Jean Christophe Grange - Koloni

BigBangTheory

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Finaller ve büt. ler olmasına rağmen dayanamayarak aldım bugün.(yazarın diğer kitaplarını da okumuştum). İlk 30 sayfasını okudum da sürekli bir (sözde)ermeni soykırımı propagandası yapıyor hissine kapıldım:hammer:.Kitabı okuyan arkadaşlar , kitabın ileriki sayfalarında da aynı şey üzerinde sıkça duruluyor mu ?

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Ben de 1-2 sayfasını okuyup bıraktım. Ama karşıt görüşü bilmekte fayda var. Savunurken görüşümüzü bize büyük fayda sağlar. :)

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Önemli olan kitapların “senin söylemek istediklerini” söylemesi değil, önemli olan kitabın kendini ifade etmesi, okuyucunun da bunu anlaması. Yazara katılmak zorunda değilsin. Yazarın fikirlerini kısmen yâda tamamen reddedebilirsin...

Benim en büyük zevkim; benim düşüncelerimin zıttını söyleyen kitapları okumaktır.”Neden benim gibi değiller?” sorusunun cevabını çok rahat bulurum bu tür kitaplarda. Zevkle okurum. Bu aynı zamanda bana "doğru yolda mıyım değil miyim" sorgulatmasını da yaptırtır. Sonuçta hem kendi fikirlerimi karşı fikirleri okuyarak sorgular, hem de anlamlı ve tutarlı bir senteze varırım.

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Finaller ve büt. ler olmasına rağmen dayanamayarak aldım bugün.(yazarın diğer kitaplarını da okumuştum). İlk 30 sayfasını okudum da sürekli bir (sözde)ermeni soykırımı propagandası yapıyor hissine kapıldım:hammer:.Kitabı okuyan arkadaşlar , kitabın ileriki sayfalarında da aynı şey üzerinde sıkça duruluyor mu ?
Buna cevap yazmak için ne kadar istekli girdim varya :D

Neden ?

Çünkü , Kitap iğrençti hevesini kırmak istemem ama sormussun madem söyliyim :D Lan taşla adam mı öldürülür :D Ayrıca Grange her kitabında müslümanlık aleyhtarı yazılar yazar ... Bu yazarda bu yüzden soğudum :hammer:

BigBangTheory

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben de 1-2 sayfasını okuyup bıraktım. Ama karşıt görüşü bilmekte fayda var. Savunurken görüşümüzü bize büyük fayda sağlar.

Önemli olan kitapların “senin söylemek istediklerini” söylemesi değil, önemli olan kitabın kendini ifade etmesi, okuyucunun da bunu anlaması.Yazara katılmak zorunda değilsin. Yazarın fikirlerini kısmen yâda tamamen reddedebilirsin...

Benim en büyük zevkim; benim düşüncelerimin zıttını söyleyen kitapları okumaktır.”Neden benim gibi değiller?” sorusunun cevabını çok rahat bulurum bu tür kitaplarda. Zevkle okurum. Bu aynı zamanda bana "doğru yolda mıyım değil miyim" sorgulatmasını da yaptırtır. Sonuçta hem kendi fikirlerimi karşı fikirleri okuyarak sorgular, hem de anlamlı ve tutarlı bir senteze varırım.

Katılıyorum eğer devam etseydi okumayacaktım anlamında yazmamıştım o mesajı sadece bilgi almak için.

Buna cevap yazmak için ne kadar istekli girdim varya :D

Neden ?

Çünkü , Kitap iğrençti hevesini kırmak istemem ama sormussun madem söyliyim :D Lan taşla adam mı öldürülür :D Ayrıca Grange her kitabında müslümanlık aleyhtarı yazılar yazar ... Bu yazarda bu yüzden soğudum :hammer:

evet ilk 200 sayfasını okudum şu anda diğer kitalarına nazaran bi özensizlik dikkatimi çekmedi değil.Ama yarım bırakmam mutlaka bitiririm.

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sadece soruna cevap vereyim ileri sayfalarda bu konudan hiç söz etmiyor.

Şikayetname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taşla adamın öldüğü yok yahu arkadaşlar nereden çıkardınız :) Adamın neden öldüğü ve nasıl öldürüldüğü kitabın son sayfalarına doğru açık bir şekilde yazılıyor. Ayrıca tehcir konusu sadece sayfa 65'te geçiyor ve bu kitap bir tarihi araştırma kitabı değil. Ve son olarak Koloni Grange için yanlış bir tercih olmuş, Siyah Kan ve Leyleklerin Uçuşu ile tanıyın bu yazarı ;)
Ayrıca google'da da araştırdım bu konuyu yazarın Türkiye fan sitesinde bu bahsettiğiniz konu uzun uzun tartışılmış;
http://www.jcgrange-turkiye.com/forum/index.php?topic=72.0

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Siyah Kan ve Şeytan Yemini kadar güzelse hiç düşünmeden alıcam şu anda Grange'nin veliahtı olaak gösterilen Maxime Chattam'ın Gaia Teorisini okuyorum 2 sayfam kaldı Fakatben hiç beğenmedim kitabı :(

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Siyah Kan ve Şeytan Yemini kadar güzelse hiç düşünmeden alıcam şu anda Grange'nin veliahtı olaak gösterilen Maxime Chattam'ın Gaia Teorisini okuyorum 2 sayfam kaldı Fakatben hiç beğenmedim kitabı :(
Siayh kan ve şeytan yemininin yanında hiç kalır :) bence alma parana yazık ama kitaplığımda olsun diyosan bişey diyemem ...

Roland.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yazarın diğer kitaplarını okuyanlar için vasatı aşamıyor.Kurtlar İmparatorluğu koloniye oranla daha iyi.

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Öyle deme ds mosx adam 110 kilo taş değil Adama çiçek fırlatsa ölür :D Neyse kitap hakkındaki yorumuma geçiyim.Kitabı beğenmedim Yazarın diğer kitaplarına oranla vasat ı dahi aşamaz.Teması güzelde olsa daha iyi bir sonu hak ediyor bu kitap bence :)

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Leyleklerin uçuşunuda bitirdim bu arada onun hikayesinide koloniye benzer sanmıştım ilk başta fazla bir beklentim yoktu ama oda iyi kitaplarından biriymiş :) Bu kitap cidden berbattı ama :D

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
koloni için 300 sayfa fılan okudum ılerkı sayflarda durmadan cınayetlerden soz edılıyor ama bastakı ermenı soykırımı ıle kıtabın sonunda konu aynı sozler alıyor sanırım

idntcare

Doçent
Reaksiyon puanı
13
siyah kan ve kızıl nehirler süperdi özlliklede siyah kan