Kadın çalışmalı mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadın çalışmalı mı ?

• Kullanılan toplam oy
    62

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
sizce, bir kadın çalışmalı mı?
yoksa, evinde oturup çocuğuna bakıp, ev işleri ile mi ilgilenmeli?

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
duruma bağlı kesin birşey söylenmez... eğer bayan çalışmak istiyorsa çalışmalıdır ama çocuğunu ve evini ihmal etmeden...
ama çalışmak istemiyor ve erkeğin geliri de buna müsaaitse çalışmas...

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
bence çalışmalı.. çünkü bir kadın hem çalışıp hem çocuklarına bakıp hem de ev işleriyle ılgılenebilr... bunlara engel değil calışmak..birde kadın ekonomik özgürlüğü eline almalı...

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
ben calıştırmam eşimi gerisi ne yaparsa yapsın ilgilendirmez beni B)

isot

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu devirde kesinlikle çalışmalı..

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Çocuk varsa çalışmamalı.. Çocuk kreşe, anneanneye bırakmak zorunda kalıyor. Sonra ne oluyor?.. Nur topu gibi şımarık bir çocuk :@

mimar_erdo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesin çalışmalı diyemem isterse çalışsın.evini cocuklarını aksatmadıgı sürece ne isterse onu yapsın bence

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
çalışmalı çalışmalı neden dersen kendine olan
güveni artar ve daha dinç olur evde oturupta akşama kadar komşularla dedikodu yapıpta günaha girmez :D

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Tabi ki çalışmalı, ayakları üzerinde durabilmeli..

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
benim çok iyi bir durumum olsa eşimi çalıştırmam neden? otursun evde keyif yapsın çıksın dışarda koca parası yesin :) iş yerinde kendini yormasına ne gerek var. yada az zahmetli işler yapsın. resim galerisi falan açsın :)

param olmadıgına göre kadın çalısmanı eve ekonomik destek oluyor.. bide kadının çalısmasına neden ekonomik özgürlügünü eline alsın diye bakıyorsunuz.. kadınlarda sole bir görüs var evin masrafları erkege ait :S benim kazandıgım bana :s

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Şimdi duruma göre değişir. Hamilelik döneminde çalışmamalı. Ama normalde kadında çalışmalıki daha rahat bir hayat yaşanabilsin. En önemlisi evde erkeğin eline bakmasın para vericek mi diye ;)

yun_us25@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikli olarak gerçekten ihtiyacı olupda çalışanlar müstesna ..
Kadın ve erkek, toplumu oluşturan iki temel unsurdur. Fizyolojik yapı olarak kadın erkeğe oranla oldukça zayıf ve güçsüzdür. Normal şartlar altında, ancak iki kadının kuvveti bir erkeğe denk olabilir.

Duygusal yönden ise kadın daha yüklü erkek ise aksine çok katıdır.

Bu Özellikler sebebiyle tarih boyunca -evrensel toplum özelliği olmayan Amazonlar dışında- kadın; umumiyetle ev bakımı, yemek, kocaya hizmet ve çocuk eğitimi görevlerini üstlenmiştir.

Erkeğin görevleri ise kadına göre daha çok kuvvet ve katılık(kaba kuvvetten ibaret değil) istemektedir. Belli başlıları arasında, evin yiyecek ve giyecek masraflarını karşılamak, dış tesirlere karşı aileyi ve aile yuvasını korumak, en önemlisi neslin devamı için kadına kocalık yapmaktır.

Öte yandan kadının çalışması iş hayatındaki dengeyi alt üst eder.

Toplumdaki iş kapasitesi daima belli bir oranda sabittir. Bu da umumiyetle erkek sayısına eşittir. Bu sahaya kadınlar da el atınca işe giren kadın sayısınca erkek açıkta kalır.(ebelik,hemşirelik,doktorluk..vs.bunların dışında erkeklerin yapacağı işlerde bayanların girmesi)

İşe giren kadınlar umumiyetle aileye ek gelir sağlama sevdasındadırlar. Erkeklerin yüzde yüze varan bir çoğunluğu ise geçimi için çalışmak zorundadır.

Görüldüğü gibi kadına çalışma kapısı açıldığında, bir zümreye daha geniş imkânlar sağlama uğrunda diğer bir zümre açlığa itilmektedir.

Tehlikenin en büyüğü bundan sonra başlar. Aç veya işsiz kalan bir kişinin yapacağı tek şey anarşidir.

Kadın çalıştığında ailede erkek kadın arasında da bir anarşi meydana gelir.

Kadın da kocası gibi akşama kadar çalışmıştır. Akşamleyin yemek yapılmasında, çamaşır ve diğer işlerde, kocasından eşit olarak yardımcı olmasını istemeye hakkı vardır. Bu ihtiyaç bazan ağır basar ve her ikisi de yemek yemeden yatmayı, kirli elbiselerle işe gitmeyi veya her elbise kirlenişinde kuru temizleyiciye koşmayı yahut da elbiselerini yenilemeyi isterler. Bu ise hem ruhi hem de ekonomik yönden bir yıkımdır.

Toplumda iş bölümünün oluşması, insanların kiminin imalatçı, kiminin satıcı kiminin hizmet verici olmasının sebebi de bu ruhi ve ekonomik anarşiyi önlemek içindir. Kadının da iş hayatına atılmasıyla ailedeki iş bölümü tamamen ortadan kalkar ve insanlık ilkel çağlarda olduğu gibi yalnız başına kalmak ve kendi kendine yetebilmek zorunda bırakılır. Bu ilkel bir kafa yapısının ürünüdür. Kadının çalışmasını cafcaflı laflarla bir zorunluluk gibi göstermeye çalışan modernistler aslında kafaları asırların gerisinde kalmış taş devri insanlarından pek farklı bir düşünceye sahip değillerdir.

Halbuki kadın evinde dursa, dinç kalarak ev işlerini görse kocasının hizmetini, çocuklarının bakımını ve eğitimini yapsa ruhi bütünlüğünü korumuş, hem sıhhatim muhafaza etmiş, hem kocasını memnun ve mutlu etmiş, hem de çocuklarını ideal bir şekilde büyütüp eğitmiş olacaktır.

Bütün bu mutlu sahneler basit bir heves ve tutarsız bir sebeple yıkılmaktadır. Kadının hür olması, toplum içine çıkabilmesi ve para kazanabilmesi
O, hür olacağına iş sahalarına hapsedilmekte toplum içine dilediğim gibi çıkacağım derken en mühim değerlerini kendini kadın yapan özelliklerini harcamakta, para kazanmaya çalışırken kazandığı paradan daha fazlasını sokağa çıkmasıyla zaruri olan uydurma masraflara ve evindeki çocukları için tuttuğu hizmetçilere ödemektedir.

pajero

Doçent
Reaksiyon puanı
23
çalışmamalı ben istemem şahsen çalışmalarını.bu işi yapamadıklarından felan degil onlar çok degerli evde yemek yapsa yine yeter :)çalışacagı iş ve ortamda tabiki çok önemli. :(

busem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SLM MİLLET BENCE KADIN TABİKİ DE ÇALIŞMALI EKONOMİK ÖZGÜRLÜK........:)

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yunus yazdıkların senin fikirlerin ise

"Toplumdaki iş kapasitesi daima belli bir oranda sabittir. Bu da umumiyetle erkek sayısına eşittir. Bu sahaya kadınlar da el atınca işe giren kadın sayısınca erkek açıkta kalır.(ebelik,hemşirelik,doktorluk..vs.bunların dışında erkeklerin yapacağı işlerde bayanların girmesi)

İşe giren kadınlar umumiyetle aileye ek gelir sağlama sevdasındadırlar. Erkeklerin yüzde yüze varan bir çoğunluğu ise geçimi için çalışmak zorundadır. "

kısmına katılıyorum.. Bir yandan da diyorum Türkiye'deki işsizliğin sebebi bayanların iş hayatına atılmaları mı acaba? :D

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
yun_us25 okicaktım yazını ama çok uzun yazmışsın ;D

bencede çalışmalı nokta :P

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Niye şöyle orta şekerli bir şık yok?
Hep "kesinlikle" :*

yun_us25@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iol dedi ki:
Yunus yazdıkların senin fikirlerin ise

"Toplumdaki iş kapasitesi daima belli bir oranda sabittir. Bu da umumiyetle erkek sayısına eşittir. Bu sahaya kadınlar da el atınca işe giren kadın sayısınca erkek açıkta kalır.(ebelik,hemşirelik,doktorluk..vs.bunların dışında erkeklerin yapacağı işlerde bayanların girmesi)

İşe giren kadınlar umumiyetle aileye ek gelir sağlama sevdasındadırlar. Erkeklerin yüzde yüze varan bir çoğunluğu ise geçimi için çalışmak zorundadır. "

kısmına katılıyorum.. Bir yandan da diyorum Türkiye'deki işsizliğin sebebi bayanların iş hayatına atılmaları mı acaba? :D
Aslında bayanların kendi alanlarında yapacağı güzel işlerde var.Önemli olan alanları karıştırmamak...

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
çünkü kadınlar oturup evinin sultanı olmalı
kocası ise onun nafakasını temin ederek sultanını memnun etmeli

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
yanlış anlaşılmasın arkadaşlar
bu sadece ve sadece benim düşüncem

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
çalışmalı hayat okadar acımazsızki... olduki başındaki erkeği vefat etti ve hiç bir sosyal hakkı yok ne yapcak bu kadın veya kocası emekli oldu ve öldü ne olcak bu kadıının hali kendini garanti altına almak için çalışmalı diyorum,sağ elin sol ele faydası yok ta oyüzden yanii..ayrıca çalışan kadının evi nedense daha düzenli oluyor (A) o.O ^^

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
hayır çalışmamalı
olduki erkeği vefat ederse babası,yoksa abisi,yoksa erkek kardeşi,yoksa amcası,yoksa dayısı,yoksa dedesi o kadına bakmakla yükümlüdür vede onlardan birtanesi mutlaka vardır o kadının nafakasını temin edecektir.işte kadının sigortası
böyle bir sigorta sizce hangi erkekte vardır.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
ewet çalısmalıya oy virdim :D :D kendi ayakları üzerinde durabilmeli oo bu saydıklarına kalırsa yandık :D

Zaten benim fikrim ülkenin başında bir bayan olmalı bide bide onu deneyelim
Belki daha güzel olur :D

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
bence benim eşim evimin sultan olmalı
ben eşimi sevdiğim için onu sultanlar gibi yaşatmak isterim
3 kuruş fazla paranın kölesi olsun istemem

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
tabi eşinin istemesine de bağlı...ayrıca durumu olmayıpta kendince delikanlılık taslayan erkeklerde var bunu bi gurur meselesi haline getirip kendisi ay sonunu nasıl getireceini düşünür ^^

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
aynen üzerine bastınız
bende öyle erkeklerden nefret ederim
bu konuda hem fikiriz

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
çalışıp çalışmamalıdan önce çalışma becerisine sahip olması gerektiği yönünde düşüncelerim var, mutlaka o beceriye sahip olmalı, daha sonrası hayat koşullarına göre şekil alır.. yani eş, bir olaya farklı yönlerden bakabilmeli, alternatifleri olmalı, üretebilmeli vs vs, ev kadını olsa bile..
ev de oturup boş boş sabah programlarını ve öteki berikiyle dedikodu yapacağına çalışmasını isterim.. :)