Kablosuz ağ hakkında bir soru

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kablosuz ağ üzerinde bir ip'nin benim bilgisayarıma girmesini nasıl engellerim acaba? Mesela kablosuz ağ üzerinde başka biri ufak bir yazılım yardımıyla msn konuşmalarımı görebiliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
modem üzerinden bu işlemi yapabilirsin

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Modeme erişemiyorum çünkü modem bana ait değil.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Sanırım wireless anten PC ya da wireless özelliği olan bir laptop, netbook ile bir wireless modeme bağlanıp interneti kullanıyorsunuz, sizin bilgisayarınıza girmemeleri için öncelikle Ağ ve Paylaşım Merkezinde Ağ konumu ayarlerken Ev ağı değil, Ortak Ağ şeklinde ağ kurun.

Bunun dışında Firewall özelliği olan bir antivirüs programı ya da Antivirüs+Firewall programı beraber kullanın,bir sorun olmayacaktır.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Zaten ortak ağ olarak girilmiş vaziyette. Ayrıca Norton Internet Security 2011 kurulu.

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
birde böyle dene

Mac adresi filtrelemeyi kullanmamızın amacı, ağımıza sadece onay verdiğimiz mac adresli bilgisayarların girmesini sağlamaktır. Her ethernet kartının mac adresi farklıdır. Biz kablosuz ethernet kartımızın mac adresini kullanacağız. Mac adresi öğrenme; mac adresini öğrenmek istediğimiz bilgisayarda çalıştır’a cmd yazıp entera basın, daha sonra ipconfig /all diyerek mac adresini (Fiziksel Adres) öğrenin. Örnek bir mac adresi : 00-13-E8-0E-92-C3
Airties RT-205 için mac adresi filtreleme;

1. http://192.168.2.1 bu adresten modemin yönetim ekranına girelim
  2. Sol tarafta açılan menüden Kablosuz > Mac Adresi Filtrelemeye girelim
  3. Mac Filtrelemeyi Etkinleştir’e tik atıp az önce öğrendiğimiz, kablosuz ağımızı kullanmasını istediğimiz mac adresini boş kutucuğa yazıp izin vere tıklayın
Artık kablosuz ağınıza sizin onay vermediğiniz hiç bir bilgisayar giremeyecek..

örnektir

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kablosuz ağ üzerinde bir ip'nin benim bilgisayarıma girmesini nasıl engellerim acaba? Mesela kablosuz ağ üzerinde başka biri ufak bir yazılım yardımıyla msn konuşmalarımı görebiliyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Msn sniffer mı neydi öyle bi programla aynı ağda bulunan herkesin msn konuşmasını takip edebiliyordu bir arkadaşım :)
Sanırım sende böyle birşeyden şikayetçisin, bunu engellemenin yolu sağlam bir firewall kullanmaktan geçer tabiki :)
Microsoft Security Essentials antivirüs olarak, Comodo firewall olarak öneririm :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hocam şöyle bir sorun var, yurtta kalıyorum elemanın internete girmesini engelleyemem. Modemin yönetim ekranından önce fortinet filtre programı geliyor ona giriş yapabiliyorum fakat modem paneline erişemiyorum. Neyse sorun bu değil, herhangi bi firewall programıyla arkadaşın ipv4 ip sini engelleyemez miyim?

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Zaten ortak ağ olarak girilmiş vaziyette. Ayrıca Norton Internet Security 2011 kurulu.
Açıkcası sorununuzu anlayamadım. Siz bilgisayarınıza girildiğine şüpheleniyormusunuz yoksa bilgisayarınıza girildiğinden eminmisiniz?

Ben ilk mesajınızda ''mesela'' dediğiniz için böyle bir sorununuz olmadığını düşündüm, öyle birinin herhangi bir ufak yazılım dediğiniz yazılım ile her bilgisayara girmesi mümkün değildir.

Piyasadaki mevcut antivirüslerin tamamına yakını ve firewall programları bu tür yazılımları anında görür,Comodo Firewall programı ile bilgisayarınızda isteminiz dışında çalışan programları görebilirsiniz.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yok direk girdi arkadaş önümde. Zaten bilgisayara giremiyor "msn checker sniffer" diye ufak bir yazılımla sadece msn konuşmalarını görebiliyor.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Arkadaşım sen bi Firewall kur bakim nası giriyormuş... Birde başlangıçta çalışan programlarına dikkat et arka planda başlangıçta çalışan bi program varsa kaldır onu ondan sonra bak bakalım girebiliyormu???...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım sen bi Firewall kur bakim nası giriyormuş... Birde başlangıçta çalışan programlarına dikkat et arka planda başlangıçta çalışan bi program varsa kaldır onu ondan sonra bak bakalım girebiliyormu???...

Ah bi de konuyu okusanız.