.js dosyasi virus olabilirmi

recepppp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
merhaba gecen gun redditten biri bana pmden bir site link atmis diye bilindik bir site degil siteye girdim 5 dk sonra ciktim sonra kalama takildi kaspersky kurdum siteye tekrar girdim invoke.js diye birseyi siteye girdigim andan itibaren saniyede 5 6 kez indirmeye calisiyor bu .js dosyasi bilgisayarima girmis olabilirmi yada antivirus yokken actigimda modemime girmis olma ihtimali varmi

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
merhaba gecen gun redditten biri bana pmden bir site link atmis diye bilindik bir site degil siteye girdim 5 dk sonra ciktim sonra kalama takildi kaspersky kurdum siteye tekrar girdim invoke.js diye birseyi siteye girdigim andan itibaren saniyede 5 6 kez indirmeye calisiyor bu .js dosyasi bilgisayarima girmis olabilirmi yada antivirus yokken actigimda modemime girmis olma ihtimali varmi
Js dosyaları javascript yani kod dosyaları diye biliyorum. Ama lütfen dikkat edin bilmediğiniz linklere basmayın. :( Virüs olma ihtimali yüksek eğer çok fazla indirme yapmaya çalışıyorsa. Worm dosyası olabilir.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
O linke tıklaman hata.invoke.js komut dosyası ama neyin komutu? Tarayıcın indirmeyi engellediyse sorun yoktur.Kaspersky ve Malwarebytes ile tarat yinede.

Reaksiyon puanı
303
.JS aslında bir javascript dosyasıdır. Dikatli ol, tehlikeli olabilir.

recepppp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
O linke tıklaman hata.invoke.js komut dosyası ama neyin komutu? Tarayıcın indirmeyi engellediyse sorun yoktur.Kaspersky ve Malwarebytes ile tarat yinede.
tarattim birsey cikmadi ama modeme girmis olabilirmi

Senior_53

Profesör
Reaksiyon puanı
5,341
jaascript dosyası
açtığınızda neyi çalıştırıyor
herkes virüs diye yazmış :D büyük iht değildir
web sitesi tasarlarken bunlardan 600 tane yazılıyor
hemen virüse bağlamayın
nereden aldın dosyayı