raporda açıklandıysa, her şey ortada bence.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
O kadın çetin ceviz değil ki. İlk ifadesinde beni darp ediyordu Kadir beni kurtardı demişti. Daha sonra tehtit mi ettiler para mı verdiler ne yaptılarsa 3-5 gün sonra ifadesini değiştirdi biz normal konuşuyorduk Kadir durduk yere gelip kavga çıkardıya çevirdi ifadesini. ( Bu kadın evli ve 2 çocuğu varken çocuklarını bırakıp bu ölen adama kaçmış. Kendi öz çocuğunu terkedip kaçabilen bir kadından herşey beklenir )
Masum denilen ölen adamında en az 20-21 sabıkası varmış tam bir piskopat ve olay günü alkollü oda sağlam pabuç değil. Ama olan 20 yaşında Üniversite sınavına hazırlanan Fen lisesine giden ve Doktor olmayak isteyen bir gence oldu. en az 10-15 sene hapis yatacak işte Sardaukar sende her zaman ki gibi tarafını çok güzel seçmişin.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,406
ama sanırsam ölen adamında 17 sabıkası varmış

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Yanında bıçak taşıyan ve o bıçağı herhangi bir arbedede çikarıp, bi insana sokabilen birinin pek de masum olabileceğini düşünmüyorum açıkcası. Olay yerinde darp olmadığı da kriminal raporda açıklandıysa, her şey ortada bence.
meyve bıçağı diyorda meyve bıçağı dediği bıçak bu

ama sanırsam ölen adamında 17 sabıkası varmış
olabilir, ama öldürdüğün birisinin 19 sabıkası olması senin dahamı az ceza almanı gerektirir?

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,406
meyve bıçağı diyorda meyve bıçağı dediği bıçak bu

olabilir, ama öldürdüğün birisinin 19 sabıkası olması senin dahamı az ceza almanı gerektirir?
çok garip bir konu her yerde farklı haberler dolanıyor kimi savunuyor kimi haksız buluyor şahsen ben gerçek tam ortaya çıkmadığı sürece tarafsızım