Kadınlar en çok işyerinde tacize uğruyor

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Kadınlar en çok işyerinde tacize uğruyor

ADANA'da 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Kadın Sekreteri Sevgi Sertaşar, Türkiye'de sadece 2006 yılında 72 bin 643 kadın şiddet içerikli saldırılara maruz kaldığını, 842'sinin cinayet, 466'sının intihar ederek öldüğünü söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikası Adana Şubesi'ne bağlı kadınlar Eğitim-Sen binasında basın açıklaması yaptı. TBMM Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'nden aldığı raporu dayandırdığı verileri açıklayan Sertaşar, ayrıca, geçen yıl 22 bin 884 kadının darp edildiğini, 14 bin 989 kadının aile içi şiddete uğradığının kayıtlara geçtiğine vurgu yaptı. Sertaşar, ülkemizde geçen yıl 1113 kadının tecavüze uğradığını, 380 kadının fuhuşa zorlandığını anlatarak, şöyle dedi:

“Kadınlar en çok işyerlerinde taciz edildiler. Yapılan araştırmalara göre tüm taciz olaylarının yüzde 46’sı işyerlerinde gerçekleşiyor ve bunların yüzde 8’i ölümle sonuçlanıyor. Yoksulluk ve savaş ise kadınların maruz kaldıkları bütün şiddet türlerinin daha ağırlaşmasına yol açan iki felaket

Kaynak

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
ehh kadınlar çalışmasınmı yani :P

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bence çalışmasınlar evilerinde otursunlar. :D Çalışsanlarda fazla açık giymesin giyerlerse sonuçlarına katlanırlar :D

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Arkadaşlar Forumdaki Bayanlar görmesinler yazdıklarınızı :D :D

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
lütfen arkadaşlar bayanlara karşı biraz daha anlayışlı olalım.Açık giyinmeyle alakası yok o zaman erkeklerde kendilerine hakim olsunlar.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hellish dedi ki:
lütfen arkadaşlar bayanlara karşı biraz daha anlayışlı olalım.Açık giyinmeyle alakası yok o zaman erkeklerde kendilerine hakim olsunlar.

sebep olan işleyen gibidir

saygılar

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
biliyomusun onunla hiç alakası yok herkes kendinden sorumludur.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hellish dedi ki:
biliyomusun onunla hiç alakası yok herkes kendinden sorumludur.

elbette herkes kendinden sorumludur
ama kanunlarda birşeye sebep olmaktan dolayı tutuklananlarda vardır
atıyorum kazaya sebep olmaktan gibi
zaten işleyenin cezası olduğu gibi sebep olanında cezası vardır.
elbette erkek suçlu olduğu gibi
kadında ona sebep olmaktan suçludur

kadınlar çalışmasın demiyorum
ama erkeklerin bulunduğu ortamda kendilerini çok açık saçıklığa vurmadan çalışsalar daha iyi olmaz mı

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ya lütfen ya ne alakası var erkeğin bulunduğu ortamda o zaman çarşafmı giysinler onu mu istiyosunuz ben bu erkekleri anlamıyorum iyi o zaman açık saçığa vuruyorlar diyelim ne yapcaklar o zaman...

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evinin kadını çocuklarının anası olacaksın (&)

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hellish dedi ki:
ya lütfen ya ne alakası var erkeğin bulunduğu ortamda o zaman çarşafmı giysinler onu mu istiyosunuz ben bu erkekleri anlamıyorum iyi o zaman açık saçığa vuruyorlar diyelim ne yapcaklar o zaman...

hayır ben çarşaf giysinler demedim sadece ölçülü giyinsinler dedim o kadar
erkekleri anlamak için herhalde erkek olmak lazım
eğer kadınlar açık saçıklığa vururlarsa o zamanda gazetelere manşet olurlar vede oluyorlar

şöyle daha anlaşılır olur herhalde
şimdi ortada bir sorun var

tüm erkeklerin hissiyatlarını değiştirmek mi kolay????
yoksa

her bayan ölçülü bir şekilde işini yapması kolay

saygılarımla

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
o zaman siz gazetelere manşet olan bayanlarlarla diğer kadınları karıştırıyorsunuz çünkü bütün kadınlar öyle diye bişi yok yanı siz erkekler her zaman sabit düşüncelisiniz bence biraz kadınlar hakkın da daha geniş düşünmelisiniz...Sorunuza gelince bence erkeklerin hissiyatlarını değiştirmeleri lazım.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hellish dedi ki:
o zaman siz gazetelere manşet olan bayanlarlarla diğer kadınları karıştırıyorsunuz çünkü bütün kadınlar öyle diye bişi yok yanı siz erkekler her zaman sabit düşüncelisiniz bence biraz kadınlar hakkın da daha geniş düşünmelisiniz...Sorunuza gelince bence erkeklerin hissiyatlarını değiştirmeleri lazım.

güzel bir cevap "erkekler hissiyatlarını değiştirsin diye"
benim savunduğum sadece ama sadece ölçülü giyinilmesi o kadar

erkeklere o hissiyatı allah vermiş
maalesef erkekler o hissiyatı eşiyle birlikte kullanması gerekirken farklı şekilde kullanıyorlar

bu yanlış ben bunu kabul ediyorum

ama bayanlarda birazcık ölçülü giyinseler ne kaybederler
bu bir zevk meselesi,biliyorum,buna kimsenin karışmaya hakları yoktur

birazcık ölçülü giyinilse bence duymak istemediğimiz bu tecavüz haberleri en aza düşmezmi?

lütfen yanlış anlamayın erkekleri savunmuyorum
sadece bir hakikatı sizin aracılığınızla açıklamaya çalışıyorum

saygılarımla

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
tamam bende size katılıyorum bizim toplumumuzda kadınlara karşı erkekler tarafından herzaman bir art niyet vardır.Kadınların ölçülü giyinmesi olayına gelince bu her kadın ölçüsüz giyiniyo diye birşey yok ve bu tecavüz olayları kadınların açık saçık giyinmesiyle alakası yok hiç yok birazda erkekleri ele alırsanız sevinirim

Saygılarımla...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
hellish dedi ki:
tamam bende size katılıyorum bizim toplumumuzda kadınlara karşı erkekler tarafından herzaman bir art niyet vardır.Kadınların ölçülü giyinmesi olayına gelince bu her kadın ölçüsüz giyiniyo diye birşey yok ve bu tecavüz olayları kadınların açık saçık giyinmesiyle alakası yok hiç yok birazda erkekleri ele alırsanız sevinirim

Saygılarımla...

elbette her kadın ölçüsüz giyinmez
benim yazılarım giyinmenin dozajını birazcık aşanlara karşı
bu tecavüz olaylarıda açık saçıklıkla çok bağlantılı olmasada;
sizde takdir edersinizki ölçüsüz giyinen bayan arkadaşlar birazcık ölçülü giyinse daha da azalmaz mı?
tamamen bitmez demiyorum

saygılar ve hürmetler

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bu dediğiniz belki tecavüz olayını belki aza indirir ama şunu unutmayınki bşr bayan her ne yaparsa yapsın bu taciz gibi şeylerle sonuçlanmamalıdır.Her kadın çiçektir ama koklamasını bilene...

saygılarımla.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar güzel yorumlar yapmışsınız tartışmışsınız ve bi ortak noktada birleşmişsiniz.....
Doğru mu evet kısmen doğru her zaman ölçülü olmak lazım bu herşeyde böyledir
ama bi konuya dikkat çekmek istiyorum yaşananlar sadece tacizle sınırlı kalınmıyo karşı çıkıldığı için öldürülenler veya yaşadığı olayı kaldıramayıp ki kaldırılır gibi de değildir hayatına son verenler hakikaten üzücü ama bunları yaşayanlar o açık saçık giyinip ölçüyü kaçıranlar değil en azından bu durumu yaşayanların hepsi öyle değil......
Yani bu kötü durum sadece bayanların giyim tarzları değil...! örneklerini hiç mi görmedik hiç mi okumadık..?
Peki sebep ne..? bunu bende tam olarak bilmiyorum ve anlamıyorum, bence bunu yapan insanın acil tedavi görmesi gerekir bu insanlık dışı bir durum.