graphicxer
Doçent
- Katılım
- 7 Eylül 2009
- Mesajlar
- 861
- Reaksiyon puanı
- 20
- Puanları
- 0
Aykut Kocaman tarz olarak Barcelonayı beğenir. Hiç kimseden korkmaz. Hızlı, dikine oynayan ve topa mümkün olduğunca sahip olan futbolcuları sahaya sürer. Çalışmayanı gönderir, yerine kulübü yükseltecek futbolcular aldırır.
ERTUĞRUL Sağlamın Beşiktaştan ayrılışını hatırlar mısınız? Takımın durumunu.. Ya da Oğuz Çetinin hangi şartlarla göreve getirilip 10 maç sonunda gönderilişini.. Bir de kendi sahasında F.Bahçeye 4-0, Chelseaye 5-0 yenilen Fatih Terimin kariyer olarak nerelere geldiğini.. 3-0dan 4-3 Fenerbahçeye maç veren genç Mustafanın hangi noktalara ulaştığını..
Trabzonspora şampiyonluğu kaybettirdiği söylenen Şenol Güneşin Milli Takıma kazandırdığı unutulmaz dünya üçüncülüğünü.. Ve şimdi Aykut Kocaman.. Taraftarın yüzde doksanı Aykutun arkasında.. Bunu hem konuştuklarımdan hem de bana gelen maillerinden anlıyorum. Yüzde onu medyada çıkan saçma sapan haberlerden etkileniyor. Daumun, Kingsonun ya da başka tutunamayanların sözlerinden..
Adam gibi adam
Aykutu ne kadar tanırsınız? Futbolcu olarak Fenerbahçedeki daha ilk maçında oyuna ikinci yarıda girip 4 gol attığını bilir misiniz? Aynı sezon gol kralı olduğunu, bunu Fenerbahçe formasıyla üç kez tekrarladığını, Türkiye 1. Liginde en çok gol atan F.Bahçeli futbolcu olduğunu bilir misiniz?
Veselinoviç, Hiddink, Venglos, Osieck, Parreira gibi çok önemli teknik direktörlerle çalıştığının farkında mısınız? İstanbulspor, Konyaspor, Malatyaspor, Ankarasporu çalıştırırken büyük takımlara karşı aldığı sonuçları incelediniz mi? Örneğin önceki yıl Ankarasporun sezonun ikinci yarısını ikinci bitirdiğinin farkında mısınız? Aykuttan korkanlar var.. Malum.. Ama sevenleri çok daha fazla.. Çünkü Aykut önce kulübünü düşünür.. Bir transfere kulübüne gerekliyse onay verir. Asla ve asla kulübün bir kuruşunun dolaylı yoldan cebine girmesine izin vermez. O yüzden Adam gibi adamdır.
Musluğu kesilenler...
Musluğu kesilenler bu yüzden onu suçlar.. Transfer istedim yaptırmadı der.. Sağa sola mesaj atıp, konuşup, sonra yalanlar.. Saçları yıkansa da temizlenmez.. Ama Aykutun geleceği de geçmişi de pırıl pırıldır.. İyi bir aile babasıdır. Eşi ve iki kızıyla düzenli bir hayatı vardır.
Aykut Barcelonayı beğenir tarz olarak. Kafasında Kadıköyde bir Barça yaratmak yatar.. Hiç kimseden korkmaz. Herkesi dinler, ama doğru bildiğini yapar. Hızlı, dikine oynayan ve topa mümkün olduğunca sahip olan futbolcuları sahaya sürer.. İdman yapmayanı, çalışmayanı, mücadele etmeyeni gönderir, yerine kendini değil, kulübü yükseltecek futbolcular aldırır. Ama kompleksli de değildir. Yıldızların duygularını anlar. Onları kazanmak için uğraşır..
Aykut Ferguson
Kocaman, tıpkı Manchester Uniteddaki Alex Ferguson gibi; hem takımın teknik direktörlüğünü üstlenecek hem de transferleri yapacak.
FENERBAHÇE, Christoph Daum krizini nihayet çözümleyip Alman çalıştırıcıyla yollarını ayırırken, yerine getirilecek olan Aykut Kocamanla Türk futbolunda yeni bir çığır açılacak. Kocaman, tıpkı Manchester Uniteddaki Alex Ferguson gibi, sadece teknik direktörlük yapmayacak; transfer dahil her konuda tam yetkili olacak. Fenerbahçede bundan böyle hangi futbolcuların alınacağına ve gönderileceğine tek başına karar verecek olan Kocaman, gerek duyduğu taktirde teknik direktör bile transfer edebilecek. Ve bu çalışmalar sırasında isterse transfer pazarlıklarına katılabilecek.
Öte yandan, Aykut Kocamanın, Sırp futbolcu Milos Krasic ile görüşmek için, bugün yurt dışına gitmesi bekleniyor.
F.Bahçe bu sezon kapalı gişe oynar
DAUM, Galatasarayı 3-1 yendikleri maçta Kazımı Aykutun isteğiyle santrfor oynattığını söyledi. Neden çıkıp işime karışıyor demedi de teşekkür etti? Neden kaybedilen her puandan sonra veya maçların devre arasında Aykutla taktik konular konuşmaya çalıştı da, işler iyi giderken bunu hiç açıklamadı.. Bunları takım içinden duyduk, ama Daumun ağzından hep kötü şeyler işittik.
Aykutla son 1 yılda iki kez oturup konuştuk. Birinde Ankarasporu çalıştırıyordu, röportaj yaptık. Fenerbahçeyle ya da Özerin Fenerbahçeye gideceği hakkında hiç konuşmadı. İkincisini geçen hafta yaptık. 2 saat dertleştik. Ertesi gün Stoch imza attı Fenere.. İma dahi etmemişti bana..
Aykut adamdır.. Barça, Guardiolayı bir yıl B Takımının antrenörü yaptı, sonra A Takıma geçirdi. Kimse B Takımda kalsın, tecrübesiz demedi.. Sonuçta 6 kupa aldı Guardiola ve futbol başka bir bakış açısı getirdi..
Terim de getirmişti o bakış açısını, Denizli de. Şimdiden kombilerinizi alın derim.. Şampiyonluk gelir gelmez, kupa alınır alınmaz.. Ama Aykut Kocamanın Fenerbahçesi bu sezon kapalı gişe oynar.. Çünkü 55 bin Adam gibi adam yeter, Hep destek tam destek için..
Kaynak