Japonca İstiklal Marşı

-BeSTe-

Profesör
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
2,605
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
‘Hoşgörü’ için Japonlar'dan İstiklal Marşı


‘Hoşgörü ve ötekini anlama’ temalarını ağırlıkla işleyen Pangea Film Festivali için hazırlanan tanıtım filmlerinde, İstiklal Marşı'mız, Japonlar tarafından kendilerine özgü estrümanlarla seslendirildi.

İŞTE JAPONLARIN YORUMUYLA İSTİKLAL MARŞIMIZ..

Sinema sanatının toplumlar üzerindeki gücünü kullanarak, insanlarda hoşgörü ve kendini ötekinin yerine koyma duygularını güçlendirmeyi amaçlayan Pangea Günü için çekilen reklam filmlerinden birinde Japonlar, kendi geleneksel entrümanları ile İstiklal Marşı’nı çaldı. Bir başka filmde de Türk bayrağına sarılı bir şehit cenazesi, gözüyaşlı şehit yakınları ekranlara yansıdı.

Konrol Adası adlı ödüllü belgeselin yönetmeni Jehane Noujaim tarafından başlatılan ve J.J. Abrams (Lost), Lawrence Bender (Kill Bill), Alan Cumming (X-Men), Alexander Payne (Sideways), Kevin Wall (Live Earth & Live 8 konseri), Cameron Diaz, Meg Ryan ve ‘Will.i.am’ tarafından destekleniyor. Sinemanın gücünü kullanarak insanların hoşgörü ve merhamet duygularını güçlendirmenin yanısıra milyonlarca insanı bir araya getirerek daha iyi bir gelecek yaratmayı hedefleyen Pangea Günü, insanlığın sınır, karmaşa, farklılıklarla bölündüğü bir dünyada ortak yönlere sahip olmanın farkına varmasını sağlamayı temel alıyor. Bunu da sinemanın gücü ile sağlamayı planlayan etkinlik, 10 Mayıs 2008’de, Dharamsala, Kudüs, Kigali, Londra, New York, Ramallah ve Rio de Janeiro’da kurulacak alanlarda 4 saat sürecek güçlü filmler, vizyoner konuşmacılar ve canlandırıcı müziklerle gerçekleştirilecek. Program internet, televizyon, dijital sinemalar ve cep telefonları aracılığı ile tüm dünyada canlı olarak yayınlanacak.

Dünya barışı adına önemli bir adım olan etkinlik adını, dünyanın oluşumu sırasında kıtaların bir bütün olduğu halden alıyor. Tanıtım etkinlikleri kapsamında çekilen görüntülerde Türk bayrağına sarılı bir şehit cenazesi de yer alıyor. Ayrıca dün yayınlanan filmde ise dünyayı başkasının gözünden görme amacına uygun olarak Japonlar, İstiklal Marşı’nın yerel müzik estrümanları eşliğinde seslsndirirken, Fransızlar Amerikan, Avusturalyalılar Lübnan, Kenyalılar da Hindistan Ulusal Marşları’nı seslendiriyor.

Kaynak
 

alperkaan41

Profesör
Katılım
23 Kasım 2007
Mesajlar
2,805
Reaksiyon puanı
0
Puanları
216
güzel yapmışlar kızda güzel söylüyor
 

xetanor

Öğrenci
Katılım
10 Ekim 2007
Mesajlar
99
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
güzel ama bizimki kadar değil tabiki
 

metalok

Asistan
Katılım
14 Eylül 2005
Mesajlar
186
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Ülkemizde bazıları bayraklarımızı yakarken diğer bazıları da istiklâl marşı yerine ilahiler çalarken, Japonların bu yaptıkları manidardır.
 

yuureii

Profesör
Katılım
13 Aralık 2007
Mesajlar
2,239
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Belarus ile milli takımımızın yaptığı maçta Belarus korosu milli marşımızı söylemişti. Beni çok duygulandırmıştı. Türk'ün anlamını tüm dünya biliyor bir biz bilmiyoruz. Kendimize gelmemiz lazım. Kendimizin göstermediği saygıyı başkaları gösterdiğinde de onlara hayran oluyoruz.
 
Üst