James Blunt (İşte adamım yaa :) )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan too_late
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

too_late

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4

İlk albümü "Back To Bedlam"'deki şarkı sözleri yüzünden alabildiğine eleştirilen, yer yer dalga geçilen ama müzikal açıdan laf edilemeyen James Blunt bu sefer daha garantili bir yöntemle gidip hem müzik hem sözlere laf edilmesini engellemiş. İtiraf edeyim. Albümü 2 kere dinledim şu ana kadar ve ilk 2 seferinde tek kelime yazamadım. 3.'ye girdim, anca etkisinden kurtulup yazabiliyorum.

Kuş tüyü yastık misali bir ses ve onu destekleyen akustik gitar ve piyano. Albümün özeti bu. Çok özet oldu ama gerçekten böyle. Vokal olarak zaman zaman Rod Stewart'ın tarzını hatırlatıyor bana, özellikle "I Really Want You"'da hissettim bunu. Genelde sakin gidiyor ve ani çıkışlarla hem sözleri etkinleştiriyor, hem de çok daha duygusal bir his veriyor.

Albüm son derece güzel dinleniyor. "Shine On" ve "Annie"'nin içindeki bazı çıkışlar hariç genelde benzer bir dingin ritmde ilerliyor. Romantik ve duygusal sözlerin de bu yapıyla uyumu zaten ortamı daha da sakinleştiriyor. Ama gece geç saatte dinlenince ninni gibi gelip uyku getirebiliyor.

Albümde "Same Mistake" ve "Give Me Some Love"'da naif bir folk havası da var. Özellikle ikincisinde bazı bölümlerde Norah Jones tarzı bir folk yaklaşımı dikkat çekiyor. Benzerlik sadece yaklaşımda değil ayrıca ortaya çıkan işin kalitesinde.

Baştan sona üzerinde çalışılmış bir kompozisyon dinliyoruz. Takdir edilecek çalışmalar çoğu, göze batan bir problem yok. Yılın dinlenesi özel albümlerinden. Giderayak işimizi bir hayli karıştırdı James Blunt.

Albümde beğendiğim bir kuple var "I Really Want You" adlı parçadan, onu da paylaşayım dedim. "No matter what I say or do, the messages are not getting through, and you're listening to the sound, of my breaking heart."

All The Lost Souls

01. 1973 - 04:40
02. One Of The Brightest Stars - 03:12
03. I'll Take Everything - 03:05
04. Same Mistake - 04:59
05. Carry You Home - 03:57
06. Give Me Some Love - 03:37
07. I Really Want You - 03:30
08. Shine On - 04:27
09. Annie - 03:29
10. I Can't Hear The Music - 03:45

Mutlaka dinleyin en az bir önceki albümü kadar güzel :)

http://www.youtube.com/watch?v=uWeqeQkjLto

Kaynak : http://proodos.blogspot.com/2007/09/james-blunt-all-lost-souls-atlantic.html

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
henüz tam dinleyemedim ama eminim bir önceki kadar başarılı bir albümdür :) teşekkürler.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben ne zaman tv de görsem, kanalı değiştiriyorum, ben sevmem müziklerini. Şu 1973 te her kanalda çıkmasa olmaz sanki :P

Edit: Bilgisayar bile dayanamadı ismini duymaya, çöktü güzelim ses driverları (ciddiyim). offfffff yaaaa bugün bu kaçıncı yawww ne oluyor bu pc ye :@

too_late

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4
ikxan dedi ki:
Ben ne zaman tv de görsem, kanalı değiştiriyorum, ben sevmem müziklerini. Şu 1973 te her kanalda çıkmasa olmaz sanki :P

Ben beğeniyorum adamı :) Müziğinide yorumunuda :) Ve eminim ilk albümü kadar ses getirecek bu albümüde :) Çoğu tepki onu gösteriyo :P

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ses getiriyor zaten o kadar çok veriyorlar ki Vh1, Viva , Mtv . Bende birşey uyandırmıyor nedense.

too_late

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4
Doğrudur ne diyim :) İlk dinlediğimde de çok etkilemişti hala da aynı etkiyi bırakabiliyor çok parçası bende :) Sanırım zevk meselesi :) Saygı duyarım ne diyim

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
etkileyici bir sesi var insanı dinlendiriyor sanki, ilk defa dinledim ilk defa için iyi not alan şarkılardan ^^

too_late

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4
Tek ben değilim demekki adamı etkileyici bulan :P

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Kaynağa uça bileceğimiz link olsa daha bi güzel olecekk dimi :)

too_late

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4
Teşekkürler cacar :)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Link'in Haber içeriğin de olması yeterli, link eklediğin için teşekkürler too late ..

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
james inde şöyle bi huyu var(sanki asker arkadaşım)her klibin sonunda ayakkabıları çıkarmış tee öbür uca kadar koşuyo artık deniz bulunca salıyo kendisini:Dbide cok aglak cok üzülüyom bu çocuga:)

garez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eh işte iadre eder arkadaşlar o kadar da ii bi şe deilll ama dedim ya idare ederrr yinede elinize sağlık saolunnnn