Kadavradan Yapılan Rahim Nakli İle İlk Canlı Bebek Doğumu Gerçekleşti!

Bu konuyu okuyanlar

bilicimustafa12

Müdavim
Katılım
24 Mayıs 2017
Mesajlar
7,164
Reaksiyon puanı
626
Puanları
113
Yaş
25
2248492_810x458.jpg

Ölü bir donörden yapılan rahim naklinden sonra ilk canlı bebek doğumunun Brezilya'da başarıldığı, tıp dergisi The Lancet'te yer alan bir yazıyla açıklandı. Ölü donörlerden rahim nakli ameliyatlarının daha önce Türkiye, ABD, Kanada ve Çek Cumhuriyeti'nde 10 kez yapıldığı ancak hiçbirinde canlı bebek doğumunun başarılamadığı belirtildi
Ölü bir donörden yapılan rahim naklinden sonra ilk canlı bebek doğumunun Brezilya'da başarıldığı, tıp dergisi The Lancet'te yer alan bir yazıyla açıklandı.
Reuters'ta yer alan habere göre; Brezilya'da yapılan nakil operasyonundan sonra gerçekleşen hamileliğin 35'inci haftasından sonra sezaryen yöntemiyle 2.550 gram ağırlığında bir kız bebeğin doğduğu bildirildi.
Araştırma ile ilgili yazının Lancet dergisine verildiği tarihte 7 ay 20 günlük olan kız bebeğin anne sütüyle beslendiği ve 7.2 kilogram ağırlığa ulaştığı belirtildi.
İngiltere'de yayınlanan Lancet'teki yazıda, operasyonla atardamarlar, bağ dokuları ve vajina kanalı bağlantılarının yanı sıra ölü donör ile alıcı hastanın rahmindeki damarların da birleştirildiği açıklandı.


KADAVRADAN RAHİM NAKİLLERİNİN HİÇBİRİNDE CANLI BEBEK DOĞUMU BAŞARILAMADI
Araştırmayı yöneten Sao Paulo Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Dani Ejzenberg, 2016 yılı Eylül ayında, o tarihte 32 yaşında olan ölü donörden yapılan rahim naklinin, bu tekniğin başarılı olduğunu gösterdiğini söyledi.
Ölü donörlerden rahim nakli ameliyatları daha önce ABD, Kanada, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'de 10 kez yapıldı ancak hiçbirinde canlı bebek doğumu başarılamadı. Halen rahim naklinde uygulanan kuralın, organın kendi rızasıyla donör olan bir akrabadan alınmasını şart koştuğunu söyleyen Dr. Ejzenberg, "Öldükten sonra organlarının alınmasına izin verenlerin sayısı canlı donörlerden çok fazla; bu yöntemle donör sayısı çok fazla yükselebilir" dedi.
Canlı bir donörden alınan rahimle doğan ilk bebek 2013 yılında İsveç'te dünyaya gelmişti. Bilim dünyasında bu tür 39 nakil yapıldığı ve bunlardan 11'inin canlı doğumla sonuçlandığı biliniyor. Rahim nakli yapılan kadının, Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser Sendromu adlı bir durumdan dolayı doğuştan rahminin bulunmadığı açıklandı.
Kaynak: HT
 

taner.taner

Öğrenci
Katılım
7 Aralık 2018
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
64
çok güzel bir kadın rahim nakil ameliyatı gerçekten süper bir nakil birde yüzde yüz hamile ve doğum yapabilmeside ayrıca çok başarılı güzel bir ameliyat olmuş böyle bir ameliyat 25ile 30yş arasında beyin ölümü gerçekleşmiş bir bayan organ bağışı yapsa kan ve doku uyumu gerçekleşse erkeğe rahim ve vajına nakli uygulansa erkekte hamile kalsa ve doğursa çok harika olur böyle gerçek rahim nakli olup uyum ve ameliyat başarılı olsa ben hemen kadın rahim nakil ameliyatı olurum tabiki maddiyat çok yüksek olmayacak kadın olup hamile kalıp çocuk doğurmak çok isterim ve arzum bu benim hissim ve duygum sahsi düşüncem okadar
 
Son düzenleyen moderatör:

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Söz konusu haber dünya için bir baş yapıt olacak cinsten bir haber. Tıp biliminde bunu ilk kez tutturmaları sevindirici.

Bu arada @taner.taner arkadaşım sizin bahsini yapmış olduğunuz rahim ve diğer söylediğiniz aynı şeyler değil. Rahim farklı bahsettiğiniz farklı bir yer. :) Bilginize.
 

taner.taner

Öğrenci
Katılım
7 Aralık 2018
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
64
böyle gerçek rahim ve vajına organ nakil ameliyatı erkeğede uygulanırmı aynı bir kadın gibi hamile kalabilirmi ben gerçekten böyle bir nakil olsa hemen kadın gibi hamile kalmayı ve gerçek doğum yapmayı çok arzu ediyorum
 
Üst