Jelly Bean Root problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ufuk256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefonu rootlamıştım jelly bean güncellemesi geldikten sonra sanırım yetki kalktı. Supersu programına girilmiyor hata veriyor. Diğer root gerektiren programlarada girilmiyor. Tekrar rootladım odinden fakat yine aynı hataları alıyorum yardımcı olurmusunuz.

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özür dilerim eklemeyi unutmuşum Galaxy S3

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
I9300xxdlid

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
neden rootluyorsun ki dahili hafızası yeterli jelly beanın var bende bunlar olsa hiç uğraşmam

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok kardeşim olmadı Yine aynı hata su kodlaması yok diyor supersu ya tıklayınca

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neden rootluyorsun ki dahili hafızası yeterli jelly beanın var bende bunlar olsa hiç uğraşmam
Daha önce rootlamıştım jelly beanden. Rootun çok faydasını gördüm hafızam dolmuştu directory bind ile hafıza kartına taşıdım oyunları baya rahatladı telefon. Apps quarantine diye bir programla bazı programları karantinaya almıştım geri almak için root gerekiyor :D

kullandığın cf-root sürümü kaç? 6.4 mü?
Evet az önce 6.4 üde kurdum fakat sonuç değişmedi.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Daha önce rootlamıştım jelly beanden. Rootun çok faydasını gördüm hafızam dolmuştu directory bind ile hafıza kartına taşıdım oyunları baya rahatladı telefon. Apps quarantine diye bir programla bazı programları karantinaya almıştım geri almak için root gerekiyor :D

hımm birde şu tuşlara basma yöntemyle olandan dene ben öyle yaptım

Reaksiyon puanı
2,148
XXDLID bulamadım bi yerde XXDLIB var o da 6.4 kullanmış. 6.5 sürümü falan da yok meretin.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Sunu dene arkadasim, telefonu download moduna almadan once usb kablosunu cikar, eger telefon usb kablosuyla bilgisayara bagli olursa cf-root calismayabiliyor, ilk once telefonu download moduna al sonra usb kablosu ile pc ye bagla ve odin ile root islemini yap, islemin gerceklesmesi lazim.

webadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu arada cihazın yazılım sürümü kaç?

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
XXDLID bulamadım bi yerde XXDLIB var o da 6.4 kullanmış. 6.5 sürümü falan da yok meretin.
Ohalde bekleyeceğiz biraz sanırım :( Teşekkürler.

bu arada cihazın yazılım sürümü kaç?
Android sürümü: 4.1.1
Bant sürümü xxdlid

Sunu dene arkadasim, telefonu download moduna almadan once usb kablosunu cikar, eger telefon usb kablosuyla bilgisayara bagli olursa cf-root calismayabiliyor, ilk once telefonu download moduna al sonra usb kablosu ile pc ye bagla ve odin ile root islemini yap, islemin gerceklesmesi lazim.
Root işlemi gerçekleşiyordu sorunsuz. Rootladım fakat biraz önce jelly bean güncellemesini yükledim ondan sonra böyle bir sorun oluştu :-/

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun çözüldü arkadaşlar. Detaylı bi arama ile jelly bean için olan cf-root dosyasına ulaştım tekrar aynı işlemleri yaptım düzeldi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim. İlginize teşekkürler.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
chainfire in 6.4 versiyonlu bir tane root dosyasi var,zaten jelly beani rootlayamasaydi yeni versiyonu hemen cikarirdi, 6.4 su anda tum jelly bean versiyonlarinda tam uyumlu, download modunu, telefonu usb ye baglamadan once baslatmak gerek, daha iyisi de usb debugging ozelligini ayarlar-gelistirici bolumunden acip o sekilde root islemini gerceklestirmek.

Ben indirmis oldugun root dosyasini yazan arkadasin kendi blog adresini vereyim,

http://www.chainfire.eu/

ufuk256

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet dostum bu sefer öyle yaptım. Download modunu açıp sonra bagladim kabloyu oldu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
nasıl çözdüğünü detaylı bir şekilde anlatırmışın LÜTFEN
bende de aynı sorun var

nevdar_1986

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Sorun çözüldü arkadaşlar. Detaylı bi arama ile jelly bean için olan cf-root dosyasına ulaştım tekrar aynı işlemleri yaptım düzeldi. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilirim. İlginize teşekkürler.

iyi akşamlar. ben de Galaxy S3 Jellybean 4.1.2 kullanıyorum. ana bant sürümünde I9300XXEMA5 yazıyor. telefonumun garantisi hala dolmadı. ama kullanmam gerekip de root yetkisi yüzünden kullanamadığım prglar çoğalınca ben de root almaya karar verdim. yalnız; ilk kez akıllı tel kullanıyorum. aslında alalı 1 yıl oldu ama yine de bu tip işlerle uğraşmadığım için hiç bilgim yok. sadece internetten araştırıp gördüğüm kadarını biliyorum.
aslında odin' i kullanmayı hiç istemiyordum. çünkü kendi laptopum bozuk ve 500 tl masrafı var. babamın laptopu da aklına estiği zaman donuyor ve res atmadan düzelmiyor. bu yüzden güvenemiyorum bu pcye. yine de framaroot gibi pcsiz root prglarını denedim ve sonuç alamadım. hatta; pcye tel bağlanıp odin olmadan root eden superoneclick gibi root prgları da denedim ama sonuç yine hüsran. :'(

sizden ricam; acaba bana şu odinle root olma olayını adım adım anlatır mısınız? mümkünse bir de jellybean 4.1.2 sürümünü değiştirmeden hem güncelleme almaya devam edebileceğim, hem de imei silmeyen gerekli tüm dosyaların linklerini paylaşır mısınız? demin de dediğim gibi; bilgim olmadığından yanlış birşeyler yüklemek istemiyorum. çünkü prglara root verme dışında telimden son derece memnunum.
bir de; odinle root yapınca; teldeki bilgilerim, oyunlarım, programlarım, verilerim silinir mi? hepsi bnm için çok önemli ve yedekleyemeyeceğim kdr da çoklar. siz daha önce root yaptığınızı yazdığınız için sizden yardım istiyorum ama rootlu başka arkadaşlar varsa onlar da yardımlarını esirgemezlerse sevinirim.

son olarak; bu s3 roottoolkit adlı prg; root yetkisi veriyormuş. onu mu deneyeyim, yoksa odinle mi root edeyim? toolkitle root edersem framaroot da ki gibi kolayca unroot olabilir miyim?

yardım edecek herkese şimdiden sonsuz minnetlerimi sunuyorum.