Jwin gc3801 81 gitar A101'e gelmiş yeni başlıyorum gitar kalitelimi

Kalitelimi?

• Evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • İdare eder

• Kötü

Kullanılan: 3 100.0%
  • Çok kötü

• Kullanılan toplam oy
    3

Şafak 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lütfen yardım edin yakında gelecek çok kararsızım alsammı? Kalitelimi?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Gitar alırken 350-400 TL'nin altına almayın ve alırken ağacına dikkat edin, sap atarsa sıkıntı olur ve genelde bu tarz ucuz gitarların sesleri hiç iyi olmazlar.

Şafak 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gitar alırken 350-400 TL'nin altına almayın ve alırken ağacına dikkat edin, sap atarsa sıkıntı olur ve genelde bu tarz ucuz gitarların sesleri hiç iyi olmazlar.
Gitar gövdesi ıhlamur sapı akçağaç

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Bulabilirseniz Yamaha c-40 alın şuan fiyatları ne durumda bilmiyorum 2015 te 300 liraya almıştım temiz 2. El piyasası da çoktur onun. Orta seviye bi gitar gerçekten harika bir sesi var bizzat kullandım

Şafak 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütçem biraz düşük belki 200 TL verebilirim

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
jwin veya herhangi ucuz giderli çöp çin mallarından uzak durmalısın, parana yazık, elinde kalırlar. Kendini kanıtlamış bir cihaz al, keyfine bak. Tabi yeteneğin ve kapasiten de önemli, başlangıç için olsa bile ben ucuz çin malı önermem ama.

Şafak 37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cremonia AC821R-BK 3/4 aldım internetten baya indirimdeydi 200tl'ye inmişdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

200 liraya olan gitarlar çok basit maalesef çalma zevkinizi katleder. Biraz para biriktirip c-40 alın şiddetle tavsiyemdir
Cremonia AC821R-BK 3/4 aldım internetten 389'dan 201 liraya inmiş yorumlarda herkes 5 yıldız vermişti

Son düzenleme:

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Cremonia AC821R-BK 3/4 aldım internetten baya indirimdeydi 200tl'ye inmişdi

Cremonia AC821R-BK 3/4 aldım internetten 389'dan 201 liraya inmiş yorumlarda herkes 5 yıldız vermişti
Şimdi şöyle bir durum var. Herkesin 5 yıldız vermesi kalite göstergesi değil beğenilmedir. Her beğenilen yüksek kalite veya güzel ses vermesi olanaksız. Şuna benzetebiliriz Samsungun 2000tl lik telefonu da 5 yıldız alabiliyor s20 ultra da 5 yıldız alıyor. O söylediğiniz gitara baktım 200 tl. Şuan için 200 tllik gitarlar alınmamalı asla tavsiye etmiyorum. Kötü gitarların yani ahşabı ve ses kalitesi düşük gitarları satma politikası canlı renklere boyayarak( kırmızı siyah mavi vb..) alıcının gözünü de boyamaktır. Kaliteli gitarların renkleri dahi ağaca ahşaba yakın olur üstünde boya bulunmaz cila bulunur. Yamaha c-40 la söylediğiniz gitarın kıyaslaması dahi mümkün değil. Bu Samsung m20 vs s20 gibi bişey :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
C40 1000TL nasıl alalım? Salamanca diye bir marka aldık 350TL...

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Parasının her kuruşuna değer o gitar öyle savunurum ben onu ?

Salamanca da idare eder ama kötü diyemem ama twin mwin falan mazAllah
Mağlesef o kadar bütçe yoktu galiba yetenekte yok ilk vals,romans'ı biraz çalabliyorum daha akorlara giremeden corona çıktı gitar dersi durdu...
Geçen yazda yeterli kursiyer yok diye durdu...

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Mağlesef o kadar bütçe yoktu galiba yetenekte yok ilk vals,romans'ı biraz çalabliyorum daha akorlara giremeden corona çıktı gitar dersi durdu...
Geçen yazda yeterli kursiyer yok diye durdu...
Youtube dan eğitmeye çalışın kendinizi. Bende ilk başta kursa gitmiştim sonradan ihtiyaç duymadım hiç hep YouTube

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Org hakkında bi bilgim yok maalesef

Reaksiyon puanı
5,173
Gitar tavsiyesi konusuna bazı şehir efsanelerini çürüterek başlamak isterim. Öncelikle 2. el gitar her zaman ucuzdur. Ses oturması denilen şey 50 yıl ve üstü gitarlarda geçerlidir ve 2. elde pahalı olan gitarlar sadece bu gitarlardır.

Tabi bir gitarın tek başına eski olmasında sesinin oturduğu anlamına gelmemektedir. En basitinden des konusunda cila bile çok önemlidir. Eğer sert cila kullanılırsa gitar hiçbir ses iyileşmesiyle karşılaşmadığı gibi hiçbir olumsuz durumlarda karşılaşmaz. Yüzlerce yıl sorunsuz kullanılabilir.

Eğer gitarda sert olmayan cilalar kullanılırsa bu sefer içimdeki su zamanla buharlaşır ve gitarın sesi oturmaya başlar. Tabi burada en önemli nokta gitarı sabit bir noktada tutmaktır. Eğer siz sert olmayan cila ile gitarı İzmir’den Konya’ya taşırsanız o gitar nem değişikliğinden çürüyecek ve parçalanacaktır.

Şimdi eğer gitar önerisine gelirsek yukarıda bahsettiğiniz gitar bir klasik gitar muhtemelen.

Bu tarz gitarların telleri naylondur (sadece 3 telinin içi ipek etrafı çelik kaplamadır) dolayısı ile tellerin gövdeye uyguladığı gerilim az olduğundan rezonans etkide azdır ve bu yüzden gitarda kullanılan her şey ucuz olduğu gibi malzeme kalitesinde çok bi önemi yoktur.

Bu tarz gitarlarda en önemli olan akustik tasarımdır ki belli bir bütçeye kadar tüm klasik gitarların akustik tasarımının hemen hemen aynı olacağını düşünürsek çok uygun fiyatlara kesinlikle klasik gitar alabilirsiniz.

Ancak alacağınız elektro yada akustik gitarsa ağaçlar çok çok daha sağlam olmalıdır. Bu yüzden bin lira altına alınan elektro yada akustik gitar hayretmeyecektir.

Son olarak gitarda mid çalma yada tiz çalma diye bir şey yoktur. Sadece elektro gitarda manyetik modifikasyonuna kalkışırsanız manyetiklerin frekans tepki grafikleri ile karşılaşırsınız. Neredeyse bir tek burada geçer gitar camiasında tiz ve mid. Tabi manyetik modifikasyonuda en az 4 yıllık gitar bilgisi gerektirir.