Rehber Iyisiyle Kötüsüyle Monster Notebook.

Bu konuyu okuyanlar

ulasfather27

Öğrenci
Katılım
14 Haziran 2020
Mesajlar
60
Reaksiyon puanı
21
Puanları
8
Yaş
22
Merhaba.
yaklaşık 2 yıldır monster abra a7 bir oyun bilgisayarı kullanıyorum ve iyisiyle kötüsüyle elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

öncelikle marka takıntısı olan biri olarak asustan başka laptop kullanmak istemeyen biriyim fakat monster abra a7 bilgisayarı alırken bütçeyi 4 ay aç kalacak kadar zorladım.
bilgisayarda en çok kullanacağım uygulamalar arduino, autocad ve android studio olacağı için bütçeme bakarak en mantıklı sistemi seçmeye çalıştım.arzu ederseniz madde madde sıralayayım.(i510300h,gtx 1650ti)

Pozitif Yanları:

1-Müşteri hizmetleri abartıldığı kadar iyi. laptobumun şarj adaptörü tamamen kendi hatam yüzünden yandı ve sorun çıkarmadan yenisini alabildim, ayrıca bakıma gönderdiğimde söz verdikleri gibi 1 hafta sonra cihazım elime ulaştı.
2-Yüksek performans. Çok oyun oynayan biri değilim (m&b bannerlord,pes2021,payday2 ve arada bir cod,gta5 oyunları olmak üzere) en yüksek ayarlarda kasma donma olmadan bir problem yaşamadan oynadım, oynuyorum.
3-Parça ekleme çıkarma yapınca garantinin çizilmemesi(büyük markalar hariç hemen her markada garanti çiziliyor gördüğüm ve duyduğuma göre). bilgisayarı aldıktan sonra kafama göre ram ve ssd taktım yine de bir sorun olmadı.


Negatif Yanları:

1-Kasa kalitesi. nedense dokununca güven veren bir hissiyat yok, bildiğin plastikten yapılmış o yüzden alacak arkadaşın dikkatli kullanması gerekiyor.ayrıca bilgisayarın altında herhangi bir koruma yok yani alt kapağı açınca doğrudan bilgisayar parçalarına erişebiliyorsunuz ki eğer tozlu bir ortamda çalışıyorsanız bu korkunç bir durum.
2-Soğutma yetersizliği. Girdiğim tüm forumlarda gördüğüm sıcaklıkların normalliği ile ilgili karşıt görüşler olsa da açıkçası garantisi bittikten sonra bilgisayarın performansı yetse bile zorlamaktan korktum dediğim gibi takıntılı biriyim ve termal macun değiştikten 3 4 ay sonra 84-90 arası cpu,80-85 arası gpu sıcaklığında oyun oynuyorum.Ayrıca teknik
serviste kaliteli termal macun sürmüyorlar bilginiz olsun, imkanınız varsa kendiniz değişin.
3-Aşırı düzeyde ses. anlatmaya gerek yok zaten bu bir oyun bilgisayarı sesten rahatsız olacak olan kesinlikle almasın(normal kullanımda sıkıntı yok, sadece oyun oynarken)
4-Batarya yetersizliği, normal kullanımda parlaklık en düşük ve güç tasarrufu modunda max 6 saat gördüm.


özetlemek gerekirse:
Sesten rahatsız olmam, oyun oynarım ve oyunumun stabil çalışmasını isterim ayrıca dikkatli bakar temizliğini düzenli yaparım diyen arkadaşlar tercih edebilir.


bence eğer bütçe sıkıntınız yoksa ve oyun laptobu almak istiyorsanız msi, asus gibi bilindik markaları tercih edin ve önce gidin en yakın avmde bi deneyin kasa kalitesini vs görün.
ama eğer bütçe sıkıntınız varsa gidip daha düşük özellikli başka bir marka almak yerine rahatlıkla monsteri tercih edebilirsiniz.

gece geç saatte yazıyorum yazım hatalarım için kusuruma bakmayın

sevgilerimle.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Farklı bir görüşte olan arkadaşlar varsa ileriki zamanda burayı okuyacak arkadaşlara destek olmak için konuşabiliriz.
 
Son düzenleme:

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Monster tek başına servis yetkinliği bakımından bile seçilebilir... Kolay kolay servis işleri bizde kaliteli olmuyor. Diğer bilgiler için de teşekkürler. :)

Türkiye'de dürüst bir servis hizmeti neredeyse her şey demektir.
 
Üst