Kabloyu Ellemeden İnt. Gelmiyor:S

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar sabahtan beri teknik sorunlar nedeniyle internete bağlanamıyorum..İnt kablosunun modeme bağlandığı kablo uzerinde bir bağlantı noktası var ve ben bu kısmı elimle tutmadığım taktirde internete kesinlikle bağlanamıyorum..Sanırsam yalıtkanlıkla ilgili bi problem var ama ne denediysem olmadi..Yalıtkan bant kullandım uclarını birleştirdim,yarı iletken şeyler dahi kullandım:/ Su an bi elim kabloda tek elle yaziyorum..Bu işlerden anlayan biri varsa yardımcı olsun yoksa bu internet mevzusu kısa zamanda beynime kısa devre yaptıracak::mad: :helpsmilie:

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Su an değiştirme şansım yok pek..Ama niye sadece elleyince geliyor ben onu anlamadım:S

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Belki senin elin elektriği çok iyi iletiyordur:DNeyse başka birşey gelmiyor aklıma senin işin yoksa 2 saat uğraşıp kabloları değiştirirsen düzelebilir.Birde kablolara iyi bak bir yerde kesik yırtık falan yıpranmış bir yer olabilir yani bir yeri kopmuş olabilir belkide tuttuğun kablonun içindeki kabloların biri kopmuştur sen tutunca birleşiyorlardır ama bu sen tutunca birleşirler olayının olması az şans işi.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kabloları değiştirsen tamamen?Denedin mi?

Belki senin elin elektriği çok iyi iletiyordur:DNeyse başka birşey gelmiyor aklıma senin işin yoksa 2 saat uğraşıp kabloları değiştirirsen düzelebilir.Birde kablolara iyi bak bir yerde kesik yırtık falan yıpranmış bir yer olabilir yani bir yeri kopmuş olabilir belkide tuttuğun kablonun içindeki kabloların biri kopmuştur sen tutunca birleşiyorlardır ama bu sen tutunca birleşirler olayının olması az şans işi.

iki yorumda doğru kabloları değiştirmekten başka şansın yok...
büyük ihtimal excellent dediği gibi sen elleyince kopuk, yıpranmış kısım birleşiyordur ondan geliyordur

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Büyük ihtimal sen elleyince içeriden yırtılmış olan kısım birleşiyordur
değiştir kurtul

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok saolun arkadaşlar biraz uğraştırdı ama becerdim sonunda..Balkondaki telefondan gelen kabloyla int kablosunun birleştiği nokta tamamen paslanmış kopukluklar oluşmuş..Baya bi uğraştım o kısmıda düzelttikten sonra internet geldi sonunda..Simdi rahatım switch de bağladım bir evde çift internet gayet güzel gidiyor:)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kablonun tam ucundaki yerden (jak) dolayı olabilir. yenisini tak-taktırt bir elektrikçide veya bilgisayarcıda...