• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Kaç Yıl Gider?

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
687
Mi 9T ve Redmi Note 7 kaç yıl gider ?(Pubg gibi ağır oyunlar veya uygulanalar olmadan)

Isaac42

Profesör
Reaksiyon puanı
2,525
Redmi note 7 2 sene mi9t 3 sene götürür stabil bir şekilde. Bu arada ağır kullanım olmayacağı için + 1 sene eklenebilir her ikisine de.

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
687
Söylediğiniz gibi belirli ömürlerinden sonra arayüzde kasmalar görülebilir mi acaba?

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
Redmi Note 7 tahminen 2-2,5 yıl kullanılır
Mi9 T ise 3,5-4 yıl sizi üzmeden ihtiyaçlarınızı karşılar beklediğiniz performansı sergiler

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Söylediğiniz gibi belirli ömürlerinden sonra arayüzde kasmalar görülebilir mi acaba?

İllaki ama sd730 olan mi 9t daha da 5 yıl filan gideri olur diye düşünüyorum çünkü işlemcisi üst segmente yakın öteki orta segmentin aşağı kısmına yakın artık 3/4 senelik işlemci sd 660...

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Ucuz yollu uzun gidecek bir şey istersen mi a3 bakabilirsin ama ekran paneli hd+ ve amoled bilgin olsun çözünürlükten kaybediyor biraz.

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
687
Ucuz yollu uzun gidecek bir şey istersen mi a3 bakabilirsin ama ekran paneli hd+ ve amoled bilgin olsun çözünürlükten kaybediyor biraz.
Ona da baktım ancak RN7 ile çok fark bulamadım(aradaki fiyata deyecek bir fark)

The Cyclist

Dekan
Reaksiyon puanı
6,906

Hocam Mi A3 alacağıma A50 alırım. Cihaz harbi boş. Ekran- işlemci- kamera rakiplerine göre düşük. RN7’yle aynı fiyatlara satılsa anlarım ama bu fiyatlarla alınmasını önermem.

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Redmi note7 fiyatı düşmüş görmemişim, kusura bakmayın o zaman bende redmi note 7 diyorum.
usta hatırlıyon mu zamanında bu cihazı bana sen önermiştin bende telefona Google görsellerden bakınca İPhone'dan tamamen soğumuştum hala da gıcık kapıyorum gözümü açtığın için çok teşekkür ederim 2 ay sonra Mİ9T alıyorum inşallah

Reaksiyon puanı
16,128
Gm9pro nokta tele 3 5 K verilmez ekonomik kriz varken.

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
usta hatırlıyon mu zamanında bu cihazı bana sen önermiştin bende telefona Google görsellerden bakınca İPhone'dan tamamen soğumuştum hala da gıcık kapıyorum gözümü açtığın için çok teşekkür ederim 2 ay sonra Mİ9T alıyorum inşallah
İnşallah 2 ay sonra Mi 9t kullanıcısı olarak yorumlarını artılarını eksilerini falan yazarsın umarım. Bende merak etmedim değil o cihazı. Ama tercihim a70 oldu. Brnim için ideal bir telefon a70. Bende o zamana a70 almış olurum umarım
Ama Mi 9t hakkında gözlemlerinizi merak ediyorum.
O konuyu açınca bana da haber verirseniz sevinirim ??

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
İnşallah 2 ay sonra Mi 9t kullanıcısı olarak yorumlarını artılarını eksilerini falan yazarsın umarım. Bende merak etmedim değil o cihazı. Ama tercihim a70 oldu. Brnim için ideal bir telefon a70. Bende o zamana a70 almış olurum umarım
Ama Mi 9t hakkında gözlemlerinizi merak ediyorum.
O konuyu açınca bana da haber verirseniz sevinirim ??
Bende 5 yıllık 5s kullanıcısı olarak artık muradıma ermek istiyorum Mİ9T benim için ideal bir telefon tasarımı ekranı bataryası ile bir albenisi var 5s'ten geçeceğim için mağara çağından teknoloji çağına atlamış gibi olacağım
Mİ9T alınca kullanıcı deneyimlerimi aktardığım bir konu açmak isterim ama onun için elime Mİ9T geçmesi gerekiyor bu arada ben ithalatçı garantili almak istiyorum çünkü xiaomi tr garantili fiyatı 2500'lere düşmez ama ithalatçı garantili 2800'lerden 2300'lere düşer bence fiyatının düşmesini beklememin nedeni ise telefonu ablam alacağı için maddi olarak onu çok zorlamak istemiyorum 3000'i pahalı buluyor 2500'e zor ikna ettim

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
687
Bende 5 yıllık 5s kullanıcısı olarak artık muradıma ermek istiyorum Mİ9T benim için ideal bir telefon tasarımı ekranı bataryası ile bir albenisi var 5s'ten geçeceğim için mağara çağından teknoloji çağına atlamış gibi olacağım
Mİ9T alınca kullanıcı deneyimlerimi aktardığım bir konu açmak isterim ama onun için elime Mİ9T geçmesi gerekiyor bu arada ben ithalatçı garantili almak istiyorum çünkü xiaomi tr garantili fiyatı 2500'lere düşmez ama ithalatçı garantili 2800'lerden 2300'lere düşer bence fiyatının düşmesini beklememin nedeni ise telefonu ablam alacağı için maddi olarak onu çok zorlamak istemiyorum 3000'i pahalı buluyor 2500'e zor ikna ettim
Bana da babam alacak (taksitli bir şekilde) ilk önce S10e'ye baktık taksit seçeneği olmaması ve 4500 seviyesi olması bizi itti.Mi 9T ye baktık 3499 tl 6 taksit teknosa da bulduk ancak onun da fiyatı 3800'e yükselmiş.Mi Store'de de taksit yapmıyorlar.Babam Redmi Note 7'yi 1749 TL'ye bulunca almak istedi bana :D .O yüzden sordum (bu arada babam da 5.5 yıllık 5S kullanıcısı bende telefonumun olmaması itibariyle kullanıyorum biraz hala gideri var gibi..Ancak kişiden kişiye değişir tabii).
Şimdiki sorum şu Mi 9T yerine RN7 alırsam ne kaybederim ?

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375
Bana da babam alacak (taksitli bir şekilde) ilk önce S10e'ye baktık taksit seçeneği olmaması ve 4500 seviyesi olması bizi itti.Mi 9T ye baktık 3499 tl 6 taksit teknosa da bulduk ancak onun da fiyatı 3800'e yükselmiş.Mi Store'de de taksit yapmıyorlar.Babam Redmi Note 7'yi 1749 TL'ye bulunca almak istedi bana :D .O yüzden sordum (bu arada babam da 5.5 yıllık 5S kullanıcısı bende telefonumun olmaması itibariyle kullanıyorum biraz hala gideri var gibi..Ancak kişiden kişiye değişir tabii).

Ne kadar kullanacaksın? Oyun performansı önemlimi?

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
687
Ne kadar kullanacaksın? Oyun performansı önemlimi?
3.5-4 yıl kullanırım (daha doğrusu kullanmam gerek zaten) Üst düzey telefonu zorlayacak oyunlara bakmam ancak oyun oynarım(Oddmar,traffic racer,clash of clans gibi)Oyun dışında sosyal medya ve internet mecrasında takılırım.Gün içinde fazla kullanmam bunların dışında...

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Ben 5s'in yetersiz geldiğini 2017'de farkettim özellikle ekran ve bataryası bana çok yetersiz geliyor bu arada 5s benim ilk ve son İPhone'um olacak artık İPhone benim ilgimi çekmiyor ve son 5 yılda en çok bataryasından çektim sırf batarya bile İPhone kullanmamak için geçerli bir sebep ben kablosuz kulaklık ile müzik dinleyen biriyim okula gelirken ya şarjım bitiyor ya da tek basamaklara düşüyordu okula giderken çantamda hep şarj aleti taşıyordum şarj aletim olmadan dışarı çıkamıyordum anasını satayım okula gelince de hep priz arıyordum artık bu durum benim sinirimi bozmaya başladı inşallah 2 ay sonra kurtulacam tükürdüğümün 5s'inden bu arada 5 sene öncesine kadar 4 inç bana ideal geliyordu ama artık ekranı çok küçük geliyor gerçi ben o g*t kadar ekranda GTA SA bitirdim o da ayrı bir konu
Bence babanı Mİ9T almaya zorlamalısın çünkü Redmi Note 7'de Samsung lensi var ayrıca sd660 işlemci var ki bu işlemci baya eski bir işlemci ayrıca telefonun alt çerçevesi bir parmak kalınlığında bunlara takılmam de al derim ama önümüzdeki ay Redmi Note 8 gelecek onu bekle bence normalde bende 3 ay öncesine kadar RN7 istiyordum ama @HYÇ bana önermedi sorunlu bir telefon olduğunu ve band20 sorunu olduğundan bahsetti bende haliyle uzak durdum bir de Mİ9T kesinlikle alınmaya değer bir telefon ama Note 8 ve Pro modellerine bir bak derim düz model benim pek ilgimi çekmedi ama Pro modeli baya seksi duruyor diyebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada telefon alacaksan hepsiburada'dan almalısın teknomarketler çok kazıktır ayrıca Mİ9T'nin 128 gb modeli 3500 tl iken teknosa'da 64 gb'lığı aynı fiyata satılıyor resmen soygunculuk derim buna
fiyatlara epey akakçe gibi sitelere bakacaksın ithalatçı garantili 2700-2800'lerde 2 ay daha bekleyebilirsen daha da düşer diye tahmin ediyorum dolar fırlamazsa eğer
RN7 alırsan en basitinden tam ekran deneyimini kaybedersin işlemci çok önemli bir faktör sd660 eskidi artık RN7'yi en fazla 2,5 yıl kullanırsın ama Mİ9T'yi 4 sene çok rahat kullanırsın

3.5-4 yıl kullanırım (daha doğrusu kullanmam gerek zaten) Üst düzey telefonu zorlayacak oyunlara bakmam ancak oyun oynarım(Oddmar,traffic racer,clash of clans gibi)Oyun dışında sosyal medya ve internet mecrasında takılırım.Gün içinde fazla kullanmam bunların dışında...
bence Redmi Note 8'i bekle

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
İnşallah alırsınız uygun fiyata. Tabi ithalatçı garantili yerine xiaomi Türkiye garantili olması ayrı bir avantaj olurdu. Ama Mi 9t kaliteli bir telefon olduğunu bildiğimden garanti konusunda pek sıkıntıya düşmezsiniz diye düşünüyorum. Benim de Birkaç ay artık Ne zamana alırım bilmem “inşallah “ en kısa zamanda alırım.
Önce 6 plus umu satmam lazım ??
Neyse siz her ne zman olursa olsun 3-4 ay sonra da olsa da konuyu açtığınızda bana da haber ederseniz çok çok sevinirim ???

Leand

Dekan
Reaksiyon puanı
4,375

Mi 9t al redmi note 7'yi 4 yıl kullanırsın ama kullanmak var kullanmak var anladın sen onu. :)

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
İnşallah alırsınız uygun fiyata. Tabi ithalatçı garantili yerine xiaomi Türkiye garantili olması ayrı bir avantaj olurdu. Ama Mi 9t kaliteli bir telefon olduğunu bildiğimden garanti konusunda pek sıkıntıya düşmezsiniz diye düşünüyorum. Benim de Birkaç ay artık Ne zamana alırım bilmem “inşallah “ en kısa zamanda alırım.
Önce 6 plus umu satmam lazım ??
Neyse siz her ne zman olursa olsun 3-4 ay sonra da olsa da konuyu açtığınızda bana da haber ederseniz çok çok sevinirim ???
Gönül isterdi ki bende xiaomi tr garantili almak isterdim lakin telefonu ablam alacağı için onu da maddi olarak zorlamak istemiyorum 2500'e zor ikna ettim 3000'i pahalı buluyor malesef halbuki adam akıllı telefonlar hep 3000'den başlıyor haksızsam haksızsın de
Ben bir telefonu 5 sene kullandığım için garanti problemi yaşayacağımı zannetmiyorum çünkü benim 5s'in 2 sene garantisi vardı hiç servis yüzü görmedi ta ki garantisi bitene kadar :)
2017 sonlarında anakartı yandı ve orta tuş bozuldu üstüne touch id gitti 4-5 ay önce de yüz üstü düştü hem ekran hem dokunmatik panel gitti orta tuş da gitti assistive touch kullanıyordum bir de bataryası şişmişti yani uzun lafın kısası 2-3 sene garanti konusunda sıkıntıya düşmem gecen sene ve bu sene hor kullandığım doğrudur napıyım sıkıldım anasını satayım 5 sene boyunca aynı telefonu kullanmak nedir bilir misin kardeş ?
Takip ederseniz sizi bulmam çok daha kolay olur kullanıcı adınız pek catchy (akılda kalıcı) değil

Son düzenleme:

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Gönül isterdi ki bende xiaomi tr garantili almak isterdim lakin telefonu ablam alacağı için onu da maddi olarak zorlamak istemiyorum 2500'e zor ikna ettim 3000'i pahalı buluyor malesef halbuki adam akıllı telefonlar hep 3000'den başlıyor haksızsam haksızsın de
Ben bir telefonu 5 sene kullandığım için garanti problemi yaşayacağımı zannetmiyorum çünkü benim 5s'in 2 sene garantisi vardı hiç servis yüzü görmedi ta ki garantisi bitene kadar :)
2017 sonlarında anakartı yandı ve orta tuş bozuldu üstüne touch id gitti 4-5 ay önce de yüz üstü düştü hem ekran hem dokunmatik panel gitti orta tuş da gitti assistive touch kullanıyordum bir de bataryası şişmişti yani uzun lafın kısası 2-3 sene garanti konusunda sıkıntıya düşmem gecen sene ve bu sene hor kullandığım doğrudur napıyım sıkıldım anasını satayım 5 sene boyunca aynı telefonu kullanmak nedir bilir misin kardeş ?
Takip ederseniz sizi bulmam çok daha kolay olur kullanıcı adınız pek catchy (akılda kalıcı) değil
Evet haklısınız 5 sene iyi dayanmışsınız bir telefona. Ben bile 6 plus ü alalı bir buçuk yıl olmadı sıkıldım.
Elimizdeki şartlar maalesef bazen istediğimiz şeyleri almaya yetmiyor olabilir. Bu durumda kanaat etmek gerekir. Ne de olsa bizdeki derdi nimet sayanlar çook.

Kullanıcı adım her ne kadar akılda kalıcı olmasa da
Ben çok seviyorum nickimi...
Kullanıcı adımı Değiştirmek için nasıl uğraştım bir bilseniz ????

Son düzenleme:

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
687
Mi 9T'nin tam ekranlı olduğu için ekran değişiminde sıkıntı çıkarırmı acaba?Pek düşüreceğimi sanmıyorum ancak kaza bu tabiki olur da düşerse sıkıntısı olur mu?

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Mi 9T'nin tam ekranlı olduğu için ekran değişiminde sıkıntı çıkarırmı acaba?Pek düşüreceğimi sanmıyorum ancak kaza bu tabiki olur da düşerse sıkıntısı olur mu?
nano cam koruyucu taktırırım bir de spigen rugged armor çakarım zırh gibi telefon olur evel allah

Evet haklısınız 5 sene iyi dayanmışsınız bir telefona. Ben bile 6 plus ü alalı bir buçuk yıl olmadı sıkıldım.
Elimizdeki şartlar maalesef bazen istediğimiz şeyleri almaya yetmiyor olabilir. Bu durumda kanaat etmek gerekir. Ne de olsa bizdeki derdi nimet sayanlar çook.

benimde 5 sene önce kullanıcı adım capemre idi ve avatarım ise Captain America kalkanı vardı Haziran ayına kadar bu kullanıcı adı ile avatar ile takıldım sonra sıkıldım bende Spider-Man hayranı olduğum için kullanıcı adımı Webhead yaptım zaten karakteri ne kadar sevdiğim avatarımdan anlaşılıyordur
aslında telefonun bana yetersiz geldiğini 2017'de anladım o zamanlar İPhone 7'ye geçmek istiyordum ama dolar birden fırlayınca İPhone fiyatları da fırladı aradan 1 sene geçti hala İPhone 7 veya 8 istiyordum çünkü ben İPhone'dan başka telefon kullanamam zannediyordum o zamanlar (İPhone inadım vardı) İOS işletim sistemine alışınca insan başka telefon kullanmak istemiyor hali ile daha sonra 2019 yılına girdik o zamanlar İPhone XR ilgimi çeken bir cihazdı ama fiyatı gereksiz pahalıydı ben de Ocak ayında İPhone XR alınmaya değer mi başlıklı bir konu açtım ve 100'ün üzerinde cevap geldi @Leand isimli bir kullanıcı ile tanıştım ve bana Redmi Note 7 önerdi Google'dan cihazın görsellerine baktım cihaz tasarımı ile beni benden aldı o günden sonra İPhone'dan ciddi anlamda soğudum aradan 9 ay geçti hala İPhone'a gıcık kapıyorum özellikle de bataryası kullanmamak için geçerli bir sebep
Ben telefonda kablosuz kulaklık ile müzik dinleyen biriyim ve okula gidip gelirken çok dinliyorum okula geldiğimde ya şarjım bitiyordu ya da tek basamaklara düşüyordu bu yüzden şarj aleti olmadan evden çıkamıyorum okula giderken bile çantamda şarj aleti oluyordu ve bu durum benim çok sinirimi bozuyordu umarım en kısa zamanda Xiaomi Mİ9T'ye geçerim de muradıma ermiş olurum

Açık konuşmak gerekirse ben yurtdışına yerleşirsem inşallah kullanacağım telefon OnePlus olur İPhone artık bana hitap etmiyor
not: Ben olsam kullanıcı adımı Naofumi-sama yapardım :)

Son düzenleme:

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Tavsiye için teşekkürler ama Kullanıcı adımı çok seviyorum
Şahsen hiç değiştirmeye niyetim yok
Animeye karşı öyle fazla bir ilgim yok. Şuan a70 den Başka derdim yok zaten
Profil fotoğrafı da değiştiriyorum değiştiriyorum yine dönüp dolaşıp bu kızı yapıyorum. çok tatlı geliyor bana da. Biraz kendimi temsil ediyor Nick im ve profil fotoğrafım