Java / Eclipse if Algılamaması

Reaksiyon puanı
30
Henüz yeniyim, şöyle bir kod yazdım fakat if algılanmıyor, yardım eder misiniz ? Kodumun tamamını atıyorum.

package test;

public class Test {

public static void main(String args[])
{

//int & String & System.out.println & if

int a = 12;
int b = 22;
String c = "44";

System.out.println(a + " + " + b + " = " + c);
System.out.println((a+b)*(a-b));

if(a == b);
{
System.out.println("Eşit");
System.out.println("Test!");
}

}

}

Normalde 12, 22'ye eşit olmadığından, programı çalıştırdığımda alt kısımda Eşit yazısını görmemem lazım fakat sanki eşitmiş gibi çıkıyor :(:(:(

oguzhan94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
if( a == b ) den sonra noktalı vigül koymuşsun. Bunu silersen sorun olmaz. Noktalı virgülü görünce if bitti şeklinde düşünüyor derleyici.

Ayrıca 12 + 22 = 34 olur. :)

Kolay gelsin.

Reaksiyon puanı
30
if( a == b ) den sonra noktalı vigül koymuşsun. Bunu silersen sorun olmaz. Noktalı virgülü görünce if bitti şeklinde düşünüyor derleyici.

Kolay gelsin.

Çok tşk ederim =) Bu arada 22+22 idi o, if algısını test etmek için 22 rakamını 12 yapmıştım xD Tekrar teşekkürler <3

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382

Kolay gelsin.
Yazılımcı bir arkadaşınız mı var ? Ona gıcık mı oluyorsunuz ? Pislik mi yapmak istiyorsunuz ? Yazdığı uzun bir kodun bir satırında koyduğu bir ; işaretini : ile değiştirin ve ona hayatının dersini verin :D Bir noktalama işareti bir makine için ne kadar önemli demi :D