İzmir Büyükşehir toplu ulaşıma zam yaptı

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
İzmir Büyükşehir toplu ulaşıma zam yaptı

Toplu ulaşım ücretleri 5 kuruş artırıldı. İndirimli sınıfında 90 kuruş ödeyen öğretmenler ise 90 kuruş yerine 1 lira 10 kuruş ödeyecek.

1294221663-1.jpg

İzmir'de toplu ulaşım ücret tarifeleri 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenledi, biniş ücretleri 5 kuruş artırıldı. Ancak daha önce indirimli sınıfında 90 kuruş ödeyen öğretmenler ise 20 kuruş daha fazla ödeyerek 1.10 liradan toplu ulaşımdan faydalanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren zam kararı aldı. Buna göre daha önce tam ve indirimli olarak uygulanan ücret tarifesi "tam", "öğretmen" ve "öğrenci" olarak üç gruba ayrıldı. 1.70 TL. olan tam biniş ücretleri 1.75 TL oldu. Öğrenci 0.90 TL iken 0.95 TL olarak belirlendi. Öğretmenler için belirlenen tarife ise 1.10 TL. oldu. Merkezde 90 dakika içinde 2. ve sonraki tüm binişlerin ücretsiz gerçekleştirildiği aktarmalı ulaşım sisteminin devam edeceği belirtildi.

İLÇELERE TEK ÜCRET
Yeni düzenlemeye göre şehir merkezi ile ilçeler arasındaki uzun mesafeli seferlerin ücret tarifeleri ise tüm ilçeler için standart hale getirildi. Yeni tarifeye göre ilçe seferleri için ilk binişlerde tam 3 TL, öğrenci 1.65 TL, öğretmen ise 1.85 TL olarak uygulanacak. İlçelerden şehir merkezine ulaşımda 90 dakika içinde 2. ve sonraki tüm binişler ücretsiz olacak. Şehir merkezinden ilçelere ulaşımda ise 90 dakika içindeki 2. ve sonraki binişlerde bilet ücreti "tam" 1.75 TL, öğretmen 1.10 TL, öğrenci 0.95 TL olarak belirlendi.

3-5 bilette eski tarife
3-5 binişlik biletlere ait ücret tarifesinde değişiklik yapılmadı. 3 binişlik biletler eskiden olduğu gibi yine 6.50 TL, 5 binişlik biletler ise 10 lira 40 liradan satılmaya devam edecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada bu düzenlemeyle Balıklıova-F.Altay, Foça-Hatundere, Y.Foça-Biçerova, Gerenköy-Biçerova, İYTE-F.Altay hatlarında 50 kuruşa varan indirimler gerçekleştirildiği belirtildi.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Aktarmalı ulaşım geldiğinden beri zamlar pek fark etmiyor açıkçası. Otobüs, vapur, metro değiştire değiştire şehrin istediğimiz yerine 95 kuruşa gidiyoruz, çok görmemek lazım.

Bu öğrenci, öğretmen, tam ayrımını ilerletip diğer meslek dallarına da yayarlar mı acaba :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Valla bu sistemi çok güzel istediğim yere ucuza gidiyorum.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Uzun mesafedeki indirim iyi olmuş, 5 kuruşda etkilemez bizi :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Uzun mesafedeki indirim iyi olmuş, 5 kuruşda etkilemez bizi :)

Valla öyle diyorsun dark ama daha geçen yıl yeni zam yapmamışlar mıydı? Bana koyar yani... Tamam ayda ödeyeceğim miktar 2 TL artar toplamda ama bu da +1 gün ücreti daha ödemek olur durduk yere... :)

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Nuh devrinden kalma araçlarını yenilesin önce bir yılda ikinci zam araçlar yeni demeyin her hatta 3 tane yeni varsa 13 tane eski hurda demir yığını araçlar

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aslında bu aktarma işi çok güzel bir şey dünyada bir bizde var birde italya da bildiğim kadarıyla . Neyse yine de şu ulaşım işini güzelleştirseler çok güzel olacak . Tamam bir ingiltere gibi düzgün yollara felan sahip değiliz ama özgün güzel bir şeyler düşünülebilir .

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Valla öyle diyorsun dark ama daha geçen yıl yeni zam yapmamışlar mıydı? Bana koyar yani... Tamam ayda ödeyeceğim miktar 2 TL artar toplamda ama bu da +1 gün ücreti daha ödemek olur durduk yere... :)

Sizin otobüs fiyatı kaç liraydı ? 50 kuruş indirim iyi olmamış mı?:)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Nuh devrinden kalma araçlarını yenilesin önce bir yılda ikinci zam araçlar yeni demeyin her hatta 3 tane yeni varsa 13 tane eski hurda demir yığını araçlar
Eshotun hurda araç deposundan mı bu gözlemlerin ? Fazla sıklık olmadıkça eski otobüs görmüyorum hiç izmiride çok dolaşan biriyim .

bybarut

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hayır hurda araç deposu değil merkez değil ilçelere verilen otobüsler
çiğliden geçen her 10 otobüzün 5'i demir yığını ; nede olsa kenarda diye ne olsa kabul ettiririz düşüncesi hakim.
şu şehri de belediyelerini de abartmasanız olmaz bir yılda ikince ulaşım zammı nerede görülmüş

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Bende çiğli organizede staj yapıyorum şuan . bi kaç kez geç gittiğim fln oldu iş trafiği oldu saat bi kez o tarafa giden eski otobüs geldi diğer bindiklerimde hep bmc denk geldi numarasıda 777 otobüsün ksk iskeleden gelio. Cuma ovasından kalkan otobüslerin hepsi nerdeyse bmc fln yani gümüldüre gidenler fln.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
Sizin otobüs fiyatı kaç liraydı ? 50 kuruş indirim iyi olmamış mı?:)

O hepten ayrı dert, biz buraya gelirken belediye otobüsünü kullanmıyoruz, çünkü hattı 1 km uzatmamak adına kampüs içine giripte indirmiyorlar. Kampüsün kapısında bırakıyorlar. Kimse de kalkıpta buraya gelirken belediye otobüsünü kullanmıyor bu durumda... :)

---------- Post added at 16:11 ---------- Previous post was at 16:09 ----------

Ha tabi bir de ben 4 yıl önce İzmir'e geldiğimde 6 ayda bitecek olan metromuz var ki sözde bu yazda tamamlanıyordu, sizce ne zamana tamamlanır? :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Ülkemizin üniversitelerinden çıkan mühendis dedikleri kişilerin yanlış hepsalarından dolayı uzadı :) Ama hatay yolu tekrar açıldı şimdi iç yerleri fayansıdır şudur bu dur demir yolları yapılıyor.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
[MENTION=25391]keyloger[/MENTION] kampüse ayrı otobüs verseler güzel olurdu.

Büyük umutlarla bekliyoruz o Metroyu :D Ege Kampüs Metro bitti gibi Üçkuyular ne alemde belli değil, İnş. bu yıl sonlarında bitecek gibi :)

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Evin önünden eshot a biniyorum daha sonra izban a aktarma yapıyorum , izban da metroya aktarma ve son olarak metrodan 525 le ege kampüse giriyorum,bunun yerine direk dolmuşa da binebilirim ama inanın bana dolmuştan daha önce varıyorum en fazla 45 dakika sürüyor dolmuş ise en az 45 dakika, ve hepsi 90 kuruş , tamam belediyeye bende aşık değilim ama 5 kuruş zam içinde çıkıp burda çemkirmenin anlamı yok demi.