İzmir'de de sokak düğünleri yasaklandı

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
İzmir Valiliği, Gaziantep'teki canlı bomba saldırısından sonra sokak düğünlerini yasaklama kararı aldı. Yasak, cadde ve sokakların yanı sıra çevresi duvarla kapatılmamış tüm alanları kapsadı

1295097_620x410.jpg


Düğünlerin, 48 saat önceden ilgili polis birimine bildirilmesinin de zorunlu kılındığı kararda, yasağa uymayanlar hakkında çevreye rahatsızlık verme, Karayolları Kanunu'na aykırı hareket etmekten ve Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaktan işlem yapılıp para cezası uygulanacağı, güvenlik güçlerinin düğünü sonlandıracağı yer aldı.

Gaziantep'te 20 Ağustos'ta sokak düğününe yönelik düzenlenen intihar saldırısında, 56 kişi hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre IŞİD'in yaptığı açıklanan canlı bomba saldırısından sonra, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki sokak düğünleri için yasaklama kararı geldi.

Ancak istihbarat birimlerinden farklı illerde de benzer saldırıların olabileceği yönünde bilgiler ulaşması üzerine, her il kendi sınırları içerisinde kararlar almaya başladı. İzmir Valiliği de Emniyet Müdürlüğüyle yaptığı değerlendirmeler sonrasında, sokak düğünlerini yasaklama kararı aldı.

DÜĞÜNLER DAĞITILACAK

İlgili tüm birimlere gönderilen karara göre, düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması gibi açık alanlarda yapılan tüm eğlenceler yasaklandı.

Yasak, cadde ve sokakların yanı sıra, çevresi duvarla kapatılmamış özel ve kamuya ait tüm açık alanları da kapsadı. Yasağa uymayıp düğünün yapılması halinde ise polis ve jandarma gibi kolluk güçlerine etkinliği sona erdirme yetkisi verildi.

Ve yine yasağa uymayanlar hakkında çevreye rahatsızlık verme, Karayolları Kanunu'na aykırı hareket etmekten ve Kabahatler Kanunu'na aykırı davranmaktan idari para cezalarının da uygulanmasına karar verildi.

Ayrıca kapalı alanlarda dahi yapılsa, gerekli araştırma ve güvenlik önlemlerinin alınabilmesi için düğün sahiplerinin, iletişim bilgileriyle birlikte 48 saat önceden en yakındaki ilgili polis birimine başvurmaları da yine karara bağlandı.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan ve ülkemizde, bu amaçla hizmet veren tesis ve işletmelerin kapalı alanları haricinde cadde, sokak, meydan ve pazar yeri gibi halka açık özel veya kamuya ait açık alanlarda kutlanan düğün, nişan, kına gecesi, sünnet ve asker uğurlaması gibi etkinlikler son zamanlarda milletimizin birlik ve kardeşliğine kasteden, kamu düzeni ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütlerince hedef alınmaya başlanmıştır. Gerek cadde ve sokakların trafiğe kapatılarak, gerek yüksek sesli müzik yayını yapılarak kutlanması dolayısıyla çevre sakinlerine rahatsızlık veren, gerekse ve en önemlisi terör olayları açısından açık hedef oluşturan cadde, sokak, meydan ve pazaryeri gibi halka açık özel veya kamuya ait açık alanlarda yapılan düğün, nişan, kına gecesi, sünnet ve asker uğurlaması gibi etkinliklere yasaklama getirilerek vatandaşımızın huzur, sükun ve istirahatinin temini ile kamu düzeni ve can güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır."


DHA
 

Matthew Bellamy

Profesör
Katılım
16 Nisan 2015
Mesajlar
3,234
Reaksiyon puanı
264
Puanları
243
Oh be ! 3 kişi toplaşıp düğün yapıyorlar ben seni çekmek zorunda mıyım ? Valla benim mahallemde yapılırsa o düğünü ben dağıtırım.Kusura bakmasınlar. Yıllardır çekiyoruz bu eziyeti kendi evimde duramıyorum bu düşüncesizler yüzünden !
 

Elusive

Dekan
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
243
Ayakta alkışlıyorum çok yerinde bir karar. Darısı diğer illere.
 

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
Tüm illerde yasaklanmalı bence. Düğün salonu yeter.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yerinde bir karar olmus. Bu karari bombalar patliyor diye degil de, insanlari rahatsiz ediyorlar diye alsalardi daha güzel olurdu.
 

EsBer

Doçent
Katılım
27 Mayıs 2016
Mesajlar
533
Reaksiyon puanı
272
Puanları
63
Süper olmuş olması gereken olmuş
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
243
gürültü konusunda haklılar fakat.millet keyfinden sokakta yapmıyor. salona parası yetmiyor mecbur kalıyor.
bu yasak karşısında bir jest yapıp düğün için bir yer ayarlasalardı işte o zaman hizmet tam olurdu.
 
Üst