İyi ki Doğdun YouTube!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WoZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

WoZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
YouTube'a eklenen ilk videonun üzerinden tam 10 yıl geçti. Belki de kurucuları bile YouTube'un 10 yılda böylesine büyük bir siteye dönüşeceğini hayal edemezdi. Ancak kim ne derse desin YouTube, bugün dünyanın en popüler internet sitelerinden bir tanesi.

Bu popüler sitenin ilk videosu da bir hayli ilginç. Video, Hayvanat Bahçesinde Ben ismiyle YouTube'un ilk kurucularından olan Jawed Karim tarafından paylaşılmış. Videoda fillerin önünde bulunan Karim, fillerin hortumlarının gerçekten ama gerçekten uzun olduğuna dikkat çekiyor.

YouTube, resmi olarak 15 Şubat 2005'te kurulmuş olsa da bazı maddi sorunlar nedeniyle yayın hayatına ilk olarak 23 Nisan 2005 yılında başlayabilmiş. 2006 yılında ise Google'a tam 1.65 milyar dolara satılarak Google'ın tarihindeki en büyük satın almalarından bir tanesi oldu.

Bu koca 10 yıl içinde Türkiye'de tam 5 kez kapatılan, günde 4,5 milyardan fazla video izlenen YouTube'a doğum günü tebriklerimi sunmak istiyorum. Nice yıllara YouTube!

[video=youtube;jNQXAC9IVRw]https://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw[/video]

WoZ
Güler, oynar, yazar, çizer. Ama en çok yazar. Hayallerinin teknoloji yazarı ve genel yayın yönetmeni. Hayalleri gerçeğe dökmenin peşinde.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
İlk zamanlarını hatırlıyorum da o zaman metacafe,dailymotion falan popülerdi sonra youtube çıkıp popüler olunca bir sürü çakması çıkmıştı. yok o tube yok pikniktube gibi. Google'a satmasa adamlar şuan milyar dolarlarla oynuyorlardı. Zaman çabuk geçiyor 10 sene :P

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Google Anladı Geleceği Parlak Olduğunu Adamlara Yedirirmi O Parayı

YasinYıldırım

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
google'ın en akıllı yatırımlarından biri, şuanki değeri ne kadar acaba :w00t:

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
[MENTION=451156]WoZ[/MENTION] kendini pazarlamaya çalışıyorsun paylaşımlarınla dikkatimi çekmedi değil manuel imza bile yapmışsın :D :D :D

WoZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@Ahmethz İsabetli bir tespit yapmışsınız ancak ona pazarlama demek çok doğru bir tanım olmuyor.

Bir süredir kendi kendime teknoloji makaleleri çeviriyordum dil gelişimim adına. Kısa süre önce teknoloji ile ilgili makalelerden bilgi sahibi olduktan sonra, bunları aldığım bilgiler çerçevesinde yazıyor, okuyucu ile karşılıklı bir sohbet halindeymiş gibi samimi ancak haberin ciddiyetini de koruyan bir üslupla sizlere aktarıyorum.

Amacım ilerde daha iyi noktalara varabilmek, teknoloji yazarlığı konusunda ilerleyebilmek. Ancak şu an imzamda da dediğim gibi sadece hayallerimin teknoloji yazarı ve genel yayın yönetmeyim.

Bakalım kısa süre önce içine atladığım bu dalga, beni hangi denizlere, okyanuslara, limanlara, kıyılara götürecek?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
blog aç bence burda kayboldur gider yazdıkların [MENTION=451156]WoZ[/MENTION]

WoZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=7414]Ahmethz[/MENTION] Blog açmak için biraz daha deneyime ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki kısa bir zaman içinde editör olarak çalışabileceğim siteler bulabilirim. Şimdiden birkaç başvuruda bulundum çeşitli sitelere ancak sonuç çıkar mı, bilemiyorum.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
blogdaki paylaşımlarını sunarsın buraya da linklersin öyle öyle sitenin popülerliği artabilir.
yanlış anlama ama çok fazla teknoloji sitesi var ve bu tip yazı yazan da çok var o yüzden senin paylaşımlarında bir özgünlük olmalı ki sen tutulabilesin/tutunabilesin piyasada (örn. teknolojiye atarlanan adam ile webteknonun parlaması gibi) [MENTION=451156]WoZ[/MENTION]