Kablolu Modeme Kablosuz Modem Bağlama

cesurtarih

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar komşuda kablolu modem var bende kablo ile alıyorum fakat bu bağlantıyı kablosuza çevirmek için access point yerine kablosuz özelliği olan 2 bir modem bağlasam olur mu. Şimdiden teşekkürler.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
kullanışsız olur ama mümkün... ancak dhcp mode köprüle olacak yada kapalı olacak... mac filitresini aktif et ağ kartını ekle... o modemin ara yüzüne erişim olmaz...

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ben o şekilde AIRTEIS AIR6271 modelini router olarak kullanıyorum... yarın öbür gün ap modunun airteis versiyonunu deniyeceğim...

cesurtarih

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bakalım yarın deneyeceğim ne olacak teşekkürler

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
TP-Link TL-WA5110G
Bir incele. Kapsama alanıda epey geniş.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kablosuz modemin dhcpsini kapat ip adresi kablolu ile aynıysa ip adresini değiştir ve bağla. Hepsi bu kadar.

cesurtarih

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet arkadaşlar bugün denemek nasip oldu sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda uğraşa uğraşa yaptım kısaca nasıl olduğunu bende anlatayım.
Öncelikle kablosuz modeme kablo ile bağlanıyoruz modem arayüzüne giriyoruz siz arkadaşlarımın dediği gibi dhcp yi kapatıyoruz ve 2 modem aynı ise ip adresini değiştiriyoruz bundan önce de mutlaka kablosuz ağınıza şifre koyun yoksa en sonunda kablosuz modemin yönetim paneline giremezsiniz girilmiyor. Yani önce kablosuz ağa şifre koyuyoruz/ dhcp kapatıp ip değiştiriyoruz(modem farklı marka ise ip değiştirmeye gerek yok) kablo çıkartıp internet gelen kabloyu kablosuz modeme takıyoruz son olarak ta bilgisayarımızdan kablosuz ağı taratıp şifreyi girip kullanıyoruz.
Ağ hızında çok bir düşme olmuyor gayet güzel çalışıyor.
Kendi modem arayüzünüze girmek isterseniz girilmiyor ancak reset atmak ve ayarları baştan kurmak gerekiyor.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Evet arkadaşlar bugün denemek nasip oldu sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda uğraşa uğraşa yaptım kısaca nasıl olduğunu bende anlatayım.
Öncelikle kablosuz modeme kablo ile bağlanıyoruz modem arayüzüne giriyoruz siz arkadaşlarımın dediği gibi dhcp yi kapatıyoruz ve 2 modem aynı ise ip adresini değiştiriyoruz bundan önce de mutlaka kablosuz ağınıza şifre koyun yoksa en sonunda kablosuz modemin yönetim paneline giremezsiniz girilmiyor. Yani önce kablosuz ağa şifre koyuyoruz/ dhcp kapatıp ip değiştiriyoruz(modem farklı marka ise ip değiştirmeye gerek yok) kablo çıkartıp internet gelen kabloyu kablosuz modeme takıyoruz son olarak ta bilgisayarımızdan kablosuz ağı taratıp şifreyi girip kullanıyoruz.
Ağ hızında çok bir düşme olmuyor gayet güzel çalışıyor.
Kendi modem arayüzünüze girmek isterseniz girilmiyor ancak reset atmak ve ayarları baştan kurmak gerekiyor.
zyxel vmg3312 - b10b ana modem yardımcı modem olarakda tplink td854w kullanıyorum fakat bir türlü wirelles den birbirine bağlayamıyorum. Bu anlatımda önemli nokta neresi

Justholdme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar benim kablolu modemim var bu interneti wi-fi çevirmek için TP~LINK wifi router modem aldim fakat ikisini (yani hem eski modemi kullanarak calisiyor) eski modem olmazsa calisir mi ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Merhabalar benim kablolu modemim var bu interneti wi-fi çevirmek için TP~LINK wifi router modem aldim fakat ikisini (yani hem eski modemi kullanarak calisiyor) eski modem olmazsa calisir mi ?

Gerekli ayarlamaları yaparsanız çalışır evet.