İvmeölçerin Netbook'da Ne İşi Var?

alabula

Profesör
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Özellikle cep telefonlarında çok fonksiyonel bir işlev olarak göze çarpan ivmeölçer, bir netbookda nasıl bir vazife görür dersiniz?

Mobil cihazların konumlarına göre ekran pozisyonunu belirleyebilen, uygulamaların bu doğrultuda işlevler göstermesini sağlayabilen ivmeölçer, birçok keyifli oyunda da kontrol mekanizması vazifesi görüyor. Oyunlar mı keyifli yoksa oyunları keyifli hale getiren mi ivmeölçer bilinmez ancak Nokia, şu sıralar bu fonksiyonu bambaşka bir alanda kullanmış.
booklet_3g_nokia_haber1253771240.jpg
Booklet 3G ile netbook dünyasına adım atan Nokia, yeni cihazında güçlü ve işlevsel özelliklerin yanı sıra ivmeölçer de yer vermiş. Neredeyse tüm mobil cihazlarında artık ivmeölçeri ihmal etmeyen Finlandiya'lı üretici, bu özelliği bu kez koruma amaçlı kullanmış. Buna göre Booklet 3G, içersinde yer alan 120GB 4200rpm sabit disk için sert bir darbeyi yahut hatalı bir duruş açısını ivmeölçer ile tespit edecek ve gerekirse sabit diski kapatarak zarar görmesinin önüne geçmiş olacak. Bu son derece yaratıcı adımın ne kadar kullanışlı ve ne kadar faydalı olacağınıysa ilerleyen günlerde görebileceğiz.
:: Nokia'nın bu yaratıcı fikri konusunda neler düşünüyorsunuz?
Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net
 

Panculli

Profesör
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
1,234
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Yaş
40
Bence güzel olmuş geç kalınmış bir yapılandırma
 

tolgacakiroglu

Asistan
Katılım
16 Nisan 2009
Mesajlar
312
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Bu daha önceden yapılmış birşey ki zaten. Macbook'lar da var diye biliyorum bunu. Nokia'nın yeni bulduğu birşey falan değil bu.
 

HapS

Profesör
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
apple macbook larda yıllardır var bu :D bırak ivmeyi yer sarsıntılarını bile ekrana basıyor ufak bir programla ve çok hassas
 

Burak_58

Asistan
Katılım
9 Ağustos 2008
Mesajlar
317
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Alıntı:
Nokia'nın bu yaratıcı fikri konusunda neler düşünüyorsunuz?
pahalı olduğunu düşünüyorum kesinlikle garanti edebilirim:)
 
Üst