Java da txt dosyasina veri yazma sorunu ? ? Acil yardimlarinizi bekliyorum.

celeritas75

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba Arkadaşlar çok acil bişey var.Şimdi ben dosyadan txt metin dosyasına java da birşey yazıcam ve okyucam.Bunu yaptım ama şöyle sorun var.Programı çalışstırınca metin txt dosyasına kayıt ekliye biliyorum.Dosya ya üst üst kayıt ekleyebiliyorum.Bu kayıtları yaptıktan sonra programı kapatayım tekrar açıp yeni kayıt girişi yaparsam bu sefer metin txt içinde ki kayıtları siliyor.Yenileri ekliyor.Bu konuda ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için şimididen teşşekür ederim...

kod kısmı yazarken bu formatta açıyorum formatı açma şeklinde bir sorun var ama nasıl yapcam bilmiyorum. :S

try {

BufferedWriter ekle= new BufferedWriter(new FileWriter(f));

/* String text=jComboBox1.getSelectedItem().toString();
System.out.println(text); */
//text=text.replaceAll(Dizi[0][0], Dizi[1][2]);

for(int j=0;j♥;){
String veri=" ";
veri+=jTextField2.getText();
veri+=" ";
Dizi[j]=veri;
j++;
//ekle.append(veri);
//ekle.newLine();
veri=jTextField3.getText();
veri+=" ";
Dizi[j]=veri;
j++;
//ekle.append(veri);
veri=jTextField4.getText();
//ekle.append(veri);
veri+=" ";
Dizi[j]=veri;
j++;
}

for(int x=0;x<=i;x++){
ekle.append(x+1+"-");
for(int y=0;y&#9829;;y++){
Yedek[x][y]=Dizi[x][y];
ekle.append(Dizi[x][y]);
}
ekle.newLine();
}
i++;

ekle.close();

} catch (Exception e) {
}

t(>_<t)

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, her seferinde dosyanın baştan yazılmasını istemiyorsanız, dosyayı açtığınızda, en sona gidip sonra yazma işlemini yapmalısınız. Bu BufferWriter'daki append, zannedersem sizin düşündüğünüz mantıkta çalışmıyor, Buffer'ın sonuna ekliyor.
Bunun İçin RandomAccessFile Kullansanız Daha İyi Olacaktır.

Bir Örnek Ekledim, İşinize Yarayabilir : http://pastie.org/2180232
Bu programı tekrar tekrar çalıştırdığınızda, Dosyanın sonuna sürekli Selam eklenecek.

İyi geceler.

celeritas75

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekürler o sorunu halletim yaptım baya birşey şimdiki sorun şu bir dizi de ekledğim kayıtları ve dosayadakı kayıtları diziye atıyorum.İstedğim bir kadyı silmek istıyorum comboboxtan.Java satırı direk silme fonksıyonu falan varmı yada diziden bunu nasıl silebilirim. ???

t(>_<t)

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Combobox'ın adını cbox olduğunu düşünün,
içindede 5 tane item olsun ( Ornek "Ali","Ahmet","Mehmet","Hasan","Hede");
cbox.removeItemAt(0); // Ilk Itemi Siler, Itemleri Shift Eder, Artik 0 Ali Degil, Ahmet Olur
cbox.removeItem("Ali"); // Aynı İşi Yapar, 0. Item Artık Ali Degil Ahmet Olur, Ahmeti Silmek Icin cbox.removeItem("Ahmet"); yazmalısınız.