Jokerle Memur Olan 28 Kişi Belirlendi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SARKAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
[h=1]JOKERLE MEMUR OLAN 28 KİŞİ BELİRLENDİ[/h]
kpss-osym-sinav-cetesi-kck-pkk-teror-orgutu--352107h.jpg

Güncel - 09 Temmuz 2012 16:26
[h=2]İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, örgütün bugüne kadar 141 eyleminin tespit edildiğini belirtti.[/h]Terör örgütü KCK bağlantılı sınav çetesiyle ilgili İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, örgütün bugüne kadar 141 eyleminin tespit edildiği, adayların yerlerine "joker" tabir edilen başarılı kişilerin sınava girmesi sonucu çeşitli kamu kurumlarına yerleşen memur sayısının ise 28 olarak tespit edildiği belirtildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nce terör örgütü KCK ile ilişkili suç örgütünün, resmi evrakta sahtecilik yapmak suretiyle menfaat karşılığı veya örgütün cebir ve baskı unsurlarını kullanarak LYS, KPSS ve KPDS gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlara, daha önce bu sınavlara girerek başarılı olmuş suç ve terör örgütü ile ilintili olan, "joker" tabir edilen kişilerin, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı kişileri üniversitelere ve devlet kurumlarına yerleştirilmesi faaliyetlerinde bulunulduğunun tespit edildiği belirtildi.

'KİTAPÇIK ÇALINMADI, JOKER KULLANILDI'

Valilik tarafından yapılan açıklamada, İzmir başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Mardin ve Gaziantep illerinde faaliyet gösteren suç örgütünün varlığının ortaya çıkarıldığı, suç örgütünün sınavlarda soru veya kitapçık çalamadıkları, yöntem olarak belli dallarda başarılı olan öğrencileri joker olarak kullandıkları ve belirlenen şahısların yerlerine 20 bin dolar civarında para alarak, sahte kimlik yaparak başvuruda bulundukları ve böylelikle ÖSYM tarafından yapılan sınavlara katıldıkları ve başarılı olduklarının tespit edildiği kaydedildi. Örgütün bugüne kadar aynı yöntemi kullanarak 141 eylem yaptığı, suç örgütü tarafından yerlerine jokerlerin sınava girmesi sonucu çeşitli kamu kurumlarına yerleşen memur sayısının 28 olduğu, çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

ÇOK SAYIDA SAHTE BELGE VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ ELE GEÇİRİLDİ

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin sekiz ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek 34 şüpheliyi yakaladığı, şüphelilerde 2 tabanca, 5 şarjör, 102 fişek, 42 sahte kimlik, 10 adet sahte 100 TL, 10 adet 100 ABD Doları, çok sayıda sahte üniversite ve lise diploması, KPSS, LYS, ALES ve KPDS giriş belgelerinin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, eşzamanlı operasyon soruşturma safhasındayken 7 Temmuz 2012 günü bir haber ajansında KPSS soru kitapçığının çalındığı yönünde haberler yayınlandığını, söz konusu haberlerle ilgili ÖSYM Başkanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunun belirtirdiği vurgulandı. Açıklamada, "Söz konusu operasyon, bahse konu haber ajansının haberiyle ilişkili olmadığı gibi bu gibi haberlerin terör örgütü güdümündeki bu suç örgütüne yapılan operasyonu gündemden düşürmeye yönelik olduğu, ÖSYM'yi itibarsızlaştırmaya ve duyulan güveni zedelemeye çalışıldığı değerlendirilmektedir." denildi.
JOKERLER KCK'LI

Ayrıca terör örgütü KCK bağlantılı sınav şebekesinin joker olarak kullandığı kişilerin, PKK/KCK terör örgütünün Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYGM) üyesi olduğu, örgüt adına eylemlere katıldığı, örgüt faaliyetleriyle ilgili olarak halen çeşitli mahkemelerde davalarının devam ettiği açıklandı.

http://www.aktifhaber.com/jokerle-memur-olan-28-kisi-belirlendi-630149h.htm

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
gündemin şaşırtmacası mı yoksa gerçek mi?

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zoki haklı, kaldırın bakalım taşları neler çıkacak. Olaki bu hükümet gider başkaları gelirse siz o zaman seyredin ..

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Kurban olduğum ALLAH (cc) işte böyle tek tek tek bunlarin oyunlarini nasıl acığa çıkariyor hak yiyenlerin burnundan nasıl getiriyor Hamd olsun..

AlperSad

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Başlığı "Jokerle Memnun Olan 28 Kişi Belirlendi" diye okudum :D.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
desteden jokeri bir biz çekemedik arkadaş

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Yalanında bu kadarı pes

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
güneydoğuda askeriye bile kaçak mazot kullanıyor. yani dolaylı yoldan savaştığı terörstlere para kazandırıyor. (defalarca gözlerimle gördüm)

bu olaylar beni hiç şaşırtmaz.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Hangi yalanın...

Bunların hepsi yalan hiç birine inanmıyorum Kcklilar sınava girmiste sınav soruları bilmem nerede yayinlanmista soruşturma açılmışta. Daha çok yazarım ama siyasete giriyor. Yalanı bırakıp adam gibi bu sınavın sorularını parayla sattıkgidemedikleri müddetçe hepsi yalan ama onlarda haklı sürü koyun sürüsü olunca yapacak bir şey yok.

Reaksiyon puanı
68

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Yalanı bırakıp adam gibi bu sınavın sorularını parayla sattıkgidemedikleri müddetçe hepsi yalan ama onlarda haklı sürü koyun sürüsü olunca yapacak bir şey yok.

yani diyorsunki benim düşündüğüm doğru, soruları sattık demeden rahatlamayacağım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
yani diyorsunki benim düşündüğüm doğru, soruları sattık demeden rahatlamayacağım.

Ben zaten rahatımda onca emek vermiş sınava çalışmış insan var. Olaylara bakıyorum açıklamalara bakıyorum olay bundan ibaret ama kimse çıkıp söyleyemez/söylemez.

selenyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ben douda görev yapmış hocamdan duydum soruları cozup adamlara cevapları veriyomus yandas hocalar.buna yalan diyenler sınavlarda neyin kafasındasınız??

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Bunların hepsi yalan hiç birine inanmıyorum Kcklilar sınava girmiste sınav soruları bilmem nerede yayinlanmista soruşturma açılmışta. Daha çok yazarım ama siyasete giriyor. Yalanı bırakıp adam gibi bu sınavın sorularını parayla sattıkgidemedikleri müddetçe hepsi yalan ama onlarda haklı sürü koyun sürüsü olunca yapacak bir şey yok.

Arkadaşım sen suçüstü ne demek biliyorsun dimi? Suç üstü olunan bir olayda kimse kıvıramaz. Yalan malan diyemez. Koyun sürüsü vs vs yine başlamayın. Sürekli aynı aşağılama edebiyatı. İnanlar koyun sürüsüde inanmayanlar fare sürüsü mü?

Bunla ilgili bobilerde yaptığım güzel bir monte varda seninde dediğin gibi siyasi tartışmaya girmeyelim...

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
güneydoğuda askeriye bile kaçak mazot kullanıyor. yani dolaylı yoldan savaştığı terörstlere para kazandırıyor. (defalarca gözlerimle gördüm)

bu olaylar beni hiç şaşırtmaz.

katılıyorum + eklıyorum askeriyeye ıkmal erzak getirip gotüren traktorler de kazandıklarının cogunu pkk ya bagıslıyor ve bu traktor sahipleri çatışma ne zaman basladi ne zaman bitti tsk dan daha iyi biliyorlar ve ikmalleri okadar düzenli

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sinavlarda okdar guvenlik onllemi aliyolar niye guvenlik kamerasi yok ?
bence tum sinavlar kayda alinmali ve gerektiginde hepsi sorgulanabilmeli ve sinav evraki saklandigi surece onlarla baglantili bi evrak olarak devlet hatta ordu korumasinda veri depolama koruma uslerinde saklanmali :P
boylece 50 yil da gecse bi yanlislik varsa duzeltilebilir :P

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Arkadaşım sen suçüstü ne demek biliyorsun dimi? Suç üstü olunan bir olayda kimse kıvıramaz. Yalan malan diyemez. Koyun sürüsü vs vs yine başlamayın. Sürekli aynı aşağılama edebiyatı. İnanlar koyun sürüsüde inanmayanlar fare sürüsü mü?

Bunla ilgili bobilerde yaptığım güzel bir monte varda seninde dediğin gibi siyasi tartışmaya girmeyelim...

Benim ne dediğimi anlamamissiniz. Ben yalan hikaye düzen bunların hepsi diyorum.

Birileri çok zeki sınav sorularını ezberleyip internete koyar vay arkadaş onca soruyu nasıl aklında tuttun sen!!!
Birileri suç üstü yapmış o elenmanlar bilmem ne üyesi imiş kimsenin haberi olmadan başkalarının yerine sınava girmişlerde suç üstü yakalanmışlar.

Kimse kusura bakmasın ben bu yalanlara inanmıyorum.