Kablosuz ağ bağlantısını onar demeden nete bağlanamıyorum

virüsüm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar daha önce hiç böyle sorunlar olmuyordu airties marka kablosuz modemden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ne zaman bilgisayarı beklemeye alıp tekrar açsam internete bağlanmıyor.onar değince ip yeniliyor ve bağlanıyor . dns ve ip otomatik atamalı pc de . ayrıca bilgisayarda tarattım pek bişey yok gibi zararlı. bu sorun neden oluyor bilmiyorum . birde bilgisayar kapandığı zaman modemin internet ışığı ara sıra kıpırdıyor yani yanıp sönüyor bunun sebebi nedir bilgisayarımda orjinal antivir ve deepfreeze kullanıyorum .siz üstadlarımdan yardımlarınızı bekliyorum .saygılar sevgiler.:clover::biggrin:

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
benzer sorunu ben de yaşıyorum. ya airties modemlerde böyle genel bir sorun var ya da telefon hattında bir problem var. bende de sürekli internetten düşme sorunu var. bazen saatlerce giriyorum, bazen iki dakikada bir resetlemem gerekiyor. TTNET de sağolsun bir haftadır teknisyen gönderecek. sürekli arıza kaydını oturdukları yerden kapatma derdindeler.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Diğer modemlerde de aynı sorun olabiliyor.

Genelde önce sistemi açıp ardından modem açıldığında oluyor.

virüsüm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
önceden hiç sorun olmuyordu . bilgisayarı bekleme konumundan tekrar actığımda anında kendiliğinden nete bağlanıyordu ama şimdi onar demeyince bağlanmıyor yada bilgisayarı tekrar acıp kapatmazsan bağlanmıyor. ağ bağlantısı mükemmel gözüküyor tüm modem ışıkları yanıyor ama nete bağlanmıyor . nasıl iş anlam veremedim acıkcası . modem bozuk olsa onar değincede bağlanmaz .yani ip otomatik atamıyor veya ag bağlantısını bulamıyor .yardımlarınızı bekliyorum .

benzer sorunu ben de yaşıyorum. ya airties modemlerde böyle genel bir sorun var ya da telefon hattında bir problem var. bende de sürekli internetten düşme sorunu var. bazen saatlerce giriyorum, bazen iki dakikada bir resetlemem gerekiyor. TTNET de sağolsun bir haftadır teknisyen gönderecek. sürekli arıza kaydını oturdukları yerden kapatma derdindeler.
ya aslında bazen benimde oluyor bu sorun ama arıza kaydı tutup teknisyen göndermiyorlardı . siz diyorlar bilgisayar ve modeminizi acık tutun teknik ekibimiz merkezden düzeltecek diyorlardı .coğu zamanda düzeltiyorlardı merkezden .onlar orda bişeyler yapıyor kurcalıyorlar nete bağlanıyor .şimdide yine beklemeye alsam onar demesem ttneti arayıp nete bağlanamıyorum desem düzeltirlermi aceba yada başka bir sorunmu bilmiyorum ki

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
önceden hiç sorun olmuyordu . bilgisayarı bekleme konumundan tekrar actığımda anında kendiliğinden nete bağlanıyordu ama şimdi onar demeyince bağlanmıyor yada bilgisayarı tekrar acıp kapatmazsan bağlanmıyor. ağ bağlantısı mükemmel gözüküyor tüm modem ışıkları yanıyor ama nete bağlanmıyor . nasıl iş anlam veremedim acıkcası . modem bozuk olsa onar değincede bağlanmaz .yani ip otomatik atamıyor veya ag bağlantısını bulamıyor .yardımlarınızı bekliyorum .

ya aslında bazen benimde oluyor bu sorun ama arıza kaydı tutup teknisyen göndermiyorlardı . siz diyorlar bilgisayar ve modeminizi acık tutun teknik ekibimiz merkezden düzeltecek diyorlardı .coğu zamanda düzeltiyorlardı merkezden .onlar orda bişeyler yapıyor kurcalıyorlar nete bağlanıyor .şimdide yine beklemeye alsam onar demesem ttneti arayıp nete bağlanamıyorum desem düzeltirlermi aceba yada başka bir sorunmu bilmiyorum ki
evdeki tüm kabloları yeniledim. splitter bie aldım. hattımda sorun olsa hiç bağlanmamam lazım ama bağlanabiliyorum. teknisyen istedim 1 haftadır dönen yok. sürekli internet bağlantım kopuyor. kaç kere arıza kaydı bıraktım arayıp yenisini açmaktan başka birşey yapmıyorlar. hat evdekilerin üzerine. perşembe günü dönüyorlar. o zaman komple kapatıyorum [MENTION=59927]ttnet[/MENTION]'i

virüsüm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sorunumuz halen devam etmekte olup üstadlardan fikirlerini ve cözüm önerilerini bekliyorum .

virüsüm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu sorunu cözebilecek birisi yokmu arkadaşlar

thesavarona

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İp ve Dns sorunu bu Dns yi arada temizle.

• Komut İstemi’ni açın.
  • Aşağıdakini yazın:
    ipconfig /flushdns

virüsüm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
malesef düzelmiyor. önceden olmuyordu sonradan olmaya başladı ve halen bir cözüm önerisi bekliyorum

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Modemin içindeki lan kısmından dhcp server ayarlarındaki kira süresini uzatın. varsayılan olarak 3600 sn. dir. (1 saat). örneğin 10 saat yap. Çözüm olabilir. yani 10 saat boyunca sana verdiği ip yi bırakmayacaktır.

virüsüm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Modemin içindeki lan kısmından dhcp server ayarlarındaki kira süresini uzatın. varsayılan olarak 3600 sn. dir. (1 saat). örneğin 10 saat yap. Çözüm olabilir. yani 10 saat boyunca sana verdiği ip yi bırakmayacaktır.
sayın esa öneriniz için teşekkür ederim deneyeceğim umarım çözülür. beklemeye alınıp tekrar acıldığında neden ip bulamıyorum anlamadım daha doğrusu hiçbir modem bağlantısı bulamıyor onar değincede onarıyor ve düzeliyor .

nasıl onar yapabilirim ??????
sağ alt köşede nete bağlı olduğunu gösteren bilgisayar işareti varya onun üzerine gel sağa tıkla orda cıkan seceneklerde devredışı bırak ,durum,onar ... onara tıklayınca bilgisayar kendisi onarıyor.

bendede aynı sorun var
sayın marazali90 umarım ikimizin sorunuda kısa zamanda düzelir gördüğün gibi bilgisayar uzmanı arkadaşlardan cözüm önerilerini değerlendiriyoruz umarım sonuça ulaşırız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
dizüstü bilgisayarım sürekli bağlantı kesiyor ama en çok 10 saniye sürüyor kopma ne yapmam lazım lütfen cewap werin bana :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayar astatik ip verip deneyin. modemin ipsi 192.168.1.1 ise siz 192.168.1.2 verin bu şekilde sroun giderilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar merhaba benim bilgisayarımda vista yüklü evde nete bağlanabiliyorken bazı modemlerde nete bağlanamıyorum bağlantıyı görüyorum ama bağlan dediğimde beklenenden uzun sürebilir diyo ve olmuyor fakat arkdaşlarım aynı ağa bağlanabiliyor. DNS ayarlarını otomatik olarak al şıkkını da denedim olmuyo yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
win7 ile alakalı bir sıkıntı olabilir mi acaba?bende de aynı sıkıntı var sorunu çözemedim